
Mandlerne skal derefter køles helt af.
Marcipanen kan også forarbejdes videre til kransekagemasse:
400 g marcipan
140 g flormelis
24 g pasteuriseret æggehvide
Nu står den færdige kransekagemasse og sætter sig i køleskabet. I eftermiddag vil jeg bage kransekagen så den kan nå at komme en tur i fryseren. Et par timer i fryseren er nemlig med til at gøre den dejlig sej i midten.
Jeg kan virkelig anbefale dig at give hjemmelavet marcipan og kransekagemasse en chance. Det er nemt, men kræver lidt arbejde - og så er det i verdensklasse!
Det ser SÅ lækkert ud og jeg er i fuld gang med at bage. Men hvordan får man knallerterne til at sidde fast? Bruger du glasuren til at fæstne dem?
SvarSletDet ser skønt ud. Elsker kransekage, især den hjemmelavede.
SvarSletDu skriver at det kan være hårdt at smutte mandlerne. Et tip, så giver lidt mere struktur (og lidt mindre arbejde) er kun at smutte halvdelen.
Det er ihvertfald sådan min far gør det, og far har jo altid ret ;)
Ellers tak for en dejlig blog. Nyder at følge med.
Godt Nytår
Laura
Det lyder vanvittig lækkert! Jeg ville ikke selv have 'ork' til at lave kransekage helt fra grunden, men det er fascinerende at læse om, hvordan du gør! Varme klem
SvarSletÆv, tennisalbue... Jeg skal ikke selv medbringe noget til festen imorgen, men hey, kransekage smager jo fantastisk på alle tidspunkter af året. Jeg er stærk fortaler for at æde lidt guf i februar, hvor vinteren kan bide sig rigtig fast ;-)
SvarSletDen kransekake ser lekker ut! Men vil du ha en norsk oppskrift?
SvarSlet500 g mandler
500 g flormelis
3–4 eggehvider fra medium store egg
2 barneskeer hvetemel
Mal mandlene til fint mel (de skal ikke smuttes). Melet må ikke bli oljet! Del porsjonen i to og hell 250 g mandler og 250 g flormelis i en food processor sammen med en barneske hvetemel. Bruk kniven til å køre det hele rundt. Tilsett halvdelen av eggehvitene litt etter litt, inntil du ser at deigen er ved å samle seg. Legg den første del av deigen på et stykke tykk aluminiumsfolie og gjenta med andre halvdel. Press de to deigdeler sammen til et fast rektangel som du pakker inn i tykk aluminiumsfolie (staniol). Legg i stegeovnen ved 100 grader i 1 time innen du lar deigen hvile over natten.
Neste dag kjører du ut kransekake på kjøtthakkeren med kakeforsatsdimsen og steker ved 180–200 grader i 8–12 minutter.
Lykke til!
Det ser virkelig spændende ud! Nu er jeg ikke til kransekage (ja, jeg er lidt sær ;-)), men din er virkelig nysselig! Imponerende arbejde med at smutte så mange mandler :-)
SvarSletHej Klidmoster/Malou!
SvarSletJeg er blevet meget fanget af din skønne blog og læser den bogstavelig talt hver dag.
Da jeg skal lave denne marcipan i morgen, tænkte jeg på, om det er billigere at lave den selv end at købe den i f.eks. SuperBrugsen...? Og hvor længe kan den holde sig?
Igen, tak for en formidabel blog :-D
Knus fra Sidsel, en BESAT læser på 13 år :-)
Hej Sidsel
SletAww, hvor dejligt at du kan lide min bette blog :-)
Uha nej, det er på ingen måde billigere at lave den selv - økologiske mandler er rasende dyre. Jeg kunne bare godt lide ideen om at den var helt hjemmelavet.
På køl kan den holde sig ca 2 måneder.
Det er mig der takker - tak fordi du læser med <3
Kram fra Malou
Hej, jeg er i den situation at jeg bor i Spanien hvor man ikke kan få kransekage eller marcipan som vi kender det i Danmark. Men man kan tilgengæld købe mandelmel. Spørgsmålet er om der er andre alternativer til honningen i din opskrift?
SletKram,Claudia
Efter en mindre mislykkede (efter min mening, familien uenig) kransekage, har jeg fundet denne opskrift. Næstegang bliver det denne opskrift som giver sejren. Øvelse gør mester og det er kun anden år jeg forsøger.
SvarSletGodt nytår :)
Xx Blue Ducklings
http://www.blueducklings.wordpress.com