lørdag den 14. juni 2014

NorthSide 2014 - Dag 1...

Fredag blev en kort, men mættende, dag på NorthSide for mit vedkommende. Der er jo 2 lange dage endnu, så det var med ikke at brænde alle kræfterne af den første dag. Jeg tog derud da pladsen åbnede, inden det massive ryk-ind - og fik fotograferet alle madboderne inden de blev fyldt med lange køer. Flere steder nåede jeg også at få en snak om fordelingen af procenterne af de økologiske fødevarer - og jeg skal hilse at sige at jeg blev glad og imponeret gang på gang. I år er mit fokus jo primært på det nye og det med højst procent af økologi. Og her er hvad jeg spiste på festivallens første dag:

*Haps haps*....en øko-hotter og en øko-fadøl i skøn forening - det var dagens frokost. Men den kommer vi til. For vi tager lige dagen helt fra start.

Først skulle jeg nemlig ha' set østersbaren an. Der kan man nemlig få store hollandske østers, leveret af P.Clausens Fiskehandel til en flad 20'er. Da jeg ankom virkede deres Payband desværre ikke, men jeg var så heldig at blive budt på en østers uden beregning. Den blev åbnet på stedet af kyndige hænder.

Og så skal den bare lige løsnes fra skallen. Hæ, og jeg er vild med de bh-skaller. Det er ca så tæt jeg kan tåle at komme på en kammusling uden at blive dåååårlig.

Nøj, sikke en moppedreng. Et fund til de penge.

Der kan frit vælges salt, citron eller vinaigrette. Jeg valgte det sidste.

Udsøgt - intet mindre! Og så stor at jeg måtte tygge på den 4-5 gange. Jeg må indrømme at jeg på forhånd havde tænkt at østers og festival var en spøjs kombi, men jeg kan li' det. Og da boden er beliggende lige ved siden af champagnebaren giver det jo fuldkommen mening. Tror jeg skal forbi og ha' et glas bobler + en runde østers i morgen.

Næste stop var Is fra Skarø. Noget af det bedste danske økologiske is der findes.

Isen er lavet på birkesaft og sukkertang - og ene naturlige ingredienser. 

Det var egentligt ikke meningen at jeg skulle ha' haft is, for jeg var på vej til frokost. Men da jeg så at deres fantastiske softice (med ekstra protein og max 2% fedt) nu var at få med lakrids, kunne jeg altså ikke gå videre uden at smage.

Den serveres egentligt i et bæger, men jeg charmede mig til en vaffel. På toppen fik jeg en smagsprøve af den nye hindbærsorbet. Ja tak! Dem ryger der vist et par stykker mere ned at her i weekenden. 

Og så til frokosten. Igen i år leverer Drudenfuss deres klassiker: Øko-hotteren. "Stor ramsløgsmedister med hjemmelavet brød, hjemmelavet fennikel remoulade, ketchup, sennep, hjemmesyltede rødløg, hjemmesyltede agurker og et lille knips frisk karse på toppen".

Det er en kæmpe sag til 45 kr. Pølsen er fra Hanegal og er kødfuld, smagfuld og kraftfuld. Ikke noget pjat der. Er man plantespiser, kan den også fås med en pøse af tofu. Kombinationen af tilbehøret er helt igennem fabelagtigt. Der er smag, knas, syrlighed og sødme på den helt rigtige måde. Det er en moderne hotdog i særklasse. Sidste år gik jeg bagefter selv hjem og lavede denne opskrift på fennikelremoulade - for den kan virkelig noget. Det er MEGET svær at spise pænt. Min lille mund kan i hvert fald kun nippe små bidder af den sidelæns. Karsen pynter og smager - men flyver væk for et godt ord. Kunne man måske overveje at lægge løgene øverst?

Jeg fik en Tuborg RÅ til (40 kr). Den er økologisk og ufiltreret - og er på 4,5 % alkohol. Hotteren blev spist oppefra, så jeg fik mindst muligt brød med. Jeg magter ikke så meget brød - og netop her er det en sær kombination af hotterens svaghed og styrke. For det er så stort at det gør en hotdog til et helt måltid for en med alm appetit - men for en som mig, der ikke spiser hvedebrød, er det ALT for stort. Jeg smed derfor resten af brødet ud - med god samvittighed.

For NorthSide er nemlig med på det bæredygtige beat og samlet madaffald ind som bliver omsat til biobrændsel. For en Stop Spild Af Mad ambassadør som mig er det den næstebedste løsning.Og så fortalte min mave mig at den faktisk gerne ville ha' et stykke groft rugbrød. Og meget heldigt var det til at få:

Hos Foodfein har de nemlig deres gode smørrebrød med. Helt fantastisk rugbrød med ene hjemmelavede lækkerier ovenpå.

Jeg valgte et stykke med roastbeef - og en Jacobsen øko til. Åh, det var lige hvad maven trængte til. 

Hos Foodfein kan man sidde i kølige, rolige omgivelser og nyde sin mad. Jan fra Byens Spiseguide kom forbi og vi fik en snak om maden på pladsen. Super hyggeligt.

Foodfein har desuden denne lækre små-rets platté til 119 kr. Det er de 3 slags sandwichfyld, ost og en brownie + brød. Lige noget for mig - for så kan jeg nøjes med rugbrød til.

Jeg satte mig ind i presse-området og drak endnu en Tuborg RÅ - og mærkede efter hvad jeg skulle. Blev enig med mig selv om at jeg havde fået sol, mad, støv, musik og mennesker nok for en dag og tog hjem - inden aftensmaden.

Wow, sikke en kø for at komme ind. Det var også ret svært at komme ud kan jeg berette!

På BikeSide måtte jeg spille cykel-tetris for at kunne lirke min cykel ud - men jeg vandt til sidst.

Hjemme lavede jeg 2 hurtige salater: nudler af kinaradise som her med peanutbutterdressing, koriander, chilisauce og ristede cashewnødder + hjertesalat med tern af gul vandmelon, løg, feta, tomat og karse i hyldeblomst-vinaigrette. Jeg tændte min lille gasgrill og lavede et par små økologiske svinekoteletter til.Bum, og så på sofaen for at hvile - og tidligt i seng.

I dag er jeg på pladsen fra 12.30 - og skal smage nogle forskellige ting til frokost. Max støder til senere og så skal vi høre musik + spise økologisk bøf på MASH. Det bliver vist lige til at holde til.

God weekend til alle der kommer her forbi...

2 kommentarer:

  1. Øj hvor har du fundet den gule vandmelon? Har været på jagt i flere år men de har været ude af markedet tror jeg... så - spill the beans!

    SvarSlet
  2. Synes det er vildt spændende at følge dine oplevelser på Northside. Jeg har aldrig selv været der, men det lyder til at være en virkelig god oplevelse.

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...