torsdag den 16. februar 2012

Trøstebøf...

I går skulle der lidt trøstemad til. Jeg tog derfor i Irma og provianterede til en lækker middag. Så må jeg spise havregrød resten af måneden.

Det blev til den lækreste lille trøstemiddag for en. En mør bøf af oksefilet med salat og små kartofler ristet i andefedt.

Jeg var rigtig heldig i Irma og fandt dette stykke oksefilet på lidt over 1 kg til 125 kr.

Det gav 5 bøffer med en gennemsnitspris på 25 kr. 2 store og 3 mindre. Jeg smed straks de 4 i fryseren.

Den største på 256 g skulle være min aftensmad. Sorry, Kim - ved godt du sikker tænker nu: "hvorfor spiser hun pålæg til aftensmad?". *Fnis*

Der skulle en salat til. I køleskabet havde jeg et stykke ægte græsk feta liggende fra en måltidskasse. Det var oplagt at komme i.

Ja ja, det er en meget politisk ukorrekt salat her om vinteren - men de økologiske tomater ville med hjem. De grønne bønner er ikke øko, men fra Uganda og støtter Handel med Afrika. En enkelt stængel bladselleri fra skuffen blev det også til. Jeg lavede en hurtig marinade af olivenolie, æblecidereddike, fuldkornssennep, salt og peber.

Der var ikke brug for sauce af nogen art - jeg havde jo mine gyldne, sprøde kartofler.

De var virkelig svære at holde fingrene fra. Der røg en del indenbords mens bøffen blev stegt og hvilede.

Bøffen blev helt perfekt stegt. Og kødet var af fremragende kvalitet - mørt og saftigt. Ingen sej malkeko der. Jeg spiste dog kun ca halvdelen af den (det er de pokkers kartoflers skyld) og gemte resten til frokost i dag.

Der skulle vin til. Og jeg er jo en sucker for australsk shiraz. Irma havde denne bag-in-box på tilbud til 149 kr (normalpris 204 kr). Den nuppede jeg med hjem. Det er rart at man efterhånden kan få så mange gode vine på box. Efter jeg har fået fibro kan jeg ikke åbne en flaske vin med en proptrækker og efterhånden har jeg også problemer med skruelåg. Box it is then - jeg vil simpelthen ikke undvære rødvin i ny og næ.

Puha, det hjalp med lidt god mad og et par glas vin. Det har været et par meget hårde dage. I går var jeg på Skejby fra morgenen af og få foretaget en biopsi. Efter 2 kegleoperationer ved jeg at hvis de finder noget denne gang venter der en større operation forude. Jeg krydser fingre for at det ikke kommer så vidt. Til alle jer piger og kvinder derude: invester i en HPV-vaccine! Så kan det være i slipper for at skulle igennem møllen med celleforandringer, operationer og det der er værre.

Vi ses når jeg er ok igen. Måske endda med fastelavnsboller?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...