tirsdag den 10. januar 2012

Bacon Chocolate Chip Cookies...

De her småkager er opstået ved et rent tilfælde - jeg havde en rest som skulle bruges. Stop Spild Af Mad gælder nemlig også når det er 'pjat-mad' man har lavet. Og det er vist det man kan kalde kandiseret bacon med chokoladeovertræk.

Sprøde, knasende småkager bagt på baconfedt og mørkt sukker. Nå ja, og så med hakket kandiseret bacon og chokolade. Det fås ikke meget bedre!

Der var 6 stykker af det grimme, men lækre, bacon tilbage. Det blev hakket fint med en kniv. Det kan naturligvis erstattes at lidt hakket chokolade + almindelig stegt bacon som i den her version.

Det gav et syndigt drys. Seriøst, jeg så en softice for mig dyppet i det der. Drømmen lever!

Denne gang er der slet ingen SMØR i - kun baconfedt. Det er samlet sammen over noget tid og har været varmet op af flere omgange til at 'confitere' noget andet bacon i. Det er derfor det er blevet så mørkt.

Sukkeret er 50/50 hvidt øko-sukker og brun farin.

Og da jeg var løbet tør for ahornsirup blev det til den her i stedet for. Det kan dog sagtens undlades.

Du får lige opskriften på selve dejen:

125 g baconfedt - eller SMØR hvis du er en kylling
85 g hvidt eller rørsukker
85 g brun farin
1 æg
1 spsk ahornsirup eller anden mørk sirup
155 g hvedemel
½ tsk natron
½ tsk saltPisk fedtstoffet og de 2 slags sukker skummende. Tilsæt derefter æg og sirup. Sigt melet sammen med salt og natron - og vend det i. Rør til sidst de hakkede baconbits i.

Dejen er nemmest at sætte på plader hvis den kommes i en engangssprøjtepose. Har du ikke sådan en kan en alm frysepose sagtens bruges.

Sprøjt dejen ud i små toppe af ca 1 spsk dej - og sørg for at de bliver lige store og har den samme afstand mellem sig. Bag småkagerne i ca 10 minutter ved 190°C.

Jeg sjuskede lidt med den første plade, med det resultat at de flød sammen.

De er meget bløde når de kommer ud af ovnen, men sætter sig hurtigt. Er man snap kan man dog godt nå at skille dem ad med en spatel inden de lægges på risten.

Træk mig nu baglæns ind i fuglekassen. Det er dælme en småkage der vil frem i verden. Jeg tager nogen af dem med over til min søster - dem MÅ hun smage.

Tak for alle de mange opfordringer til at melde mig til Masterchef. Jeg tygger stadig på det. Er ikke sikker på at jeg overhovedet kan holde til det fysisk og har ikke den vilde lyst til at kvaje mig på landsdækkende tv. Men uha vil det være en rigtig fed personlig udfordring. Bare tanken om de labre råvarer man ville kunne komme til at få fingrene i. Hmm, tør jeg mon?


10 kommentarer:

 1. Hvis du tror du kan holde til det ville det da være en vildt fed oplevelse.. Jeg følger sin blog dagligt og elsker dine anderledes opskrifter :)

  SvarSlet
 2. Det tror jeg bestemt det vil - det er en stor personlig udfordring. Har meldt mig til, så det bliver spændende om jeg bliver kaldt til casting.

  Tusind tak, jeg er glad for at du kan lide det jeg laver :-)

  SvarSlet
 3. Selvfølgelig tør du - seje du. :) Har lige prøvet at lave dine A Lakridser.... uuuuuhm. Ikke så flotte runde som dine, men det er smagsløgene da ligeglade med. THANK YOU!

  SvarSlet
 4. Faldt lige over denne her, måske den kan bringe lidt inspiration;-)?

  http://mand.dk.msn.com/kultur/12-ting-lavet-af-bacon

  SvarSlet
 5. Hej og god onsdag aften til dig!
  Det er måske det forkerte indlæg at kommentere på, da jeg som nyligt udsprunget vegetar ikke har planer om at kreere disse cookies lige foreløbigt (må dog indrømme, at det lød uhyre fristende i et kort øjeblik;))
  Men aaaltså, egentlig ville jeg bare sige, at jeg synes din blog er fantastisk! Virkelig. Jeg tjekker nærmest dagligt ind, da dine flotte billeder og dit humoristiske sprog er yderst vanedannende. Jeg synes, det du gør er sejt på alle mulige måder. Generelt mener jeg, at hvis man har noget pænt at sige om folk, skal man skynde sig at gøre det. Så et onsdags flyveknus til dig :)
  - Maria.

  SvarSlet
 6. Aij, hvor ser det lækkert ud, Malou :-) Og jeg er meget spændt på, om du bestemmer dig til at være med i Masterchef. Varme klem

  SvarSlet
 7. Denne er KLART gemt i den lange liste af prøv lige foretrukne, så nu er det bare med at have energi og mod en dag :)
  Synes selv det lyder lækkert! og ja, en softice vendt i det knas - MUMS! :D

  SvarSlet
 8. Jahhh, go for it - jeg hepper:-))

  SvarSlet
 9. Jeg stemmer for en tilmelding til Masterchef;-)

  SvarSlet
 10. Wow. Jeg er fristet til at sige "ad", men det ser altså for spændende ud! :) Har sendt et link til min mand, som ÆÆÆÆLSKER chocolate chip cookies OG bacon - så må vi se, om han er frisk på at kombinere dem! Skønne opskrifter du har her, jeg har først for nyligt opdaget den, men kigger nu forbi hver dag :)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...