torsdag den 8. marts 2012

1 bøf - 2 måltider...

Så er jeg sørme ankommet på min feriedestination igen. Indtil søndag aften passer jeg nemlig atter feriebarnet aka Gnaskepot for Sif. Da jeg stadig er ret sløj skal jeg bare slappe af og lave så lidt som muligt - lige på nær 2 timer i morgen eftermiddag. Her er en bøf fra sidste uge:

På vej hjem fra min lange hobbit-tur gik jeg forbi Kvickly og bad slagteren skære mig en god bøf. Den fik jeg med salat og stegte svampe. Det gjorde godt med en gang protein ovenpå den kraftanstrengelse.

Det skulle bare være så nemt og hurtigt som muligt at få mad på bordet. Så jeg købte en pose blandet grøn salat, en bakke san manzano tomater, en bøtte 'feta', et glas grillede svampe og en bakke brune champignons også.

Bøffen var en kæmpe rib-eye på 400 g, skåret af australsk premium oksefilet. Den kostede 89 kr og var en gave fra en af mine læsere. Tak, du ved hvem du er

Bøffen blev stegt i en blanding af olivenolie og SMØR sammen med et par fed hvidløg. Mens den hvilede i lidt folie stegte jeg svampene. De brune champignons først - i SMØR naturligvis.

De grillede svampe blev drænet for olie og de fleste smidt på panden til de sauterede.

Et fed presset hvidløg, lidt tørret basilikum + salt og peber kom på.

Salaten blev lagt på en tallerken og toppet med tomater i kvarte, resten af de grillede svampe og ½ bøtte drænet 'feta'. Jeg dryppede med lidt rapsolie og hvidvinseddike inden det hele fik et drys salt og peber.

En yndig anretning, ikke sandt?

Det var en supermør og velsmagende bøf - og jeg gik til den med god appetit. Men jeg måtte alligevel levne en del: 170 g.

Dagen efter var der meget få kræfter - men rester at gøre godt med. Det var jo den dejlige bøf og en del svampe. Jeg havde heldigvis en mozzarellapizza i fryseren fra Dr Oetker. Ja, sgu - på de trælse dage er den slags helt ok. Der skulle bare lige lidt ekstra ost på.

Pizzaen fik først 6 minutter på 220°C til osten begyndte at smelte.

Der kom lidt ekstra ost på og resten af svampene. Pizzaen fik derefter 4 minutter.

Bøffen blev skåret i tynde skiver og lagt på til inden pizzaen kom i ovnen igen for sidste gang i 1 minut.

Bøffen skulle bare lige varmes igennem. Den færdige pizza fik lidt frisk basilikum på som pynt og smagsgiver. Og sådan gik det til at en bøf blev til 2 måltider.

I dag er jeg ankommet med rester fra i går i tasken, så jeg skal ikke lave mad i dag. Og det er rigtig godt - for jeg har slet ikke tid. Jeg har nemlig fået et nyt 'drug' - og jeg er HOOKED! Det drejer som om en app til min smartphone: Draw Something. Den kan downloades i en gratis version med reklamer - eller en reklamefri til 6 kr. Som navnet antyder skal man tegne. Glem alt om Wordfeud - det her er det nye sort. Det er 'tegn og gæt' på engelsk hvor man på skift skal tegne et ord i 3 valgfri sværhedsgrader. Uha, hvor er det vanedannende - og hylende morsomt. Det er meget udfordrende og træner ikke alene ens engelske ordforråd - men også ens kreative evner. Jeg spiller allerede med en masse jeg kender fra Twitter og div blogs. Vil du lege med? Mit profilnavn er Klidmoster. Det er 6 kr godt givet ud!

16 kommentarer:

 1. Mums hvor ser den bøf godt ud (jeg bliver aldrig vegetar, heller ikke selvom man bør tænke på naturen)...

  Og desværre har jeg allerede droppet 'Draw' da mit engelske hænger for meget til det :$ Men WF er der god aktivitet på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, du kan tro det var en god bøf. Jeg elsker gode vegetariske måltider - men ja, der skal KØD til ;-)

   Uh, det er også en stor udfordring for mit engelske - men så bruger jeg bare Google translate. WF gider jeg ikke - det er for nemt at snyde.

   Slet
 2. Jeg måtte lige skrive en lille kommentar - det er i forbindelse med det, du skrev igår om, at folk bliver 'fornærmede' hvis du ikke svarer på deres kommentarer... Jeg er så uendelig enig i din prioritering af bloggen frem for mails og comments - brug al din tid der. Du laver de mest fantastiske indlæg, så inspirerende og gennemarbejdede, det er en fornøjelse! Jeg føler helt seriøst aldrig at du poster 'bare for at lave et indlæg' og det er simpelthen så rart (den følelse får jeg tit med andre blogs). Din blog er en af mine absolutte favoritter, og jeg bliver altid glad når jeg ser at du har postet et nyt indlæg - simpelthen fordi det er kvalitet, det du laver!
  (Og for at understrege min pointe - du skal ikke svare på denne besked, hehe)

  Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu svarer jeg så alligevel - men se lige hvor lang tid det tog ;-)

   Tusind tak for din kommentar - jeg er virkelig glad for de ting de skriver. Nogle gange føles det som en pligt at skulle besvare kommentarer. Jeg hører jo primært til i køkkenet og ikke bag computeren.

   Aww, tusind tak <3

   Slet
 3. Det er de sjoveste og grimmeste tegninger man kan lave i det spil - pænt vanedannende :-D

  mmm bøf... ser sgisme godt ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh yes, nogle af tegningerne er SÅ grimme. Det er sjaw :-D

   Tak, den var awesome!

   Slet
 4. Jeg elsker dine bøf indlæg, selvom mit mundvand altid går amok. Og er helt enig med Marie. Rigtig god bedring og ferie med Gnaskepot.
  Klem SS

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - de elsker også dig :-D

   *Suk* det er trist at Gnaskepot er forsvundet ud af mit liv.

   Tak <3
   Klem

   Slet
 5. Hej Klidmoster

  Jeg har fulgt med herinde i et par måneder og nyder at finde madinspiration og sjove fif. Det er dog ikke den eneste grund til at jeg læser med, den anden er at vores livssituationer er ens på mange områder. Jeg er godt nok kun 22, men har ligesom dig kroniske smerter. Jeg er nu også meget andet, ligesom dig, og elsker at være kreativ i et køkken, det er bare ikke altid kræfterne rækker til det. Du kender den frustration ud og ind formoder jeg, og derfor elsker jeg også at læse dine sætninger som; "på de dårlige dage er en frysepizza okay" - for gu er det så! Jeg har selv kæmpet med, også gør stadig ind imellem *host host*, med evig dårlig samvittighed når jeg endnu en gang fandt en ret fra fryseren, men det er ord som dine der gør at jeg finder mere ro omkring det hele. Herre gud, det er jo bare en pizza og ikke jordens undergang at alt ikke er hjemmelavet hver gang.

  Det blev en lang smøre, håber du har overskud til at læse den, jeg ville egentlig bare sige tak for en go blog :)

  Hilsen Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne

   Dejligt at du giver dig til kende :-)

   Av, for den - kroniske smerter er ikke sjove. OG ja, de giver tit dårlig samvittighed. Godt der findes frysere ;-)

   Aww, tak <3

   Slet
 6. Selvfølgelig skal der da være plads til købepizza! We know you, kukært, du kommer altid stærkt tilbage igen! ;-)

  Pas hellere helbreddet - det er det vigtigste i det lange løb.
  Vi ses på Drag Somethi... øh, DRAW Something! :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Oui, frostpizza FTW!

   Yes, det vil jeg prøve på. Er desværre gået helt død i spillet - håber jeg kommer efter det ;-)

   Slet
 7. Oj oj jag tror aldrig jag har sett en så stor biff i en svensk matbutik! Maffig! Ser väldans gott ut.

  SvarSlet
 8. Et spørgsmål: De grillede svampe i glas, er der nogen måde at komme tæt på den krydder-olie smag? Svampene lader til at være de samme man kan få i en bakke for en 10'er, og dem er der mange flere af, så at betale 30 kroner for sådan et glas virker lidt som et spild hvis at det kan gøres billigere.

  Så kan man bruge en god olie og krydderier til at komme tæt på et lignende resultat?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ork, man kan bare grille svampene og lave en oliemarinade med krydderurter - det er meget billigere ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...