En sur/sød appelsinsauce med laurbær og vanilje.
Opskriften er bygget op om de sidste 3 appelsiner jeg havde liggende.
1½ appelsin blev skåret i fileter. Der blev revet skallen af ca ½ - og alt det der kunne presses blev presset til saft.
Det blev til ca 2 dl saft. Saften blev blandet med den revne skal, 1 'tom' vaniljestang og 1 laurbærblad. Har du ikke en 'brugt' vaniljestang liggende, så tag en halv - og skrab kornene ud og kom i sammen med selve stangen.
Varm blandingen op til kogepunktet og tag det af varmen. Lad det trække i ca 20 minutter.
Hæld derefter blandingen igennem en fintmasket si. Der er nu en klar velduftende saft tilbage med vaniljekorn i.
Saften returneres til gryden, tilsættes 2 spsk rørsukker og koges ind i ca 5 minutter. Den jævnes derefter med ca ½ tsk majsstivelse rørt ud i vand. Når den har den ønskede konsistens tilsættes appelsinfileterne som får lov til at simre med i et par minutter. De skal bare lige varmes igennem, men stadig holde formen.
De færdige appelsinsauce hældes i en skål til afkøling. Den kan spises både varm, lun og kold.
Jeg købte de her små glas på Falsled - de er perfekte til portionsanretninger.
Det er en sød måde at servere en lille portion ris a' la mande på. I dette tilfælde er det dog en perlebyg a' la mande der er i det ene glas. Opskriften på den kommer enten senere i dag eller i morgen.
Argh, jeg får (flere) grå hår af den Peberkagehuskonkurrence. Nu har sponsoren forlænget konkurrencen endnu en dag - og annoncerer først vinderen onsdag. Jeg tror lidt de håber på at flere vil stemme (og ikke kun på mine huse). Du er meget velkommen til at give en hånd med. Se her hvordan - det ville være SÅ fedt at vinde en Kenwood Major.
Smuk smuk sauce - og points for at udfordre traditionerne. Det er en af mine kæpheste :-)
SvarSletHej Malou ! Nu har jeg sendt igen på dit "hus". Håber du vinder en hjælpende hånd til dit køkken.
SvarSletMange julehilsner Kirsten
Tak for en velsmagende juleaften, selvom familien synes det var lidt ud over traditionerne.
SvarSlet