søndag den 17. juni 2012

Havets herligste happer...

I går var jeg inviteret på Weber Grill & Musik Festival i Horsens. Der fik jeg den bedste ting fra grill nogensinde: en grillet østers.

Det var Louisa Lorang der stod bag den herlige happer. Det er en hel frisk østers som lægges på en varm grill. Det lille bløddyr bliver så tilberedt i sin egen saft og åbner sig selv lidt når det er færdigt. Den øverste del af skallen blev fjernet og den lune østers serveret med en frisk pico de gallo af blendede løg, tomater, chili og koriander. MUMS! (Du kan forresten se opskriften lige her).

Jeg skriver mere om festivallen i ugen der kommer. Lige nu er kræfterne nemlig under det absolutte nulpunkt. NorthSide fredag og Weber i går har kostet alle de kræfter jeg havde på kontoen + et uautoriseret overtræk af næste uges kræfter. Men sådan er det - og jeg havde regnet med at møde muren.

I dag skal jeg heldig kun en eneste ting: med flextaxa frem og tilbage til Frederikshøj og spise brunch hos Wassim Hallal. Det kan jeg vist lige nøjagtig holde til. Åh, den brunch har jeg bare tænkt meget på siden jeg var derude og få den første gang. Det bliver et herligt gensyn - jeg kan allerede smage laksen....

God søndag til alle der kommer her forbi.


11 kommentarer:

 1. Hvorfor bruger du flextaxa?

  SvarSlet
 2. Det gør jeg fordi det er nemt, bekvemt og billigt. Her hvor jeg bor kører der kun en bus i timen efter kl 17 og om søndagen. Og det gør det ret bøvlet at komme ud på Frederikshøj. En flextaxa skal bare bestilles 2 timer før - så det er bare om at bestille den når man ved man skal et bestemt sted hen på et bestemt tidspunkt. Der er ikke noget startgebyr og i den 'dyre' zone koster det 14 kr pr km + 10% for passager nr 2. Så I dag har det koster 92 kr at blive kørt derud - med en alm taxa ville de ha' kostet ca 215 kr. Der er mange der fejlagtigt tror at flextaxa kun er for gangbesværede eller handikappede (selv om jeg jo falder ind under den kategori) - ALLE kan bruge ordningen som et supplement til bustrafikken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen der må da være nogle betingelser der skal opfyldes: Busgange i timen ? afstande? områder(midtbyskørsel er vel undtaget, selvom også der er mange der kun har adgang til en bus i timen)
   Under alle omtændigheder synes jeg det er en uheldig måde at bruge skatteydernes penge på. Hvis man er rask og rørig tager man nok ikke skade af at gå nogle hundrede meter hen til et stoppested og mon ikke også man kan finde ud af planlægge efter busafgange. Når jeg ser hvad f.eks ældre på plejehjem og syge mennesker bliver nødt til at finde sig i fordi vores såkaldte velfærdssamfund er ved at krakelere, så kan jeg ikke lade være med at studse over hvorledes flextaxa kan bruges til helt og aldeles private ting!

   Slet
 3. De ældre kan jo også bruge flex-taxa ordningen... Det har jeg selv en farmor der gør. Og nej det er altså ikke altid at man kan planlægge efter den offentlige transport. Jeg skal ikke kunne udtale mig hvordan det er, der hvor du bor, men hvis jeg vil besøge mine forældre f. eks en lørdag, så kan jeg tage afsted kl. 8 eller kl 10 Lørdag formiddag og være der halvanden time senere, og så kan jeg tage en bus hjem igen kl. 15, det er hvad der er. Og med hensyn til rask og rørig...i selve blogindlægget kommer Klidmoster jo selv ind på, at hun har en dag, hvor hun jo ikke lige er 100%, so what's the problem?

  Håber du har haft en dejlig brunch Malou! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Rolig nu. Jeg kender overhovedet ikke KLIDMOSTER - var blot nysgerrig efter at finde ud af mere omkring denne FLEXTAXA-ordning. Sætter slet ikke spørgmål ved at det er en fin ordning for dem der har brug for den og ikke har andre muligheder. Jeg vil bare blive så forbandet ærgelig hvis økonomien til ordningen løber løbsk netop fordi , som det ser ud til, at alle og enhver kan benytte sig af den! Jeg kan da heller ikke forestille mig at du ikke også vil synes det er Ok, hvis der var nogle betingelser for brug af denne transpormtmåde så din farmor også fremover har den mulighed.

   Slet
  2. Det må du undskylde, så har jeg læst din kommentar forkert. :)Flextaxa er jo lavet sådan at man ikke kører alene i taxaen, der er flere med i bilen (som regel)så der bliver lagt en ca. rute og man ankommer til sin destination max en halv time før. Jeg skal gerne indrømme at jeg ikke aner noget om det økonomiske grundlag for den her ordning, og har ikke kunne finde noget info om det nogen steder.

   Slet
 4. Kære Malou!
  Igen bliver der stillet et fuldstændig ligegyldigt spørgsmål til en detalje i dagens indlæg. Tænk at du stadig kan holde ud ikke at vrisse af - eller slette de frelste påmindelser om din 'pligt' ift. til dine privatøkonomiske forhold? Jeg er fuld af beundring og følger dig dagligt på bloggen! Fortsæt dit gode arbejde - det har vendt op og ned på min daglige madlavning!
  Anne Katrine

  SvarSlet
  Svar
  1. Ligegyldig spørgsmål? Ja, det er så din mening!
   Det kunne jo også være fordi jeg gerne ville vide noget om denne kørselsordning. Det gør KLIDMOSTER åbenbart.Må man så ikke spørge?

   Slet
 5. Hej anonyme. Du kan google flextaxa og midttrafik så kan du læse om ordningen.. mvh susanne gram sørensen

  SvarSlet
 6. Argh, jeg kan slet ikke overskue det her kommentarfelt - og tror jeg bliver sur hvis jeg forsøger :-)

  Jeg må indrømme at jeg også lige følte at jeg skulle forsvare hvordan jeg kunne være bekendt at bruge ordningen - og det gider jeg overhovedet ikke. Den eksisterer og jeg bruger den fordi jeg kan - basta!

  Alle der læser med her ved jeg har mange skavanker, er på førtidspension og bruger hjælpemidler i hjemmet - jeg tager sgu en billig taxa når jeg får den tilbudt.

  Klidmoster out ;-D

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...