tirsdag den 15. oktober 2013

Silkeblød hokkaidopuré...

Det er græskarsæson og det benytter jeg mig virkelig af. Butternut og Hokkaido er favoritterne - de er nemlig små og nemme at ha' med at gøre. I lørdags lavede jeg denne bagte puré som tilbehør til andesteg.

Den er tæt, intens og kompakt - perfekt hvis den skal serveres med sauce. 

Puréen er SÅ nem at lave. Man flækker og udhuler græskarret, skræller det og skærer det i grove stykker.

Stykkerne kommes i et ildfast fad, dryppes med en smule olivenolie og drysses med salt og peber. Et par fed hvidløg skrælles, skæres i skiver og lægges ved. Fadet dækkes med folie og sættes i ovnen i ca 45 minutter på 175°C.

Mærk efter om det hele er mørt. Skrab indholdet af fadet over i en skål eller dyb tallerken.

Tilsæt en god klat SMØR og blend med en stavblender *wroom wroom* til det er en silkeblød puré. Smag til med lidt mere salt og et par dråber æblecidereddike eller citron.

Hvis der skal serveres sauce til, kan man med fordel anrette puréen som en lille vulkan. 

Puréen gjorde stor lykke sammen med den sprøde and, det aromatiske fyld, lidt broccoli og rosenkål + en sauce der havde simret sig lækker og koncentreret i 6 timer.

Ønsker man en grov og rustik mos kan man bare mose det hele sammen med en gaffel eller en mose-fidus som her.

Og skal man ikke servere sauce til, er det rart med en lidt tyndere puré. Den laver man ved at koge græskaret som her.

Jeg vender tilbage med stegt and og liflig sauce senere på dagen...


6 kommentarer:

 1. jeg er virkelig også vild med græskar - jeg blev så glad igår da jeg så at min irma hvad økologiske butternut til bare 10 kr - jeg nuppede 3 med hjem og måske jeg skal ha flere idag. De holder jo heldigvis godt :-)

  SvarSlet
 2. Uhm, det ser bare godt ud det hele.

  - Anne

  SvarSlet
 3. Mos er altid godt. Jeg fik intet mindre end 22 stk ud af en pakke frø i år - de fleste er solgt, men jeg har et pænt lager til vinteren til os selv, så alle nye smagskombinationer er velkomne til idebanken, der vokser dag for dag :-) vh/Karen

  SvarSlet
 4. Jeg elsker også hokkaido og butternut! Det er en af skønhederne ved efteråret!
  Tak for opskriften - det lyder superlækkert!

  SvarSlet
 5. Er det nødvendigt at skrælle hokkaido, når den skal bages ? Jeg skræller den ikke, når jeg laver suppe af den.

  SvarSlet
 6. Uhm Uhm Uhm ... Kære Malou Så har vi fået andebryst og hokaidopure og toplækker sauce. Havde købt andebryststeg og skar brysterne af (andens ;-) ) og så stod skroget og simrede med løg og champignon, vand blev hældt på, det hele blev blendet og siet gennem en finmasket "net-si" da min mand absolut ikke kan klare konsistensen af champignon *suk*. Nå, men det spændende var mest pure'en. Forleden sagde jeg til ham, at han bare skulle ha' ja-hatten på for jeg kunne garantere, at det smager godt - OG HAN KU' GODT LI' DET ...JUBIIIIIIIIIII :-) Uhm ... Tak for al din gode inspiration :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...