mandag den 30. januar 2012

Grønkålstærte med bacon og løg...

Mit første hjemmelavede måltid efter ferien blev denne grove tærte med grønkål. Den var rigtig hurtig at lave - og så er der mad til flere dage.

Det er en kombi mellem en tærte og en postej - og den kan med få ændringer laves både vegetarisk og vegansk.

Hovedingrediensen er en pakke grønkål fra frost. Den havde jeg fundet lige efter nytår til blot 5 kr i Føtex. Havde jeg haft plads i fryseren havde jeg købt alle de pakker de havde, men no such luck.

Den optøede kål blev sat til afdrypning i en sigte.

Der skal meget væde fra. Kålen blev klemt så meget jeg havde kræfter til i små portioner.

En pakke bacon i tern blev stegt sammen med et mellemstort løg i tynde både. Baconen skal ikke være sprød - og den kan forresten sagtens erstattes af skinketern. Det er den røgede smag mere end noget andet der er ønsket her.

Æggemassen blev rørt sammen af 125 g skyr, 5 æg, sort peber, revet muskat og lidt urtesalt.

Den vredne kål blev pisket ud i æggemassen.

Og til sidst blev løg og bacon rørt i.

Tærtedejen er en færdig fra køledisken....men se med ægte SPELT. Det må borge for *host* kvaliteten.

Tærtedejen blev rullet ud i mit store røde Le Creuset tærtefad som jeg knuselsker. Dejen fik lige en omgang med en gaffel for at undgå at den trækker sig sammen under bagning.

Fyldet blev fordelt på den prikkede bund og glattet ud. Den kan sagtens bages som den er her - men jeg valgte lige at tage den et skridt videre.

Jeg hentede derfor en bøtte af den svenske ost i fryseren. Den forhandles forresten i Danmark i mindre pakker fra Castello.

Jeg fordelte ca 100 g på toppen af tærten inden den kom i ovnen på varmluft ved 170°C.

Efter ca 45 minutter var fyldet souffleret og osten smeltet.

Tærten fik lov til at køle lidt af og falde ned. Osten bliver så sjovt krøllet.

Tærten blev serveret lun med en helt simpel råkost af gulerod og revet æble. De søde løg, den røgede bacon og den grønne skønne kål - det var en super kombination.

I morgen vil jeg spise den kold med en sennepscreme på skyr og dampede broccolibuketter til.


6 kommentarer:

 1. Sidder her og begyndte pludselig at savle - nu er mit tastatur næsten ødelagt af den lækre tærte. Ihhhh! Men det gav ihvertfald stof til inspiration :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må hellere lægge en klud under det der tastetur ;-)

   Ja, kan du ikke lave den i en version du kan tåle - med f.eks soyayoghurt?

   Slet
 2. Hej Klidmoster

  Tillykke med jubilæet og tak for en blog der altid inspirerer og gør mig i godt humør. Du har en skøn humor, og jeg nyder i den grad dine kampagner mod spild af mad og mod lightprodukter.

  Her er et tip du måske kan bruge: optøet spinat og kål kan du vride uden voldsom brug af armkræfter ved at lægge det midt på et rent viskestykke og sno enderne af viskestykket sammen. Viskestykket ryger direkte i vaskemaskinen, jeps, men kroppen sparer du til gengæld på. :)

  Venlig hilsen
  Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria

   Tusind tak - det er jeg meget glad for at høre :-)

   Uh, det trick kan jeg kun bruge på de gode dage. Det er som sådan ikke armkræfterne det kniber med - men det gør ondt i hænderne at vride. Sådan er det desværre med fibro. Men tak alligevel ;-)

   Slet
 3. Ej, den opskrift kommer lige en uge for sent. Havde en halvstor rest grønkål tilovers fra årstiderne som jeg ikke anede hvad jeg skulle gøre med. Men nu kender jeg denne opskrift til en anden gang. Det ser virkelig lækkert ud

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, det var da ærgerligt. Har nu også andre gode påskrifter med grønkål på lager ;-)

   Det er en virkelig god og mættende tærte, har spist resten kold over et par dage. Planlægger også at lave en med hvidkål. Tak :-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...