mandag den 1. april 2013

Stop Spild Af Mad: Indiske karrysild...

I går afholdt jeg en meget lille påskefrokost - den bestod kun af mig og 2 stykker rugbrød med karrysild. Lidt, men godt. I bedste Stop Spild Af Mad stil var de labre karrysild lavet af rester: nemlig sauce fra de indiske skidne æg.

For jeg må komme med en indrømmelse: jeg kan ikke udstå karrysild fra glas. 'Dressingen' smager mig simpelthen ikke. Den her version var så smækfyldt af smag at den fik sildene til at juble på hindi. Det er sandt!

Der var god og vel 1½ dl sauce tilbage. Det skulle kombineres med cremefraiche, marinerede sild (et glas der var tilbage fra jul), cornichoner og løg.

Kold karrysauce som dressing? Tjo, havde den været lavet som en opbagning med fedtstof og mel ville jeg nok ha' betakket mig. Men den her var jo lavet på løg, tomat og krydderier + fløde, så det var lidt noget andet. Saucen blev først rørt lind med cremefraiche - og derefter smagt til med salt, peber, et par dråber citronsaft og ditto agavesirup.

Det blev den ret så lækker af. Her kunne man så tilsætte hakkede æg til en skøn æggesalat eller kogt kylling og æbler i tern til en lækker hønsesalat.

Jeg tilsatte 1 lille finthakket løg og 5 cornichoner i små tern. 

Her kan man så også stoppe (eller tilsætte lidt æble og asie) og kalde det for en karrysalat. Man kan jo sagtens nøjes med at spise det ovenpå en sildemad. Jeg ville dog gerne ha' sildene til at smage af lidt mere.

Et helt glas almindelige marinerede sild blev derfor sat til afdrypning.

De sølvblanke fileter blev duppet helt tørre i køkkenrulle og skåret i mundrette bidder på ca 1 cm i bredden. 

 
Sildebidderne blev vendt i den ventende indiske dressing og sat på køl i 2 timer. De blev derefter anrettet i en skål med lidt løgringe og en tot koriander. Da jeg fortalte Max om konceptet kaldte han det for en ækel treenighed - han kan nemlig hverken lide sild, koriander eller rå løg. Godt han ikke var inviteret til at spise med! 

En generøs portion sild blev taglagt på rugbrød - der var ingen grund til at komme fedtstof på først.

Løgringe og lidt koriander på toppen - og så var der påskefrokost. Jeg tog en bette øl til. Og et par stykker til..... så det endte med en middagslur på 2 timer. Oh yes, det var påske som da mor var dreng. Æde, drikke og sove.

I dag håber jeg på at få lidt overskud til at lege lidt i køkkenet. Jeg har nemlig en kylling på køl som gerne skulle omsættes til et måltid. Satser dog på noget nemt som kan passe sig selv i ovnen. 'Pulled chicken' måske?
  
Uh, og nu vi taler om kylling. Det er jeg stadig lidt. En kylling altså. Men nu skal jeg for alvor ha' hul på skallen og styr på nervøsiteten - for om 14 dage skal jeg for første gang stille mig op offentligt og holde et lille oplæg/foredrag om Stop Spild Af Mad, bæredygtig forbrugeradfærd og økologi (3 ting der for mig hænger uløseligt sammen). Det bliver på Aarhus Sustainability Festival - og det kommer der meget mere om i det næste indlæg...

  

10 kommentarer:

 1. Ohh, sådan et velbelagt stykke med karrysild ville få mine drenge til at synge på hindi.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ha hære det for mig! Og man kan jo slå to fluer med 1 smæk og tænke resterne ind i de skidne æg på forhånd ;-)

   Slet
 2. Mums! Glæder mig usigeligt til at høre historien om pulled chicken :)

  :) L

  SvarSlet
  Svar
  1. Den kommer i ovnen lige om lidt - og måske på bloggen i morgen ;-)

   Slet
 3. Åhh, hvor er det altså bare det vi kan, os danskere. Rugbrød og alskens slags koldt pålæg. Jeg synes det er så awesome.

  Denne påske lavede jeg fx rejesalat med mayo+creme fraiche, hakkede agurker, dild og koriander. Nøj, hvor det smagte.

  Æggesalaten fik sgu også lige et stænk friske agurker og en dusk dild (foruden karse) og der var fa'me ikke et øje tørt.

  Er sikker på Fru Davidsen sidder og huffer og puffer misundeligt lige nu!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaha, rugbrød og pålæg er bare awesome. Læste dog en kedelig artikel om det danskernes rugbrødsindtag er på vej ned. Trist.

   Uhm, det lyder som nogle dejlige pimpede klassikere du har lavet der :-P

   Ha ha, DET er jeg også sikker på. *fnis*

   Slet
 4. Er helt enig med dig i det med karrysild på glas, men bliver overrasket over at se et glas Glyngøre i dit køkken. De er da bare så suuuure. Kender du mon gammeldags modnede Lykkeberg Havfruesild? Det er efter min mening en rigtig god sild og til en rigtig god pris :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ak ja, de sild fra Glyngøre er heller ikke mine favoritter - men jeg vandt dem i en konkurrence omkring jul og de skal jo ikke ende i skraldespanden. De går an når man selv laver en dressing og kommer dem i.

   Ja, dem kender jeg godt. De er rigtig gode. Dem må jeg ha' fat i når mit lager slipper på ;-)

   Slet
  2. Slæbte hjem i bæreposer fra foodmessen på Tangkrogen, som du så gavmildt var årsag til at jeg kunne deltage i. Tak for det.
   De 20 glas holdte ikke længe i en familie, hvor alle elsker en god sildemad :)
   Min bedre halvdel finder dem jævnligt på bud i Rema til 15 kr glasset, og så slæber vi hjem igen

   Slet
  3. Velbekomme - der kommer også en mulighed for at komme med i år ;-)

   Tak for tippet, så må jeg i Rema ved lejlighed.

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...