tirsdag den 13. august 2013

Stop Spild Af Mad: Vietnamesiske ruller med karrydip...

Som en tidlig frokost i dag lavede jeg 3 vietnamesiske forårsruller i bedste Stop Spild Af Mad stil. Jeg elsker at trylle med rester og lave noget nyt ud af dem.

Her har jeg ikke alene transformeret nogle restegrøntsager - jeg har også lavet en rest sauce om til en kæk dip.

Grøntsagerne var dem jeg tog fra da jeg lavede torsk i karry. Det var rød peber, squash, rødløg, fennikel og gulerod - som var sauteret i lidt olie sammen med finthakket ingefær og hvidløg.

Rispapiret blev fundet på tørlageret, 9 tigerrejer i fryseren og lidt koriander på køl. Og så var der resten af karrysaucen.

Da den jo var jævnet med lidt majsstivelse, og ikke opbagt, kunne den sagtens spises kold. Jeg tilsatte lidt salt og tabasco med chipotle for at gøre den spicy. Og vupti: så var det en dip!

Grøntsagerne blev delt i 3 portioner og hver portion kom i en rulle sammen med 3 tigerrejer (uden hale) og en tot koriander. Jeg har demonstreret lige her hvordan man ruller de fine ruller. Ikke noget spor tosset frokost. Uhm, og den stærke karrydip var perfekt til.

Men, og der er et grimt men: man bør slet ikke spise tigerrejer. Læs her hvor grotesk skadelige de er for miljøet. Jeg købte en pose på frost da jeg skulle lave de rejer vi vandt MasterChef med - og havde en rigtig sort samvittighed. Men jeg kunne altså ikke få mig selv til at smide resten ud (det er jo trods alt mad), så nu bruger jeg dem op - og køber dem aldrig mere! For fremtiden vil jeg bruge store grønlandske rejer eller jomfruhummerhaler. Jeg vil anbefale dig til selv at tage stilling om du også vil forvise tigerrejerne fra dit køkken. Kig f.eks forbi Frk. Kræsen og se en lille video om tigerrejer.
 
Eller du har måske taget stilling?


5 kommentarer:

 1. Hejsa
  Endnu en dejlig middag tilberedt af rester, serveret med lækre, indbydende billeder. Dejligt med inspiration til os, der ikke er så kreative på det felt. Tak for det. Rart at du fremhæver forskellige fødevarer, men også sætter spørgsmåltegn ved andre, der er skadelige for miljøet eller går ud over dyrs velfærd. Her i huset har vi for flere år siden udskiftet tigerrejerne med store, lækre grønlandske rejer.
  venlig hilsen
  Inge V.

  SvarSlet
 2. Hej
  Man kan faktisk købe tigerrejer fra bæredygtige farms i COOPs butikker, de er dyrere men er klart et bedre alternativ.
  VH Pernille

  SvarSlet
 3. Jeg har lige fjernet mine billeder af kæmperejer fra mit facebook mad-album.
  Kan godt undvære dem :)

  SvarSlet
 4. Blev så inspireret af fit indlæg, at en test tis og resten af spidskålssalatn blev til ruller dagen efter.

  SvarSlet
 5. Lavede selv forårsruller med pigerne i fredags. Et kæmpe hit. Vi brugte også de dejlige Änglamark grønlanske rejer - Jeg havde faktisk ikke hørt SÅ slemme ting om tigerrejerne, tak for linket.
  De grønlandske smager alligevel bedre...
  http://deterbaresundt.blogspot.dk/

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...