søndag den 18. marts 2012

Fremragende frokost på Restaurant ET

I går var jeg atter på Restaurant ET - denne gang til frokost. Det blev til 2 retter, hvilket viste sig at være lige i overkanten. Men hey, så sprang jeg da bare aftensmaden over.

Først stedets klassiske fiskesuppe (98 kr). En generøs mængde blandede muslinger, torsk, en stor saftig reje, fennikel og krydderurter ankom i en opvarmet tallerken.

Den rygende varme suppe blev hældt ud over ved bordet.

Intens og flødekysset. En bulderbasse af en suppe - lige på kanten til at blive 'bisquet'.

Suppen blev serveret som det sig hør og bør med en sprød crouton, revet gruyère og aioli. Jeg fik et glas Rully, Le Crée, Domaine Belleville 2009 til (68 kr).

Og så var det blevet tid til dagens hovedattraktion: Michel Michauds rørte oksetatar med salat (148 kr) - En hyldest til en af Dansk Gastronomis største ikoner.


Jeg kan ude at blinke sige at det er den bedste tatar jeg nogensinde har fået! Og det siger altså ikke så lidt. Inden for det sidste år har jeg fået tatar på Klassisk 65, Bistro Boheme og hos Brdr Price (som ellers var favoritten) - men den her tager altså trumfen. Cremet og velkrydret med den helt rette balance mellem syre og fedme. Tataren var omkranset af en fantastisk salat på bitre sprøde blade og krydderurter bla dild, kørvel og estragon. Og svellerne.....åh, de var nærmest et kapitel for sig selv. Store, tunge og knasende sprøde. Jeg drak bare postevand til - men kommer gerne tilbage engang og nupper en portion med en ordentlig balje vin rouge. Nøj, hvor var det bare en stor oplevelse. Det var et måltid der tilfredsstillede både krop og sjæl. 314 kr stod frokosten i - men jeg kunne så til gengæld springe aftensmaden over og nøjes med en bolle sidst på aftenen.

Frokosten blev nydt i selskab med Piskeriset og hendes gemal. De var i byen med det formål at spise på Frederikshøj. Og ja, Max var også inviteret med. Da jeg blev spurgt om vi ville spise frokost sammen med dem tænkte jeg straks må/bør vi overhovedet det?. Og så blev jeg faktisk ret ked af det. For et af de spørgsmål kommunen stillede var "ses i stadig med fælles venner?". Well, ikke dem fra Maxs side - og på min side er det ikke ligefrem fordi 'fælles venner' er noget der hænger på træerne. Jeg ved at alle øjne er rettet mod mig, og os, lige nu i forbindelse med anmeldelsen - men det skal jo altså ikke diktere om jeg overhovedet skal se Max eller ej - og i så fald hvem vi spiser frokost med. Så jeg sagde ja tak til invitationen. Men da jeg så stod foran restauranten og ventede på ham fik jeg alligevel den der bare ingen ser os tanke. Hvad pokker er nu det for noget pjat? Det kan ikke være rimeligt at jeg skal føle mig overvåget og 'forbudt' bare fordi vi ses inde i byen. Men det er vel en meget naturlig psykologisk mekanisme. Jeg er blevet anmeldt og skal bevise min uskyld - og det bliver i min hjerne koblet sammen med at det er helt forbudt at se Max. Hvor er det sygt altså. Jeg glæder mig godt nok til den sag er ovre, så jeg kan lade være med at tænke alting, inkl mig selv, helt i stykker.

I dag skal jeg slappe mest muligt af og samle kræfter til i morgen. Vi er nemlig 4 madnørder der sammen drager til Herning og tilbringer hele dagen på Foodexpo. Jeg glæder mig helt vildt. Jeg har ikke været der siden 2006 hvor jeg deltog i DM for caterelever (og vandt guld). Min veninde Britt (som også er Gourmet Giraf) deltager i DM i år. Jeg glæder mig til at heppe på hende og se hvad resten af messen har at byde på. Det bliver en lang og krævende dag, så tirsdag og onsdag er derfor sat af til ligge på langs.

Later dudes!

15 kommentarer:

 1. Uuhm det ser godt ud - selvom jeg hverken er til muslinger eller tatar... Men i de rette omgivelser kan alt jo se appetitligt ud ; ) Det er i hvert fald noget af en kontrast, til den pizza og de pølsehorn jeg lavede til mig selv igår, da jeg var alene hjemme ;P Men det smager nu også altid lækkert og havde gjort mine indkøb i Irmas det bedste indenfor den kategori - så er det vel næsten gourmet ik? :D

  Blir ked når jeg læser om din paranoia ift at blive set sammen med Max... Føj hvor jeg hader, at vores velfærdssystem også kan være skruget sådan sammen.. Fint nok at der holdes øje med bedrageri - men måske der skal mere et enkelt tip til, før man begynder at undersøge... Alle har jo fjender/folk man ikke bryder som om og hvis vores kultur fremover blir, at dem man ikke kan li, dem melder man....!! Så melder jeg mig sgu ud... FØJ!

  Rigtig god søndag til dig søde Malou... Håber du får en rigtig god søndag.. Mon du har kræfter til at lave lidt lækkert? ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, ja - det er lige det med omgivelserne :-) Pizza og pølsehorn er nu altså også dejlige hjemmelavede sager. Ork, jo - næsten gourmet ;-)

   Ja, selvfølgelig skal de holde øje - der er jo åbenbart mange der snyder. Men kommunerne er blevet pålagt at spare og det er jo et område der virkelig er mange penge at hente. En enlig mor med mange børn 'høster' jo en formue i forhøjet børnebidrag, fripladser osv. Og bor hun så alligevel sammen med en - ja, så er hun jo ikke berettiget til de 40.000+ kr hun har fået ekstra. Men hvad de ikke lige tænker på med min sag er at Maxs nye husleje, telefon, internet, forsikring, licens og ekstra madudgifter overstiger den difference jeg får mere som enlig end som samboende. Hvorfor helvede skulle vi 'svindle' når der ikke ville være nogen økonomisk fordel ved det overhovedet??? Det er SÅ dumt altså. Jeg frygter dog at det vil komme flere anmeldelser - for folk har SÅ ondt i røven over at jeg får pension (for en 'fupsygdom') og hjemmehjælp. At jeg så også tillader mig at være kærester med en mand jeg er skilt fra, så er den da helt gal.

   Tusind tak, det blev en nogenlunde søndag. Fik lavet den lifligste Osso Buco ;-)

   Slet
 2. God tur - og forhåbentlig afsluttes den der dumme sag snart. For det er da godt nok ikke til at holde ud, at man skal igennem sådan en tanke-mølle hver eneste gang man skal se sin gemal. Holy nixen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det var en fed tur - men jeg er helt død i dag.

   Uh, han er jo netop ikke min gemal længere - og det er det der er hele humlen åbenbart. Vi skal skilles så hurtigt som muligt, for de har mistanke om at vi kun er proforma separeret. Det er SÅ dumt altså. Vi troede man kunne være separeret på ubestemt tid og har ikke haft kræfter til at sætte gang i skilsmissen - og i det her rod jeg bor i kunne jeg ikke finde den originale separationsbevilling. Men nu har jeg da endelig fået ringet til statsforvaltningen og bedt dem sende en ny. Det er pissetræls at den process det er at blive skilt nu skal forhales. Men sådan er det når man bliver forsørget af staten.

   Slet
 3. Dejligt at møde jer igen - og sikke vi fik ævlet :-D
  Rigtig god restaurantoplevelse, som jeg skriver om en af dagene.

  Tak for osten! Glæder mig til at smage den. Fik også smagt en del ost på Foodexpo i dag (også den røgede ost - overvejede at lave en sitdown strejke, men fornemmede at standholderen nok ikke kunne gøre noget ved mit 'jeg-kan-ikke-skaffe-min-yndlingsost-problem').

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tak i lige måde - mine øre summede helt da jeg kom hjem :-) Glæder mig meget til at læse om dine restaurantoplevelser - og se menuen på Frederikshøj.

   Velbekomme, jeg er ked af at jeg ikke havde mere ost til dig. Nu sidder jeg jo her med 800g af den røgede som jeg bliver nødt til at spise helt selv - skandale!

   Jeg har i hvert fald gjort mit til at den fremover kan fås i Inco! Så du må alliere dig med en som har kort dertil. Men vi kan lige tale sammen inden jeg kommer til 'øen' næste gang - for jeg smutter gerne ud og henter en til dig her og har med i en lille køletaske ;-)

   Slet
  2. <3

   ... hvad skal du i weekenden? *hæhæhæ* :-D

   Slet
 4. Nice to see you are slowly getting back..pl keep it up.

  Ret du ryggen og kig folk i øjnene. Det er min beste overbevisning du ikke har noget at skjule...hverken dig eller din kærste eller venner.

  Så længe du ikke har gjort noget galt så skal du ikke have dårlig samvittighed. Lad dem der har PAIN IN THE ASS får den stedet for, så kan folk lærer det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg gør mit bedste for at komme på højkant igen.

   Det er jeg SÅ glad for at du siger. Jeg skriver jo helt åbent om hvordan tingene er og har svært ved at forstå at en kan hive en ting ud af kontekst, uden at kende de nærmere omstændigheder, og anmelde mig for det.

   Jeg ved godt at jeg ikke bør ha' dårlig samvittighed - men jeg er sygeligt autoritetstro og har helt ondt i maven over det her. Det er hæsligt at blive mistænkt for noget man ikke har gjort og andre skal tage stilling til det. Kommunen har lov til at træffe afgørelsen på formodninger, de behøver ikke engang beviser. Det syntes jeg er skræmmende.

   Ja, lige mine ord også ;-)

   Slet
 5. Uhm, det ser lækkert ud. Både suppe m/ fyld og tartaren. Men måske et dumt spørgsmål: Sidder man så med fingrene i suppe for at pille rejen? (Man kan vist godt høre jeg ikke frekventerer sådanne spisesteden, men det er på grund af økonomi)

  Håber du snart får klaring på sagen.

  VH Pernille

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhm, ja - og det smagte som det så ud ;-) Hov, det er lidt svært at se på billeder - men rejen er rent faktisk pillet der hvor man skal pose den. Hovedet og halespidsen sidder bare på som pynt og er lige til at nippe af. Det er jo heller ikke lige sådan til at vide ;-) Bestiller man f.eks muslinger, som jo bedst spises med fingrene, er der skylleskåle med.

   Tak, det håber jeg også - ventetiden stresser noget.

   VH Malou

   Slet
 6. Må jeg spørge hvor mange spørgsmål du skulle svare på?

  *også fp*

  SvarSlet
  Svar
  1. MANGE! Alt fra om vi havde delt vores sengetøj og håndklæder da Max flyttede, til om vi havde fælles kontoer, sås med fælles venner og hvem der betalter maden når vi spiser sammen. Det er umuligt at gennemskue hvad man må og ikke må, og jeg kunne ikke rigtig tolke på deres reaktioner om det alt hvad jeg fortalte var inden for det tilladte eller ej - men vi ses jo kun og spiser sammen 3-4 gange om måneden og har adskilt økonomi (undtagen gæld) - så jeg håber de kan se at vi gør det helt rigtige og følger reglerne.

   For mig at se kan det eneste problem være at Max har været her meget for at passe kattene her i det nye år - jeg har jo været væk en del, både i København og passet hus/kat for Sif af flere omgange. Men da han ikke må ha' kattene der hvor han bor er han jo nødt til at passe dem her. Da vi har valgt børn fra og katte til - ja, så forventer jeg at man anerkender at de er 'skilsmisse-katte' og også må passe af deres 'far' i deres eget hjem når 'mor' ikke er hjemme.

   De er vist mest vandt til at opleve par der er rygende uvenner efter separation og skilsmisse - og er man som Max og jeg er, venner og småkærester, så er der straks mistanke om at det kun er på papiret man er gået hvert til sit.

   Puha, glæder mig godt nok til det er ovre.

   Slet
 7. Tak.

  Jeg ville ønske at der var nogle klokkeklare regler man kan slå op i!

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh yes, klare regler ville være guld værd. Jeg har Googlet til min fingre blødte uden at blive ret meget klogere. Men en ting er sikkert: alt er en skønssag. Det betyder jo desværre at de er i deres gode ret til at bestemme over dig og hvad du må - og først når du efter deres mening har gjort noget forkert. Så efter min mening er det svært at efterleve nogle regler som ingen ved hvad er - og siger kommunen at man bryder dem - ja, så har de pr definition ret. Men jeg har læst mig frem til at man f.eks ikke må være sammen mere end man ikke er sammen. Hmm, betyder det at man må ses 3 dage om ugen? Andre steder har jeg set at de mener at det er acceptabelt at man ser hinanden 1 gang om ugen. Aner ikke hvad man må og ikke må - men det er åbenbare ikke ret meget.

   Der hvor filmen for alvor knækker for mig er at kommunen må dømme en til tilbagebetaling på grundlag af formodninger og indicier. De behøver ikke konkrete beviser, men kan nøjes med at sandsynliggøre at der finder noget uldent sted. Det kan jeg godt sige dig at jeg ikke finder mig i. Det er en trussel mod min retssikkerhed. Skulle de få en hjerneblødning og erklære mig for social bedrager + kræve tilbagebetaling, så vil jeg anke og kræve at blive politianmeldt med henblik på at køre en straffesag. Så vil ALT nemlig blive kuglegravet og min uskyld blive bevist.

   Når engang sagen er ovre vil jeg bede om en skriftelig redegørelse over hvad man må og ikke må som førtidspensionist - for det her er simpelthen SÅ latterligt. Jeg har fuld forståelse for at kommunerne skal spare og slår til hvor der er mistanke om socialt bedrageri - men de bør også vide hvor meget skade de gør ved at forfølge dem der har deres på det tørre.

   Sorry, det blev en hel stil. Jeg er bare SÅ træt af den her dumme situation. Håber virkelig snart der kommer en udmelding.

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...