torsdag den 8. august 2013

Fennikelremoulade...

Uhm, det er nu ikke noget som remoulade på en god hotdog. Og i går aftes var det netop hottere der stod på menuen - så jeg besluttede mig for selv at lave en omgang remo. Men det skulle ikke være den sædvanlig på pickles, det skulle være på basis af min all time favoritgrøntsag: fennikel.

Ideen tog allerede form i mandags hvor Byens Spiseguide postede denne anmeldelse af Café Drudenfuss - og der blev jeg mindet om den labre fennikelremoulade jeg havde smagt ude på NorthSide. Den måtte jeg lave min egen version af. Som sagt, så gjort - og her får du opskriften:


Jeg var først et smut forbi ØkoLageret efter denne fine lille fennikelknold.


Og så kørte jeg hjem og fandt de ting frem jeg ville ha' i remouladen. Først blev dressingen rørt:


Lige dele mayonnaise og skyr blev smagt til med ravigotte (sød sennepssauce), dijonsennep og fuldkornssennep + salt og peber.


Den lille fennikel fik fjernet de grove grønne stilke (som blev gemt i fryseren til fond) og blev snittet i meget små tern.


Den snittede fennikel blev derefter lyn-syltet i saften fra 1 citron og 2 tsk agavesirup. Jeg gjorde i mikrobølgeovnen på 1,5 minut - men der kan også gøres i en lille gryde.


Væden drænes fra fenniklen (gem den til f.eks salatdressing) og den afkøles helt.


Jeg valgte at tilsætte noget sursyltet i form af cornichoner - men havde jeg haft kapers havde jeg nok valgt dem i stedet. Mens fenniklen kølede blev de hakket meget fint.


Og så var fyldet til remouladen klar. Vend en passende mængde af dressingen i og smag til med ekstra salt.


For at booste smagen af fennikel lidt kan man f.eks tilsætte en smule knuste fennikelfrø eller lidt tørret fennikeltop.


Og så er remouladen klar til brug. Den smager pragtfuldt til fiskefrikadeller eller stegt fisk. Den kan også røres op med mere skyr og bruges som basis for en lækker tun- eller hønsesalat. Men nu var det jo varme hunde jeg skulle bruge den til i går:


Købebrød med en nordisk gedepølser fra Hanegal, øko-ketchup, den lækre fennikelremoulade og anis-syltede agurker med rødløg. Mums!

Det var et dejligt aftensmåltid. Det var jo en af de 5 dage hvor jeg må spise hvad jeg vil (du kan læse om 5:2 diæten her) - og der var i forvejen blevet til ½ vandmelon, 3 stykker højtbelagt smørrebrød og 1 jordbærkage. Ikke tosset at man kan tabe sig og spise sådan...

3 kommentarer:

 1. Uhm ser godt ud!Jeg plejer at give "min" remoulade lidt karry og gurkemeje også, men ingen ravigotte, ellers ligner den din en del i "sovsen" Grønsagerne varierer jeg efter, hvad der lige er og fennikel er jo lige nu, så måske skal det være tilbehør til vores "fishcakes" i morgen (af resten af kuller & kartofler fra frokosten og så en røvfuld krydderurter fra haven)

  SvarSlet
 2. Dejlig remoulade, Malou.

  Jeg er stor tilhænger af den hjemmelavede karrypickles som fyld, men hvis man ikke liiiiiiige har sådan et glas stående, så er det her da et godt alternativ og hvis man tilmed er vild med fennikel (som dig), så er det jo perfekt at skrue op for lakridsen.

  Det er meget spændende med din kur. Jeg må indrømme, at jeg er skeptisk. Det lyder (næsten) for godt til at være sandt. Men jeg ønsker dig alt det bedste og krydser fingre for dig!!!

  Kh, Mette

  SvarSlet
 3. Uhh hvor spændende ;) Synes det er helt vildt smart at bruge en kombi af frisk og tørret fennikel som du gør :D Det lyder som et dejligt twist til en af mine yndlings klassikkere ;)
  Hilsen fattig-bloggeren

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...