fredag den 7. oktober 2011

Selleberg Kirsebæris...

I søndags på MAD messen gav Søren fra Selleberg mig lidt lækkert med hjem og lege med. Han ved hvor vild jeg er med hans syltede kirsebær - det er jo nærmest blevet et afhængighedsforhold. Jeg er meget heldig med at de kan fås her i byen, ellers havde jeg da været på den. De kan også købes her.

En helt glas af Sørens syltede himmerigsmundfulde lavede jeg straks til den her silkebløde is.

Puha, det holdt hårdt ikke at spise kirsebærrene lige fra glasset med en ske. De er bedre end det bedste slik der findes! Selvfølgelig skulle jeg også her afprøve om isen kunne laves på kondenseret mælk - og det kunne den heldigvis. Den her is er helt uden opvarmning - og kan derfor være klar til ismaskinen ret hurtigt.

Først drænede jeg lagen fra bærrene. Jeg tillod mig at spise 1....ok 3. Resten blev blendet *wroom wroom*.

Det gav en næsten sort og meget velduftende puré som jeg rørte lagen tilbage i.

Kirsebærblandingen blev rørt ud i 1 dåse kondenseret mælk.

Og til sidst blev der pisket 2½ dl økologisk fløde i. Massen trak på køl i 1 time inden den blev kørt i 45 minutter på ismaskinen.

Den kan også fryses uden - rør blot i isen hver halve time til den er halvfrossen. Den kørte is kom derefter i en bøtte og i fryseren i 3-4 timer.

Oh la la....den var i sandhed værd at ofre et hele glas kirsebær på. Den fuldfede kirsebærsmag trænger smukt igennem og fylder mundhulen med lidt ekstra sommer.

En anden ting jeg fik med hjem er den nye kirsebær limonade.

Blide bobler med sødmefuld kirsebær. Meget behagelig i både sødme/syrlighed og smag. Jeg er fan!

Jeg glæder mig også allerede til midten af november - for der kommer Sørens alkoholfrie kirsebær gløgg, af årets høst, i handlen. Den glæder jeg mig til at skulle pimpe og servere for gæster.....hvis jeg altså overhovedet vil dele.


4 kommentarer:

  1. Lemonaden kan vist desværre kun fås nede på Selleberg - men du kan finde de andre produkter her: http://www.selleberg.dk/forhandlere.html

    SvarSlet
  2. lyder vildt lækkert. uhhm

    SvarSlet
  3. Jeg savler! Kirsebær limonade .... det lyder da bare for lækkert. Og gløgg ..... jeg MÅ ha' fat i nogle af hans ting nu .....

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...