torsdag den 16. februar 2012

Sprøde kartofler i andefedt...

Små hele sprøde kartofler er det perfekte tilbehør til en bøf eller andre stegeretter. De kan ristes i enten olie, SMØR eller en blanding. Her har de dog fået en tur i det krydrede fedt fra juleanden.

Hold nu op hvor giver det nogle lækre kartofler. De er sprøde og gyldne udenpå - smørmøre og cremede indeni.

Her er der brugt små økologisk kartofler af sorten Folva. De mindste i bakken blev pillet fra og kogt ca 5 minutter i letsaltet vand.

Kartoflerne blev drænet og tørret med køkkenrulle. En generøs portion andefedt blev varmet op i en lille gryde.

Kartoflerne fik lov til at hygge sig i det boblende andefedt til de var gyldne. De blev derefter fisket op med en hulske og overført til en pande. Der fik de et par minutter inden de blev drysset med lidt krydderier.

Krydderblandingen var med i bakken med kartofler. Den indeholdt: paprika, dild, hvid peber, løg, oregano, basilikum, sort peber, rosmarin, sennepsmel, merian, koriander, persille og hvidløg. Man kan naturligvis bruge lige de krydderier man kan lide.

De færdige kartofler blev serveret rygende varme til en bøf. De kan også serveres som en snack eller som del at en tapasanretning med en lækker dip til.

I næste indlæg kommer resten af måltidet.

12 kommentarer:

 1. Orv hvor ser de gode ud - er de slet ikke fedtede eller noget?
  Måske man skulle blive bedre til at opsamle 'sit fedt' i fremtiden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, de var også superlækre. Nej, de er ikke specielt fedtede. De optager ikke rigtig noget af andefedtet.

   Jeg gemmer altid både mit andefedt og baconfedt. Andefedtet er sammensat af fedtsyrer der minder meget om olivenolie og derfor egner sig meget godt til stegning.

   Slet
 2. Kors hvor du "tuder". Viser dyre madvaner og piber om sygdom. Prøv at holde dig til det som det handler om og på dårlig vis forsøger at få ynk.

  SvarSlet
 3. Kære Anonym,

  Dette er en blog. Det betyder i alt sin enkelhed, at Klidmoster må skrive om lige præcist det der passer hende. Det betyder også, at ingen tvinger dig til at læse det.
  Såfremt hendes blogstil byder dig imod, så vil jeg foreslå, at du skynder dig at klikke bort og undlader at vende tilbage.

  Nå, dette var så min første blogkommentar nogensinde. Og i stedet for at spilde den på en ignorant, vil jeg i stedet henvende den til dig, Malou.

  Tusind tak for en fremragende blog. Du laver forrygende og inspirerende mad og det sker ikke sjældent, at jeg i madlavningsprocessen tænker "hvad ville Klidmoster gøre". Hele det private aspekt af din blog er en del af pakken og en del af det der får folk til at komme tilbage. :)

  /Stinne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Stinne - det var nogenlunde det jeg selv tænkte på at skrive. Blev dog enig med mig selv om at der var spildte kræfter ar formulere det ;-)

   Aww, tusind tak - jeg er meget glad for at du kan finde inspiration i de ting jeg laver. Du har simpelthen lige reddet min aften med den kommentar. Tak <3

   Slet
 4. Hej Klidmoster

  Øj de ser lækre ud de kartofler. Dem må jeg prøve.
  Ingen kommentarer til små mennesker der ikke fortjener det.
  Men gerne til dig. Jeg læser ganske få blogs. Din indeholder lige det jeg kan lide. Og netop det faktum at du skriver om mad med lækre råvarer på en usnobbet måde. Krydret med oplevelser og personlige hændelser at lige det er det der får mig til og læse med. Jeg føler mig overbevist om at mange topkokke i DK skal være glade for at de ikke har konkurrence fra dig. Det ville være en skam og have sådan et talent uden at nogen vidste om det. Og jeg er taknemmelig for at du vil dele det med os.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det er jeg glad for at du syntes. Det er helt klart også noget jeg skal lave igen.

   Aww, hvor er du sød. Det er virkelig en af de dejligste kommentarer jeg har fået længe. Tusind tak <3

   Slet
 5. Jeg har købt kartofler i dag, for det her er jeg nød til at prøve til det der forhåbentlig bliver en sous vide'et flæske/kamsteg i morgen!
  Hvor meget varme havde du på andefedtet? Var det sådan oppe i koge-temperatur, eller bare stille simren som når man laver confit? Og har du en ide om hvor lang tid de fik i fedtet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Mums, det lyder lækkert til sådan en grissebasse. Der var godt knald på fedtet, det boblede. Hmm, det kan jeg ikke rigtig huske. Men ikke længe - til de var så brune som jeg ville ha' dem.

   Håber dine også bliver et hit :-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...