søndag den 27. oktober 2013

2 x blomkål: mos og pandekager...

I fredags inviterede jeg Max på en laber Côte du Boeuf og lavede noget rigtig nemt tilbehør: en rosenkålssalat med kastanje og græskar og denne blomkålsmos. Og i bedste Stop Spild Af Mad stil blev resten af mosen brugt til pandekager dagen efter. Mosen først:

Den ligner kartoffelmos til forveksling - og det er også meningen. Men den er lettere i teksturen og skriger ikke på sauce. Den kan med fordel laves lidt før og blot varmes op lige inden servering.

Her er det et helt hoved blomkål der er snittet i mellemstore buketter. Det overhældes med vand til det lige akkurat dækker og tilsættes lidt boullion f.eks Herbamare. 

Blomkålen koges til den er lige akkurat suttemør (uden bid) og ikke længere, så kan den nemt blive fimset. Først drænes den grundigt i et dørslag.

Og så skal der vrides væde fra i et viskestykke. Jeg vred den her portion af 5 omgange. Jo mere væde der kommer fra, jo mere kompakt en færdig mos vil det blive.

Den vredne kål tilsættes en god klat SMØR og lidt mælk - og gives en tur med stavblenderen *wroom wroom*. Juster evt konsistensen med lidt ekstra mælk. Den færdige mos smages til med salt, peber og et par dråber eddike f.eks æbleeddike. 

Det er en pragtfuld mos - perfekt til LCHF gryderetter. Vi guffede løs af den, men der var en lille rest tilbage. Den blev til disse pandekager:

Gyldne fluffy pandekager, serveret med lidt øko Heinz og confiteret bacon fra Hanegal. Restemad når det er allerbedst.

Til 6 små pandekager:

80 g blomkålsmos (eller anden mos)
80 g hytteost
3 æg
4 spsk mælk
2 spsk HUSK
Urtesalt
Friskkværnet peber

Rør mosen lind med mælken og pisk æggene i. Pisk HUSK i massen og rør til sidst hytteosten i sammen med lidt urtesalt og peber.

Lad massen hvile og steg i mellemtiden baconen. Har du ikke baconfedt på lager kan du bare stege det på almindelig vis.

Jeg starter med at lægge baconen på en kold pande og langsomt varme den op. Når baconen er færdig med at 'svede' tilsætter jeg 1 dl baconfedt (har en bøtte stående på køl). Bacon simrer sprød og gylden i fedtet ved svag varme. Efterhånden som det er færdigt fiskes det op og lægges på fedtsugende papir. Fedtet hældes igennem en fintmasket si og gemmes igen.

Da jeg jo allerede baconfedtet i spil blev pandekagerne stegt i lidt af det. Pandekagerne steges på en lille pande af 6 omgange. De er svære at vende, så glid den halvfærdige pandekage over på en underkop, sæt panden ned over og flip.

Bestemt ikke nogen tosset morgenmad. Og vildt dejligt at få alle rester brugt. Så var der gjort rent bord. 

Jeg var for sløj til at lave aftensmad, så det blev til en pizza udefra. I dag er fastedag og sofadag. Nu skal jeg den hoste til livs. Min stemme er stor set ikke eksisterende og jeg er SÅ træt med træt på.

God søndag til alle der kommer her forbi...


1 kommentar:

  1. Det er simpelthen brillant med de pandekager, gotta try it!

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...