tirsdag den 24. april 2012

Test af krydderurtesnitter fra Microplane...

Efter at ha' testet parmesanmøllen fra Microplane blev jeg atter kontaktet og tilbudt at teste endnu et nyt produkt, denne gang en 'mølle' af lignende design - men til krydderurter.

Ved første øjekast ligner aggregatet parmesanmøllen til forveksling, bare i andre farver. Det er også næsten magen til, men små undtagelser.

I stedet for rivejern sidder der to roterende skæreskiver i bunden. De består at 'sakse' der i følge pressemeddelelsen skulle skære krydderurterne i stykker.

Ved hjælp at en let bevægelse skulle det vælte ud med finthakkede krydderurter som ville ende på tallerkenen.

Jeg valgte at teste krydderurtesnitteren første gang sidste fredag. Menuen stod på BØF, ovnfritter, bearnaise og salat. Der står i brugsanvisningen at krydderurterne skal være tørre. Jeg vaskede derfor et bundt persille og duppede det med køkkenrulle inden bladene blev nippet af.

Bladene blev fyldt i dimsen inden jeg satte toppen på og gik i gang.

Der skulle flere kræfter til end forventet. Og det stod ud til alle sider med flået persille i mange størrelser.

'Saksene' kunne slet ikke magte persillen. Jeg konkluderede at persillen sikkert ikke havde været tør nok og besluttede mig for at teste igen ved en anden lejlighed.

Men det blev en rigtig god salat med dampet romanesco og edamamebønner i en marinade af hvid balsamico, hvidløg og olivenolie + den hakkede persille.

2. test var i lørdags da jeg lavede min Frito Pie. Der lavede jeg en simpel salat af tomat og agurk til - og den skulle også ha' et skud persille. Denne gang plukkede jeg persillebladene af først, skyllede dem og tørrede dem helt i et viskestykke inden de kom i hakkeren.

Desværre gav det nøjagtigt det samme resultat: flået persille i mange forskellige størrelser.

Endnu engang sad det fast i 'saksene' og kunne knapt presses frem til dem.

Og da jeg skilte den ad for at gøre den ren kunne jeg se hvor meget der sad tilbage.

Persille smager jo ens lige meget om det er snittet på den ene eller den anden måde, så det blev en ganske god salat.

Jeg har godt nok været i tvivl om jeg overhovedet skulle skrive en anmeldelse af produktet. For jeg har lært at hvis man ikke har noget pænt at sige skal man holde sin mund. Og jeg har vitterligt ikke noget som helts pænt at sige om snitteren. Det er altid grænseoverskridende at sige sin mening om noget man ikke bryder sig om, specielt når det er noget man har fået tilsendt til testning af en producent - men ærlighed varer jo som bekendt længst. Havde jeg investeret markedsprisen på 249 kr i den, var jeg marcheret direkte tilbage til butikken og havde krævet mine penge tilbage. Jeg er helt åben for at jeg måske har brugt den forkert - for jeg har hørt fra en anden madblogger at hun er begejstret for sin krydderurtesnitter. Det er dog efter min mening et fuldstændigt overflødigt produkt. Designet er flot og idéen god - det fungerer bare ikke i praksis.

Så lige så begejstret jeg var for parmesanmøllen - lige så lidt begejstret er jeg for krydderurtesnitteren.

Det virker godt nok meget besværligt at skulle nippe og duppe krydderurterne inden de skal proppes ned i den lille dims. Måske er det min køkkenuddannelse der kommer i vejen? Stik mig et spækbræt, min store kokkekniv og en bundt persille - så skal du dælme se finthakket på ingen tid.

11 kommentarer:

 1. Altså det er jo det at når man spørger om noget, så risikerer man at få et nej. Og når man beder nogen - dig :-) - om at teste noget, er der en risiko for at du ikke bryder dig om produktet.

  Det er smag og behag, og selvom det er lidt svært at sige, nej jeg bryder mig ikke om jeres produkt, så har du gjort det på en fin måde!

  Kender folk der hader Jamie Olivers hvidløgspresser/skærer men jeg synes den er god.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var også den konklusion jeg kom frem til. Men nu er jeg blevet stædig fordi der er flere der roser den: så nu prøver jeg med andre krydderurter :-D

   Tak, det er jeg glad for at du syntes. Jeg forsøgte at gøre min kritik så konstruktiv som mulig.

   Den kender jeg ikke. Bryder mig ikke om de der køkkendimser. Hans shaker var SÅ elendig :-D

   Slet
 2. Lækker salat og normalt ville jeg jo elske næsten enhver køkkengadget, men tror ikke den der når gennem nåleøjet... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det var nogle rigtig gode salater :-)

   Det ærgre mig virkelig også at den ikke virker efter hensigten. Men jeg prøver igen ;-)

   Slet
 3. Hej Malou,

  Super, at du skriver din ærlige mening om "dimsen"! Det gør du ordentligt og sobert.

  Når det er sagt, så kan jeg ikke andet end at undres. Jeg har netop krydderurtemøllen og er meget glad for den. Jeg maser våd persille eller andre krydderurter i den og fryder mig over, at der kommer finthakket, uklumpet drys ud.

  Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om du har fået vendt knivene forkert. Det gjorde jeg engang, og så fik jeg netop bare bøvl, ballade og besvær og ikke fint drys ud af det.

  Min største anke mod apparatet er, at der er en del uhandy dele at gøre rene efter brug. Hvis ikke jeg havde opvaskemaskine, ville jeg nok også ende med en kniv og et spækbræt...

  Men tak igen for ærlig snak. Det er det eneste, der kan gøre en forskel. :-)

  Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lise

   Tak for feedback :-)

   Jeg tror altså kun at knivene kan sidde på en måde - og der står jo på dem hvordan de skal vende. Jeg syntes den gled fint - indtil der kom persille i.

   Ja, mange så steder der kan gemme sig noget. Jeg er også glad for min opvaskemaskine.

   Tak, det har du helt ret i ;-)

   Malou

   Slet
 4. Har du prøvet med andre friske krydderurter? Blot for at undersøge om det kun er persille den har svært ved? Jeg ville umiddelbart ikke tro den gav bedre resultater med andre krydderurter, men det ville være et forsøg værd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, ikke endnu - men der er primært persille jeg bruger hakket, så det har været det eneste endnu.

   Jeg forsøger med andre krydderurter efterhånden som jeg får dem købt - og reviderer naturligvis dette indlæg hvis der skulle komme bedre resultater ;-)

   Slet
 5. Hej Klidmoster,

  Long time reader, first time poster.

  Jeg fik denne krydderurtesnitter i julegave og jeg har en helt anden oplevelse af den - dog har jeg ikke prøvet med persille.

  Jeg er enig i at den er lidt "upræcis" i dens levering, men jeg synes ikke at det har været så uregelmæssige flager som du har oplevet. Jeg har primært brugt den til koriander og basilikum, men der har jeg fået fine resultater. Hvis jeg ikke husker helt forkert har det både været med fugtige blade og med tørre blade - det er egentlig ikke noget jeg har tænkt nærmere over.

  Jeg er rigtig glad for denne kværn, det eneste minus er at der bliver en del siddende i saksene og bag.

  Mvh
  /Jonas

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jonas

   Tusind tak for konstruktiv feedback!

   Koriander og basilikum må jeg prøve så.

   Jeg vil nemlig så gerne kunne bruge den - så den får lige et par chancer til ;-)

   Mvh
   Malou

   Slet
 6. God anmeldes, så slipper man for at købe den. men de har lavet et
  genialt smalt rivejern til citronskal og muskat og der er bare stort smil når jeg bruger det.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...