tirsdag den 4. oktober 2011

Med en flok madbloggere på MAD messe...

I lørdags var vi en flok madbloggere, og en enkelt twitter-ven, der mødtes i Ridehuset til et par hyggelige timer med smagsprøver og snak på MAD messen. Malene Aaris som arrangerer messen havde været så venlig at stille rabatbilletter til rådighed for os.

Det er 5. år i træk messen afholdes i Ridehuset. I år var der 32 udstillere der bombarderede os med godbidder og smagsindtryk. Vi havde besluttet os for at aflyse den efterfølgende frokost - for Malene forsikrede os om at der var mere end rigeligt at smage på. Og jeg skal love for hun fik ret. Vi gik derfra, mætte og glade, 3 timer senere.

Den første happer jeg smagte var denne confiterede kalvesteg. Meget passende at starte dagen hvor fedtskatten blev indført med at spise noget langsomt tilberedt i fedt. Jeg er fan!

Min twitter-ven var MEGET begejstret for smagsprøverne på gedefrankfurtere - og endte med at købe 2 hele med brød til. De var godt nok også lækre. Gedekød er det nye sort. Meget fedtfattigt og næsten uden kolesterol.

Der var også smagsprøver på gedeoste. Dem sprang jeg så lige over. KAN ikke spise det. Men dem der smagte var meget begejstrede.

En af de rigtig store smagsoplevelser var isen med kaktusfigen fra De Fire Istider. Den smagte af mango, passion, figen og tutti-frutti slik - og så alligevel af noget helt andet. Virkelig en særpræget og lækker smag.

Og så skete der noget: hos Naturmælk spottede jeg en røget ost som jeg er vild med og biodynamisk SMØR i ruller af 500 g - til blot 35 kr. OMG! Det var en varm dag og jeg havde ikke min køletaske med, så jeg krydsede fingre for at der var mere tilbage om søndagen, hvor jeg også skulle derind.

Vi gik langsomt rundt ved alle boderne, smagte og diskuterede. Der var langsomt opbrug og vi fik sagt farvel til dem der tog hjem. Til sidst endte resten af os nede ved Danish Crown hvor vi kunne få lov til at stege vores eget kød til frokost.


Man kan måske undre sig over hvad en mastodont som Danish Crown laver på en messen med ellers små producenter. Men de mødte op med godt dansk kød og en mission: ar lære folk at behandle og tilberede deres kød korrekt (pandestegning i den ene side og langtidsbraisering i den anden). Der er nemlig tit folk der klager over kødets kvalitet - og så viser det sig at det er fordi de selv har ødelagt det i tilberedningen. Man kan måske sige at en lektion i pandestegning er lidt overflødigt for de fleste madbloggere - men det var nu alligevel underholdende.

Svinekød: schnitzel, nakkekotelet og fadkotelet. Okeskød: rib-eye, limousinekotelet og alm kalvekotelet.


Panderne blev gjort klar og vi fik vasket hænder og blev iført forklæder.

Kødet blev først saltet. For at få både temperatur og smag blev det stegt i en blanding af olivenolie og SMØR. Awww, det kan vi lide.

Jeg fik tildelt koteletten af limousine.

Men jeg stod ved siden af den store skønne rib-eye. Kunne ikke lade være med at skele til den. Den glædede jeg mig til at ae med tænderne.

Duften var henrivende. Åh, hvor jeg elsker duften af BØF.

Kødet blev skåret ud og så gik vi til bords.

Det var rigtig dejligt af få lov til at sammenligne 6 stykker kød på en gang. Og ja, godt dansk svin kan godt spises rosastegt. Der var en frisk kålsalat og kartofler med olie/eddikemarinade til.

Du kan se en lille video fra messen her:
Foto: Henrik Kirkeby

Inden vi gik ind i på messen blev der tage dette billede af os. Der mangler dog en enkelt som stødte til senere.

Tak for et par hyggelige timer til:

Heidis Verden
Mad & Have
Subjective
Pil's Verden
Chokoladesansen
Fenjas Mad
Hanne K' verden
Madpaverne
Pilles Univers
Kunster på køkkenbordet

Håber vi ses igen en anden gang. Det er allerede noget spændende i kog - I skal nok høre nærmere.


----

Søndag formiddag satte jeg igen kursen mod Ridehuset. Det var meningen at jeg skulle give et nap med hos WinterCoat mellem 12 og 15. De havde dog ikke brug for flere hænder alligevel - og det må jeg indrømme at jeg var en smule lettet over. Jeg var ret så mør efter lørdag og havde ikke spor imod at tage hjem på sofaen.

Og jeg var heldig: Naturmælk havde 2 ruller SMØR jeg kunne købe med hjem.

Og så købte jeg mit livs første skæreost, røget GouDan. Signe tvang mig til at smage en bid af den engang jeg besøgte hende - og det er jeg glad for. For så kunne jeg spise den på Mad+Medier også. Den smager så englene synger.

Det blev også til et flutes fra Emmerys.

Skøn sej krumme og sprød skorpe.

Og så kunne jeg jo ikke tage hjem uden lidt af mine elskede kirsebær fra Selleberg. Jeg må indrømme at det begynder at ha' karakter af et misbrugsforhold. De syltede kirsebær er alt det slik jeg har brug for. Og jeg var så heldig at få lidt foræret. Tusind tak, jeg glæder mig til at bruge det til lækre sager.

Faktisk har jeg allerede brugt det ene glas til at lave den skønneste kirsebæris af. Den kommer på bloggen inden længe.

Tak for en skøn messe - jeg glæder mig allerede til næste år!

8 kommentarer:

 1. Efter omstændighederne virkede det ganske fint. Da der ikke var mulighed for at vaske panderne af imellem stegningerne (de blev tørret med papir) var de nødt til at bruge teflon. Hmm, jeg eger slet ikke en jernpande - og mit kød bliver nu godt alligevel ;-)

  SvarSlet
 2. Ja, smagte du den ikke på Mad+Medier? Den er SÅ lækker :-)

  Hmm, tror vist ikke det kan fås i detailhandlen desværre. Men jeg er ved at undersøge sagen ;-)

  SvarSlet
 3. Jaha! Vidste jo ikke hvornår I ville komme, så jeg tog bare hjem. Ville ellers gerne ha' hilst på :-)

  Velbekomme, er glad for at de nåede frem i tide :-)

  SvarSlet
 4. Kære Hanne
  Tak :-)
  Det var rigtig hyggeligt, dejligt at du fik en god dag. Uh, der er sjove ting i vente ;-)
  Knus Malou

  SvarSlet
 5. Det siger meget om Danish Crown, at de underviser folk i at stege kød, PÅ EN TEFLONPANDE. Jesus, ave maria og de 12 apostle hvor er det forkert på alle måder. Jernpande er den eneste vej frem, især når man har med kød at gøre. De bliver simpelthen varmere og steger bedre. Basta.

  SvarSlet
 6. Ååååååårh røget ost!! ♥ ♥
  Smørret har jeg ikke set i supermarkederne (endnu) - ved du, hvor man kan købe det?

  SvarSlet
 7. Nååååååååå, så var det derfor jeg ikke kunne se dig nogen steder derinde i søndags:-) Anyway, igen tusind tak for billetter:-)

  SvarSlet
 8. Kære Malou
  Dejligt at læse med ... og genopfriske.
  Et godt arrangement, som absolut var værd at køre efter.
  Glæder mig til at høre, hvad I koger på!!
  Knus Hanne

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...