søndag den 15. april 2012

Frederikshøj - brunch i særklasse...

I dag havde jeg den store fornøjelse at spise brunch på Frederikshøj. Og jeg kan med sikkerhed sige at der er den BEDSTE brunch jeg nogensinde har fået. Faktisk er jeg ikke helt sikker på hvordan jeg nogensinde skal kunne spise brunch igen et andet sted.

Da vi ankom kl 11 blev vi anvist bord i Skovsalen - det eneste sted vi ikke har siddet før. Det er mit 6. besøg på stedet (3 x winemakers dinner, 1 gang på gastrotour og sidst for 14 dage siden på en Sweetdeal). Den overdådige brunch var anrettet som buffet på store runde borde. Og der var alt hvad mit madhjerte kunne begære - og mere til.

Lækre salater: avocado med bitre blade, puffede kerner og friteret kartoffelknas - samt en tomatsalat med feta og estragon. Fade med charcuteri: pølser og Skagen skinke.

Danske og europæiske oste med søde syltede nødder.

Rugbrød, surdejsbrød, rundstykker, müsliboller, italienske boller og godt brød med sej krumme.

Og midt i salen stod Wassim Hallal og åbnede kæmpestore dugfriske limfjordsøsters som man straks blev opfordret til at smage på. De er normalt ikke en del af brunchen, men et 'restparti' de skulle ha' fyret af. Jeg tillod mig at tage 2 og fik at vide at jeg skam måtte spise alle dem jeg lystede. Det var SÅ fristende at gå tilbage efter flere, men der var jo som sagt mange andre ting der også skulle smages på. Så jeg lavede en lille tallerken med fisk.

Jeg sagde pænt nej tak til de tilbudte bobler og fik i stedet økologisk juice og hvid te ad libitum. Åh, du godeste - de østers var simpelhed så kødfulde og saftspændte. Det var som at få et dybt salt kys af havet.

De havde fået et par dråber af den klassiske vinaigrette af rødvinseddike og skalotteløg. Max smagte sin første østers nogensinde - og konstaterede at den smagte fint, men at det nok ikke blev noget han ville komme til at hige efter på sammen måde som jeg gør.

Næste lækkerbisken var en lille salat af Rømø rejer (fjordrejer), sprøde asparges og skovsyre. Der var en kryddermayonnaise til. Jeg sendte en taknemmelig og venlig hilsen til den kokkeelev der havde pillet de små kræ mens jeg nød dem i fulde drag. De har en ganske særlig sødme og tekstur som på smukkeste vis gik op i en højere enhed med de knasende asparges og den syrlige skovurt.

Og så var der laks. Jeg kan næsten ikke finde ord pæne nok til at beskrive den. Fast, perfekt letrøget og med en mundfylde i særklasse. Laks af så fin en kvalitet at jeg måtte lave lidt lyde da jeg spiste den. Max spurgte henkastet om vi gerne ville være alene. Hæ, det var lige før.

Efter lidt snak og hygge gik vi atter til buffeten. Ja, jeg blev altså nødt til at skulle ha' et stykke laks til. Det blev også til en lille sød pandekage med ahornsirup, den fremragende avocadosalat, smagfuld lun hjemmelavet leverpostej med svampe & sprød bacon, en lille kødfuld chorizo pølse med cremede røræg, lun salat af stegte kartofler & rodfrugter + en lille sprød sag med sød mild chilisauce.

Det viste sig at være en lille saftig 'pølse' af kylling med ramsløg paneret i panko-rasp. Virkelig en lille laber happer.

Så sådan blev jeg nødt til også at smage igen. Jeg smagte også lidt på det afskårne, syltet peberfrugt, tapenade, pesto, tomatsalaten og et lille stykke Morbier. Ja, nemlig - vi er kommer dertil hvor jeg frivilligt opsøger ost. Uhm, den skinke var virkelig helt på højde med både Parma og Serrano.

Jeg sluttede af med en omgang søde sager: økologisk yoghurt 'mousse' med hjemmelavet müsli (med den lækreste små 'kugler' af tørret frugt og knas), endnu en lille pandekage, frugtsalat, hjemmelavet hindbærmarmelade, hjemmelavet 'Nutella' med crisp og en syndig mælkemarmelade - der smagte som som en hybrid mellem smeltet nougat og dulce de leche. SÅ godt. Den allersidste bid blev en intens mini 'cupcake' på mørk chokolade.

Meget mætte og meget glade satte vi os ud i den nyrestaurerede lounge og reflekterede lidt over oplevelsen mens vi ventede på en taxa. Uden pjat: den bedste brunch ever! Prisen på de 275 kr incl kaffe/te og juice var rørende billigt. Betalingen var ordnet hjemmefra, for når man tilmelder sig et arrangement på Frederikshøj opgiver man sine betalingsoplysninger og så trækkes beløbet på selve dagen. Meget smart. Det kan virkelig betale sig at abonnere på deres nyhedsbrev, så man strak får besked når der er et nyt arrangement i støbeskeen.

Det var helt igennem en positiv oplevelse. Maden er som altid en udsøgt fornøjelse - og jeg ELSKER at nyde ting af så høj kvalitet. Men man skal altså bestemt heller ikke kimse af servicen. På Frederikshøj er teamet af tjenende ånder en sammenhængende organisme. Det er fascinerende at observere. Jeg må indrømme at jeg den første gang derude var en smule intimideret at det høje serviceniveau - men det gik hurtigt over. For selv om professionalismen er i højsædet og gæsten i centrum, så er der både selvironi og let til smil.


Det var en meget afslappet og hyggelig brunch - og jeg slår straks til når de igen åbner dørene for endnu en omgang. Jeg kan virkelig anbefale at man tager et smut ud og ser hvad Frederikshøj også kan. Det der med at det er snobbet og elitært at frekventere gourmetrestauranter - glem det - på Frederikshøj er der plads til alle med nysgerrige smagsløg.


På vej ud af døren tilbød overtjeneren mig at få et overskydende brød med hjem. Se, det er virkelig god Stop Spild Af Mad stil!

Så da jeg endelig blev sulten igen ved 20 tiden, lavede jeg mig en rigtig lækker mad af det gode brød: en bund af portulak med tomat, røgede østers, sennepscreme (mayo, skyr, fuldkornssennep og sort peber) og karse.

Ja tak - ikke spor tosset. Og så har jeg da vist også fået de østers den kan trække i dag

28 kommentarer:

 1. Nøj hvor lækkert, og med den anmeldelse af stedet skal jeg ihvertfald også prøve deres brunch:)

  Rigtig god dag til dig..

  Fabrina/Frk. Dorow

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, ja - det var simpelthen SÅ lækkert. Hvis du vil prøve deres brunch, så skynd dig at tilmelde dig deres nyhedsbrev - så kommer der en mail når de holder brunch igen :-)

   Tak, i lige måde.

   Slet
 2. Hold da op - alt ser bare så indbydende ud. Tak for anmeldelsen

  MVH Benthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Det hele svar både smukt og godt :-)

   Velbekomme, er glad for at du kan bruge anmeldelsen.

   Slet
 3. Tak for en flot gennemgang af brunchen på Frederikshøj. Du har fuldstændig ret Malou, Frederikshøj er et sted man bare har lyst til at komme igen og igen! Har selv været der tre gange :) Dejligt sted.

  Bedste hilsner
  Mikkel

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du kunne bruge gennemgangen. Jeg tænkte faktisk på derude at det ville være lige noget for dig :-)

   Ja, ikke? Jeg er også allerede ved at lægge lidt penge til side - vi gerne derud og ha' 'den store tur' om et par måneder.

   Maden, lokalerne, stemningen og de rare mennesker - det må man bare ha' mere af ;-)

   Slet
 4. Hold nu kæft hvor ser det godt ud! Bliver da vist nødt til lige at tilmelde mig det nyhedsbrev....;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ser det ikke bare godt ud?

   Det er et ret godt nyhedsbrev at abonnere på - der er kommet mange gode oplevelser ud af det for mig ;-)

   Slet
 5. "På vej ud af døren tilbød overtjeneren mig at få et overskydende brød med hjem. Se, det er virkelig god Stop Spild Af Mad stil! "

  God stil dér! Thumbs up!

  KH
  Selina

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaha! Blev først lidt paf - men så helt varm om hjertet. Det er bare SÅ dejligt at der også bliver tænkt på at minimere madspild sådan et sted.

   Kh
   Malou

   Slet
 6. Wauw, hvor ser det lækkert ud. Har straks tilmeldt mig nyhedsbrevet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det var lige så lækkert som det ser ud ;-)

   Smart, så kan du slå til når den næste mulighed byder sig :-)

   Slet
 7. Aaaarrjjj!!! Får SÅ meget lyst til brunch, på trods af klokken snart er 17.00... NØJ hvor ser det bare LÆKKERT ud! Jeg tilmelder mig også. Det kan jo være jeg en dag er i Århus og så skal det sted KLART prøves af! Tak for et skønt indlæg Malou!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var simpelthen SÅ godt - og min mave er ked af at jeg ikke straks kan melde mig til en ny omgang :-)

   Der kommer mail ca 1-2 måneder før et arrangement, så det skulle da være til at planlægge efter.

   Velbekomme, er glad for at du kunne lide indlægget :-)

   Slet
 8. Ser godt ud. Wassim drengen kan sgu det der. Har en kollega som starter i lære derude, det bliver fedt for ham.

  /Jesper
  http://Kodogkylling.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, han kan sit kram den kære Wassim - jeg bliver lige imponeret hver gang. Wow, det må bare være en drømmelæreplads at få.

   Malene Aaris har anbefalet mig at kigge ned forbi dig og hilse på en dag. Jeg tror nu nok jeg ved hvem du er, kommer jo tit i butikken. Og nu kan jeg jo så snart få en Sødam kylling med hjem under armen ;-)

   Slet
 9. Hold da nu lige op, Malou ... Det ser fuldstændigt forrygende ud.
  Mange ting, som jeg kunne tænke mig at smage - inkl østers.
  Har straks tilmeldt mig nyhedsbrevet! Tak for info om den mulighed.
  Knus Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, er det ikke vildt?

   De der østers er de næstbedste jeg nogensinde har smagt - kun overgået af dem her. Du må simpelthen smagt - tror lige det er noget for en fiskegnasker som dig :-)

   Super. Måske ses vi derude til brunch?

   Knus Malou

   Slet
  2. Det vil jeg ikke udelukke. Du har godt nok vakt min interesse!

   Slet
 10. Jeg er ikke overrasket over det høje niveau, efter at vi spiste aftensmad der for en måned siden - det var dæleme godt! Og alene ostebordet får mig jo til at falde i svime - nøj, hvor kunne jeg guffe løs der! Argh, det er jo lige før, at jeg bliver sulten igen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, er du svimmel det var en god menu. Var bare inde i en ret dårlig periode, så jeg fik aldrig blogget om den. Men har jo billederne - og din tekst til at støtte mig der hvor min guldfiskehukommelse svigter ;-)

   Ost? Fy, dårlig veganer ;-D

   Slet
 11. OMG sikken en lækker brunch... der er jo vildt mange afsindigt lækre retter. Jeg beundrer din evne til at vælge retter i tur. Jeg har det ofte for øje, men glemmer det så snart maven også kigger med og ender med en ret rodet overfyldt tallerken

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaha, er det ikke bare den mest himmelske brunch du nogensinde har set?

   Ha ha, det kommer sig faktisk af at jeg har et problem med buffeter: jeg kan ikke holde en tallerken i hænderne ret lang tid af gangen - så det handler om hurtigt at prioritere så jeg kan få sat tallerkenen hen på bordet. Og nu vidste jeg jo så også at jeg gerne ville ha' nogle fine billeder ud af det ;-)

   Hæ, kan godt huske de der overfyldte rodede tallerkner hvor det hele ligger hulter til bulter - og hvor maven går død halvvejs :-D

   Slet
 12. Det er nok den vildeste brunch jeg nogensinde har set. Gid Århus lå lidt tættere på.

  Når maven går død, må der hjerne og viljestyrke til :-) Et motto jeg fortyder en lille smule efter et spiseorgie i London. Måske kommer der også et blogindlæg senere

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror da også at der er nogle fancy restauranter på dine kanter der gør sig i brunch. Ved da at Nimb skulle være ret så fantastisk. Uh, og Midtown Grill på Hotel Marriott skulle være i særklasse.

   Ha ha, det er i sandhed vise ord :-D Uh, spændende - det glæder jeg mig til at læse om.

   Slet
 13. Et lidt forsinket tak for anmeldelsen - jeg fik også tilmeldt mig nyhedsbrevet og har liget fået info om næste brunch i juni. På trods af en (tror jeg) overbelastet hjemmeside lykkedes det mig endelig at komme igennem og få bestilt, så nu glæder jeg mig virkelig til at opleve det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Super, vi ses derude ;-)

   Så du at de også holder brunch den 13 maj?

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...