torsdag den 5. november 2009

ABC i ord og billeder: G...

Petunias billedleg ABC er i denne uge nået til G.

Hmm, G kan jo både være Guf, Græsk, Gris, Græskar og Gryderetter. Men nu da den første sne faldt i går og jeg længes efter sommer på altanen bliver det: Grillmad!

Jeg ELSKER min lille Weber Baby Q gas-grill så meget. Her i egendommen må vi ikke grille med åben ild og jeg syntes ikke at ting fra en el-grill smager godt. Lige så snart vejret er til det laver jeg mad på altanen. 

Det kan være dejligt med forskellige grillede økologiske pølser. Pensl dem med en blanding af olivenolie og fuldkornssennep først. Nam nam....

En karbonade kan også blive til en ekstra lækkerbisken når den grilles. Her har jeg også grillet squashskiver til salaten og asparges til garniture.

Her er den en marineret svinekotelet der har været på grillen. Den er marineret i lidt dijonsennep, røget paprika, olivenolie og tamari. Der er salat og brændenældehumus til. 

Noget af det bedste på grillen er en god saftig rib-eye bøf. Grillede asparges, blandede salater og tzatziki til. Uh, jeg længes efter sådan en.

I pinsen grillede jeg disse lammesteaks. Lamsebamserne blev marineret med olivenolie, hvidløg, rosmarin, citron og fuldkornssennep. Og så fik vi Nicolais fantastiske hvidløgsflutes til.

Grillmad kan jo betyde både mad lavet på grill og fra en grillbar. Her har jeg kombineret begreberne og selv lavet grillbar mad på grillen. En stor saftig tømmermændsburger med ovn sveller til. Jeg fik ingen klager ☺

Se andre bidrag med G her.

27 kommentarer:

  1. Lekkert! Dette så riktig godt ut og med så masse forskjellige smaker.

    SvarSlet
  2. Dette innslag gleder jeg til å ha lagret som favoritt - som jeg gladelig tar frem igjen rundt pinsetider.

    SvarSlet
  3. Det ser fantastisk ud, Malou - et meget inspirerende indlæg, tak for det :)

    SvarSlet
  4. Inspirerende - fremmer produktionen af mundvand :-)

    SvarSlet
  5. Tænkte om du ku svare på et spørgsmål som jeg har tænkt længe over: Når man laver mad på gas-grill, får det så også den der røgede grillsmag, som ting lavet på almindelig grill får??

    For går ikke ud fra der er noget kul til at give smag??

    *tænker så det knager* ;)

    SvarSlet
  6. Allerbedste klidmoster!

    Nu har jeg jo SMAGT din mad. Så bare billederne...suk...


    Og så morer jeg mig jo over, at alle de bloggere der er med i denne ABC leg, lige nu er kommet til G-punktet

    endelig...

    tøhø (som Hausgaard ville sige)

    Kraaaaaaaam

    SvarSlet
  7. Du må gjerne sende smaksprøver også. Dette så bare helt fantastisk ut, og smaker sikkert enda bedre! lekkert!
    Ha en riktig god helg!

    SvarSlet
  8. Utrolig at du kan få grillmat til å se så lekke og fristende ut. Flotte bilder. Godt g-valgbrata

    SvarSlet
  9. Så utrolig lekkert. Jeg har nettopp spist middag, men ble nesten sulten igjen. Dette var ikke bare for magen, men for øynene også:)

    SvarSlet
  10. Gott,gott,gott allt ser bara så smakligt ut, och nu fick jag ett fint tips, man ska alltså pensla korvarna! Ska försöka komma ihåg det till nästa sommar. Din humus, betyder de månne brännässle?, lät som ett gott tillbehör, den skulle jag gärna veta mera om.

    SvarSlet
  11. Jeg er aldrig selv kommet i gang med at grille, men jeg tror gerne, at du ikke får nogle klager, når du serverer din grillmad! :-)

    SvarSlet
  12. Godt det snart er mat for der rumlet magen , du skal se du hadde fått selv grisetryner til å bli godt ,noe det ikke var i den form vi fikk det. GOd helg F.

    SvarSlet
  13. Även fast jag sitter här och är mätt och belåten så blir jag nästan hungrig när jag ser dina inspirerade grillbilder!

    SvarSlet
  14. Jeg er DYBT misundelig. Det ser bare alt for lækkert ud. Jeg fik så bare rugbrød til aftensmad igår. Tror jeg må anskaffe mig sådan en grill engang. Kan godt lide ideen om at grille, når det sner :)

    SvarSlet
  15. Mmmm, lekkert:o)
    Det er mykje godt som kan lagast på grillen...
    Vi grillar mykje, og svergar som oftast til kulegrillen der vi benyttar grillkull, til tross for at vi og har ein stor, flott gassgrill;9)

    SvarSlet
  16. Jeg synes absolutt alt så fantastisk godt ut... Grillet lam er supergodt!!

    Ønsker deg en flott helg!

    SvarSlet
  17. Kære Malou!

    Åh, hvor ser et bare GODT ud! :-)
    Ikke helt rimeligt at vise sådanne billeder i november måned ;-)

    Knus
    Birthe

    SvarSlet
  18. Åh, så godt det så ut. Skikkelig fristende :) Gleder meg til ny sommer og mer grillmat ;p

    Hilsen Margrethe

    SvarSlet
  19. Sikken dog et lækkert G du har! Mums - jeg bli'r helt sulten bare af at kigge på billederne :-)

    SvarSlet
  20. For et slemt innlegg. Nå sitter jeg her med vann i munn og ingen grillmat på en mils omkrets. ;D

    SvarSlet
  21. @Turid - Tak skal du ha' :-)

    @TorAa - Ih, det er jeg glad for at høre. Tak skal du ha' :-)

    @Madame - Tusind tak skal du ha' :-) Klem

    @Rimkoger - Mange tak, savl nu ikke i tastaturet :-)

    @Anne - Hmm, det smager selvfølgelig ikke helt så godt som hvis man bruger kul. I den her gasgrill er der noget der hedder 'flavorising bars' som hjælper med til at give en mere autentisk grillsmag. Men jeg syntes altså at det smager fremragende selv om det ikke smager af 'ægte' grill :-)

    SvarSlet
  22. @Vita - Uh, så var det jo godt du så maden live i går :-) Ha ha, hvor er du sjaw! Ja, endelig fandt hele blogland deres G-punkt *fnis* Kram

    @qehenne - Tusind tak skal du ha' :-) Det bliver vist lidt svært med smagsprøver :-)

    @Sommertid - Hvis du nogensinde kommer til Århus skal du være velkommen til at komme her og spise :-) Ak ja, der er ALT for længe til sommer.

    @Margrethe - Tusind tak skal du ha' :-)

    @Petunia - Tusind tak, det var pænt sagt. Jeg er glad for at du kan lide det :-)

    SvarSlet
  23. @Mia - Tusind tak skal du ha' :-) Ja, prøv om du kan huske at pensle dem, det gør en forskel. Ja, det er det det betyder. Du kan læse mere om den her. God fornøjelse!

    @Henny - Ha ha, du kan tro jeg får ingen klager :-)

    @Living next to me - Wow, grisetryner ligefrem! Tusind tak skal du ha' :-)

    @Anne Lie - Tusind tak, det er jeg glad for :-)

    @Foodfanatic - Tusind tak, jeg er glad for at du kan lide det. Sådan en bette grill er en god indvestering. Det er også rigtig hyggeligt at grille om vinteren :-)

    SvarSlet
  24. @Line - Tusind tak skal du ha' :-) Jeg ville nu også helst grille med kul, med det er desværre forbudt her!

    @Ellen - Tusind tak, og i lige måde :-)

    @Kære Birthe - Tusind tak skal du ha :-) Sorry, jeg trænkte bare til lidt sommerbilleder. Man kan altså sagtens grille på den her årstid. Der er jo ikke nogen der siger at man skal sidde ude og spise :-D Knus

    @Magrethe - Tusind tak skal du ha' :-) Åh, jeg glæder mig også til sommer!

    @Anne - Ih, tusind tak :-)

    @Linn kristine - Tusind tak :-)

    SvarSlet
  25. I just thought I would share that your dishes look great, I am bit of a fan of weber products and see you are two keep up the grilling.

    SvarSlet
  26. It seems you have used your space well on your grill, the kebabs look great. The pictures just remind me of a few family barbeques I have had round my in-laws with lots of side dishes to accompany the meat. Looks inviting.

    SvarSlet
  27. Jeg ELSKER min lille Weber Baby Q gas-grill så meget. Her i egendommen må vi ikke grille med åben ild og jeg syntes ikke at ting fra en ... ngasgrill.blogspot.de

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!