mandag den 9. januar 2012

Kandiseret bacon med chokoladeovertræk...

Jeg kan lige så godt starte med at sig det: Ja, det smager edderlækkert. Slutresultatet blev grimt som arvesynden, men smagen....åh, smagen. Det salte, det røgede, det søde og chokoladen. Er du ikke til den kombi, så spring endelig det her indlæg over.

Det blev så blankt og flot lige da det var overtrukket og drysset med havsalt. Men det gik hurtigt ned af bakke. Mere om det længere nede.

Jeg har lavet kandiseret bacon før - det var til ahornsirup-isen. Denne gang valgte jeg at bruge brun farin i stedet for og lave det i et fad hvor der ikke var fare for udsivning.

Oven på et godt lag sukker lægges skiver af bacon. Det her var resterne af fra nytårsdag.

Der drysses et godt lag sukker over og fadet sættes i en opvarmet ovn på 175°C.

Efter 10 minutter tages fadet ud og baconen vendes med en tang. Pas på nallerne, smeltet sukker er ingen spøg at få på fingrene. Sæt fadet tilbage i ovnen og giv det intervaller af 5 minutter - vend det hver gang.

Efter ca 30 minutter begynder baconen at blive mørk - og så er det færdigt. Det skal ikke være branket, men mørkt. Det kan være lidt svært at bedømme, for det er stadig ret blødt når det bliver fisket op af det varme sukker.

Tag det op med tang, lad det overskydende smeltede sukker løbe af og læg det til tørre på bagepapir på en rist. Det tager ikke lang tid før sukkeret stivner og det bliver knasende og sprødt at bide i. Det kan nu bruges til is, som snacks, som pynt på cupcakes eller hakket til whatever you like!

Her skulle det overtrækkes med chokolade.

Chokoladen smeltes og tempereres på den nemme måde. ⅔ i mikroovnen i 2 x 30 sekunder - og rør resten i. Lad stå 5-10 minutter - og klar til brug.

Baconstykkerne deles i 2 og dyppes i chokoladen. Når den har sat sig lidt drysses der lidt salt på f.eks Maldon.

Og så var det at det gik galt. Baconfedt og chokolade er på ingen måde gode venner. De 2 rivaliserende fedtstoffer gav en grim og uappetitlig overflade.

Jeg var grædefærdig og erklærede det straks 'uegnet til bloggen'.

Kønt er det ikke mit 'bacon-daim' - men pyt med det når nu smagen var så god. Max spiste et stykke da han var på besøg og nikkede anerkendende. Det var den formildende omstændighed der gjorde at det slap igennem nåleøjet og alligevel fik sit eget indlæg.

Jeg spiste selv 4 stykker, hakkede resten og kom dem i en portion ganske særlige småkager. Men det er en opskrift til en anden dag. God nat og sov godt!


10 kommentarer:

 1. Hahaha, det er simpelhen for sjovt! Tror ikke lige, jeg vil gøre sig kunsten efter omend den består af to favoritter;o) Synes dog det er topunderholdende at læse om dine anderledes påfund!

  SvarSlet
 2. Det er sjovt, for jeg var helt overbevist om, at du lavede det i sin tid, da du havde bacon-strømmen af indlæg!

  Og i øvrigt holder smagskombinationen faktisk - jeg går ud fra, at du også smagte baconchokoladen på Chokoladefestival sidste år? Vi var noget skeptiske, men blev overbevist, da vi smagte et stykke på festivalen .-)

  SvarSlet
 3. Jaja, man skal prøve noget nyt engang imellem, men den her kommer jeg vist aldrig til at prøve...

  SvarSlet
 4. Nogen gange skal vi også vise den mindre pæne side af maden... Det har jeg meget respekt for. Og at det ikke lige blev så pænt, ja, fuck da det, når selve kombinationen holder hele vejen til Roskilde - helt fra Århus endda :-D
  Dét er da noget!
  Er vild med kombien af salt, choko og røg. MÅÅÅMS!!!

  SvarSlet
 5. Altså mindre pæn overflade eller ej - så ser det sgu godt nok godt ud. Og skal der ikke også være plads til de mindre heldige indlæg - desuden er det vigtigste vel at det smagte godt :-)

  SvarSlet
 6. Wauw, det er en kombination, jeg aldrig ville have kunnet udtænke - hvor er det spændende!
  Varme klem

  SvarSlet
 7. Nogle gange er lækkerier bare ikke en fryd for øjet, men glad for at du alligevel viser os det :)
  I min verden må det være en syndig mundfuld i himlen :D

  SvarSlet
 8. YÆS! Det er superlækkert, det der!

  Nu sender jeg dig snart de der super-forede prøvekuverter, så du kan sende dine afstødte rester til mig :) Bare ikke noget med tofu,vel? Det rækker min ja-hat sgunte til.

  Ha' en go' tur til Boblen - vi snaks, når du er vel hjemme igen. Og NYD nu smørmenuen :)

  SvarSlet
 9. Nuj det er ondt det der!

  Tror det var sådan noget Sauron ville have brugt ringen til hvis Frodo ikke havde fået den smidt i flammerne i Mount Doom :D :D

  SvarSlet
 10. Hvis man følger en lidt mere bøvlet procedure, kan man få et resultat, der også ser godt ud.

  Jeg har med stort held bagt baconen under pres i ovnen (så den forbliver flad). Efter meget grundig afdrypning på køkkenrulle smeltede jeg sukkeret på en pande og vendte baconen godt i det, så det blev kandiseret. Efter afkøling overtrak jeg den sprøde, kandiserede bacon med chokolade.

  Her en lille uge efter ser det stadig pænt ud (egentlig utroligt, at der stadig er noget tilbage, det smager mums). Jeg tror, det er fordi, man får indkapslet det tilbageværende baconfedt i sukker, så det ikke så nemt går i forbindelse med chokoladen.

  Lise T.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...