onsdag den 10. juli 2013

Lamamørbrad med spiralsalater...

Ja, der står lama og ikke lam. Ikke noget man lige falder over hver dag........og da jeg gjorde blev jeg nødt til at købe det. Lama er fedtfattigt og har et lavt kolesterolindhold - og er dermed et godt alternativ til rødt kød.

Det er lamaen til højre. Til venstre er det en bette bøf som blev brugt til at supplere med.

Lamamørbraden købte jeg på MAD sidste efterår på standen med Rævhede Naturprodukter. Jeg købte også en filet, som blev lavet her med marokkanske krydderier.

Ja, det er jo ikke verdens største mørbrad. 160 g er jo kun til en hul tand.

Den fik en nænsom massage med min 13 spice rub.

Jeg havde inviteret Max på middag og havde været i fryseren efter noget mere kød. Der fandt jeg den meget skæve ende af en oksefilet jeg havde skåret op til bøffer engang. Den hev jeg op og gjorde klar til grillen ved at salte den godt ca 30 minutter før.

Salaterne var de første jeg lavede på min nye spiralskærer. Først kørte jeg 2 squash igennem på de mellemste tænder.

Det gav en stor portion 'nudler'. De kan bruges som de er - eller gives et dyp i kogende vand.

Jeg kogte en kedel vand og hældte over og lod dem stå i 1 minut - og kom dem derefter i koldt vand.

Efter grundig afdrypning så de sådan ud.

'Nudlerne' blev vendt med pesto (Urtekram, fra glas) og strimler af gul peberfrugt.
 
Den færdige salat blev drysset med ristede græskarkerner. Jeg syntes den var for bleg, så den fik også en smule rød peber i tern på toppen. Det hjalp med lidt farve.

Til salat nr 2 havde jeg også spiralskæreren i gang. Først en spiral af agurk (uden tænder) - den fik selskab af majs, tomat, rødløg, edamamebønner og lidt hjertesalat...

Og 2 gulerødder kørt til spiraler - marineret i hyldeblomsteddike og god olivenolie.

2 gode fyldige salater.

Lamaen fik blot lov til at kysse den varme grille til sidst. Bøffen fik lidt længere - men en kugle sammenrullet folie under den tynde ende.

Lamaen blev perfekt rosa og saftig.

Og bøffen lige som jeg kan lide den.

Uhm, herlig middag på altanen.

----------------------------------------------------------------------------------------

I dag rejser jeg på miniferie til København sammen med min voksenveninde Karen Helene. Vi skal spise en masse god mad, dase i solen, shoppe og hygge. Turens hovedformål er dog koncert i Tivoli i morgen med Rufus Wainwright. Det er også Karen Helenes fødselsdag i morgen - så jeg har inviteret hende ud og spise før koncerten. Vi skal bo privat, så det er både mageligt og billigt. Jeg pakker køletasken i bilen - for mon ikke der er et par ting i Torvehallerne der vil med mig hjem?

Nu skal jeg bare lige ha' pakket min lille kuffert og gjort klar til kattepasseren kommer. Jeg kommer tidligst hjem igen lørdag og det er godt at vide at de kære kattekræ er i gode hænder.

Nå, men god ferie til mig og god sommer til dig der kommer her forbi...........


1 kommentar:

  1. God ferie! Du fortjener det !!!

    Godt at se at du har fået en spirali ;) jeg har været så glad for min siden jeg fik den til jul og bruger den altid til at lave squash"pasta" (:

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...