lørdag den 3. marts 2012

En hobbit på tur...

Influenza, feber og det udvidede box-set med Ringenes Herre har gjort sære ting ved mig. Jeg er simpelthen blevet til en ferie-hobbit. Ikke alt for høj, trind og med pels på, om ikke fødderne, så storetæerne (jeg skal nok spare jer for billedet).

Med kærlig hilsen til barndommens virkelighedsflugt og fantasirejser har jeg holdt ferie i en helt anden verden. Og der er meget farlige ting i skyggerne herude.Torsdag aften havde jeg Max aka Sméagol på besøg. Han faldt i en dyb og tranceagtig søvn - og lavede disse uhyggelige lyde. Jeg var skrækslagen.


Da han vågnede bød han mig på rå fisk som han selv havde fanget. Han gnaskede i sig med stort velbehag mens han igen lavede sære lyde *Gollum Gollum*.

I går begav jeg mig så ud på en laaaaaaang rejse til fods.


Den rute jeg havde plottet ind i min hobbit-GPS duede ikke - de dovne dværge havde nemlig lukket Morias miner hvilket betød jeg skulle hele den lange vej udenom.

Ud og hjem igen - det endte med at blive den her rute jeg fulgte. 5 km i alt og lige i overkanten af hvad jeg havde kræfter til.

Men vejret var godt og det var dejligt at få noget frisk luft. Det lykkedes mig at finde et sted jeg kunne komme over Brændevinsfloden.

Jeg gik forbi Isengard og fik et glimt af Orthanc.

Senere passerede jeg Fangorn - men kunne ikke lige umiddelbart få øje på nogen enter.

Det lykkedes mig dog at spotte skyggen af Træskæg.

For at nå til frem til mit bestemmelsessted måtte jeg igennem passagen Torech Ungol - Shelob var der ikke, men mange af hendes små efterkommere beboede hver en krog *gys*.

Mordors sorte port. Jeg skyndte mig forbi. Selv om ringen er destrueret ved man aldrig hvad der foregår af luskede ting der inde bagved.

Jeg ankom helskinnet og frådende sulten hos en rar elver ved navn Anne som bød på fuldkorns Lembas fra en magisk kasse, belagt med kød og fisk.

Jeg havde medbragt "flødekager" fra Kvickly bageren. De mest skuffende gåsebryster nogensinde. Cremen alt for fast og vammel, 'marcipanen' af virkelig dårlig kvalitet, fløden pisket med vegetabilsk fedtstof og værst af alt: den var med hindbær??????.

Efter et par hyggelige timer tøffede jeg hjem til Herredet igen. På vejen kunne jeg lige nyde den blå himmel og Det Hvide Træ i Gondor.

Puha, sikke en tur. Jeg var helt død bagefter. Men efter en uge på langs var det godt at få brugt kroppen og smurt leddene med lidt bevægelse. Efter en ekstra middagslur + eftermiddagslur, fik jeg lavet lidt aftensmad også.

Men uha, hvor det hævner sig i dag. Influenzaen har søgt hævn og har taget killer-hosten med. Det bliver derfor en dag på sofaen med kold mad. I morgen skulle jeg ha' været indtil byen og spise brunch. Det har jeg været nødt til at aflyse. Nu SKAL jeg altså til at være rask.

Ringenes Herre trilogien er set og alt ekstramaterialet gennemtrawlet. I aften viser Kanal 5 The Matrix - så den hopper jeg på. Åh, nej......håber ikke feberen sender mig på flugt fra en flok computerprogrammer. Trænger bare til at slappe af i morgen.

8 kommentarer:

 1. Der burde komme en hest og samle dig op, dit skøre apparat. :-)

  SvarSlet
 2. Hahaha... Herlig læsning, du lille hobbit. Jeg elsker selv Ringenes Herre og hele dets vidunderlige univers. Og ser, som regel, alle 3 film i eet hug.
  Kom til at tænke på, at jeg for et par år siden havde "my precious" som ringetone. Der gik lang tid før jeg vænnede mig til den UDEN af blive forskrækket hver gang ;-))))
  God lørdag og god bedring.
  Mange hilsner
  Maj

  SvarSlet
 3. Haha.. Skønt at følge med i dit lille eventyr :) Jeg er selv kæmpe fan af Ringenes herre.

  Rigtig god bedring og god weekend.

  Med venlig hilsen Sofie

  SvarSlet
 4. Ham Gollum der, hold da kæft han larmer :)

  SvarSlet
 5. He he he - sikke en fantasi... Men er helt med, kan sagtens se det hele for mig ;)
  Rigtig god bedring...

  SvarSlet
 6. Hobbitten kom jeg igennem, men Ringenes Herre gik jeg død på (i løbet af de første 30 sider af bind 1), så jeg kan ikke helt følge med på din tur, men genial fantasi alligevel :-).

  Mon ikke Max er meget "taknemmelig" for at få lagt den video ud i cyberspace ? Jeg har mange gange truet gemalen med at optage det, når han sover højlydt, men jeg skal nok ikke presse det længere end faktisk at optage - hvis jeg lægger det på nettet, kunne hans hævn blive endog meget grum.

  God bedring - synd at Sif er her ovre på DjævleØen, for hun kunne da passende lige kreere lidt patientslik til dig (jeg er sikker på at man bliver hurtigere rask, hvis der kræses om én).

  SvarSlet
 7. Fantastisk skildring - og en indrekte og kærlig opfordring til at huske at tage andre briller på engang imellem. Det er jo fantastisk, hvad der venter derude ! Jeg grubler allerede på, hvad jeg kunne tænke mig at opleve imorgen:-)
  Det er svært at overgå Ringenes Herre..
  Narnia måske ?

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...