torsdag den 26. februar 2009

Hele svineriet...

Det har været et par stride dage at komme igennem. Men jeg fik heldigvis samlet energi nok til at lave aftensmad i dag. Når jeg først kommer ud i køkkenet og går i gang, så går det slag i slag. Da det er torsdag og oprydningsdag i kasserne, kom der lige en ekstra lille ting på menuen. Jeg har aldrig været ret god til at bruge julesalat. Men som 'kassedame' har jeg været nødt til det, da de ret tit er med her om vinteren. I dag blev de kogt ca 10 min i letsaltet vand, afdryppet og vendt i speltmel med salt og peber. Lige inden servering blev de stegt gyldne i smør og drysset med lidt sukker og dryppet med citronsaft. Kartoflerne var den sædvanlige sprøde ovn version. Mørbraden blev afpudset, krydret og brunet på en pande der kunne gå i ovnen.

Jeg steger for det meste hele kødstykker ved hjælp af stegetermometer. Det giver mig frihed til at koncentrere mig om andre ting imens. Jeg stegte svinemørbraden på 160°C til en kernetemperatur på 60°C og lod den hvile tildækket i ca 10 min. Saucen er fond fra fryseren med lidt minimælk, jævnet med majsstivelse og tilsmagt med salt, sukker og balsamico. Rødkålen skulle bare varmes igennem. Og så var der mad. 

Svagt rosa svinemørbrad m/sprøde kartofler, stegt julesalat, rødkål & skysauce

18 kommentarer:

  1. Kære Malou
    Det ser bare super lækkert ud.
    Det med julesalat, - jeg kender godt problemet, men det ser ud til, at du har fundet en løsning.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  2. Kære Vibeke
    Tak skal du ha´. Det er en super lækker måde at lave julesalat på. Jeg er ved at være klar til at prøve dem på en ny måde. Så jeg tror lige jeg skal snuse rundt i mine bøger og på nettet for at finde nogle opskrifter. Har du nogen idéer?
    Knus
    Malou

    SvarSlet
  3. Kære Malou
    Jeg har ikke fundet på noget endnu,jeg skal vist lige i gang med de bøger.
    Men jeg ved hvad den passer sammen med, - sure og søde frugter, nødder, gulerødder, peberfrugter og tomater osv.
    Så er der da noget at gå ud fra.
    Jeg var lige inde og kikke på Årstiderne, der sker godt nok nogle udskiftninger i de kasser, det jeg havde glædet mig til er skiftet ud, det var de Goumet bønner, nå men det går nok endda.
    Knus fra
    Vibeke

    SvarSlet
  4. Kære Vibeke
    Tak, jeg prøver mig frem :-)
    Jeg var også lige inde og kigge på kasserne. Æv, jeg skulle ha´ brugt bønnerne og squashen til min fiskeret. Nå men, fennikel og selleri kan vel også bruges. Men det er altså sjældent at der lavet om på kasserne. De har nok modtaget noget der ikke var i ordentlig kvalitet.
    Knus fra Malou

    SvarSlet
  5. Hej Malou

    Sejt, at du alligevel får lavet mad, når du har det dårligt. Det gode er, at man på trods af utilpashed og smerter, kan "glemme" det lidt for en tid, når man bliver optaget i køkkenet.
    Jeg håber, at det går fremad for de næste dage.
    Hilsner fra Hanne

    SvarSlet
  6. Hej Hanne
    Jeg syntes også at det var ret sejt af mig i dag. Når jeg går ud i køkkenet tager 'cater-delen' helt over. Det er både godt og skidt. Det var ved at bare knokle på, uden at mærke efter, at jeg ødelagde min krop. Heldigvis er min mand en super køkkenslave. Han skræller, løfter og sætter ting i ovnen. Og så ryder han op bagefter :-D.
    Tak, skal du have. Det skal nok blive bedre.
    Venlig hilsen
    Malou

    SvarSlet
  7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  8. Kære Malou
    Jeg ville kopiere en opskrift over til dig, men det fik jeg rodet vældig rundt i, så jeg måtte slette.
    Her har du en lynhurtig opskrift med julesalat.
    Knus fra
    Vibeke

    500 g pasta
    2-3 julesalat
    150 g skinke skåret i strimler
    1 skalotteløg
    1/2 citron
    2 spsk. olivenolie
    50 g friskrevet parmesan ost
    Del julesalaten fra top til bund i kvarter. Giv dem et opkog i vand, og afdryp dem. Snit skalotteløg fint. Bland olie, citron saft og noget af parmesan osten. Vend skinken i blandingen. Kog pasta i vand med salt til den er mør. Hæld vandet fra. Vend pastaen med julesalat og til sidst skinke blandingen. Drys med parmesan ost, og server straks med brød til.

    SvarSlet
  9. Kære Vibeke.
    Den teknik :-D
    Tak skal du have. Den ser rigtig god ud. Det vil være oplagt at prøve den næste gang der er julesalat i kassen.
    Knus fra Malou

    SvarSlet
  10. Ja jeg tænkte, at det er jo ikke altid, at kræfterne er som de skal være, så var det smart med sådan en hurtig ret.
    Men den du lavede i dag med salaten er godt nok interessant, det ser jo også godt ud.
    Det med bønnerne er ærgerligt, jeg har bønner på køl, jeg syntes bare, at det kunne være sjovt at prøve noget nyt, men det ser ud, som om de ikke har været tilfreds med varerne, som du skrev.
    Knus fra
    Vibeke

    SvarSlet
  11. Kære Vibeke
    Det er dejligt at samle nogle opskrifter til når kræfterne er små. Ellers bliver det let til for meget take-out. Jeg må med skam erkende at julesalaten er røget i skraldespanden et par gange, jeg orkede simpelthen ikke at gøre noget ved den. Den blev rigtig god (men fed) i dag. Det bliver spændende hvad du syntes om kasserne.
    Knus fra Malou

    SvarSlet
  12. Bare synet - og englene synger! Dejligt at høre, at du fik det bere op af dagen, Malou.

    Jeg har for nylig fået mit første stegetermometer, og jeg kan forstå, at det vil være smart at få gang i det.

    Tak for superlækker inspiration :o)

    SvarSlet
  13. Ih tak Madame, jeg får helt røde kinder af al den ros.
    Jeg endte med at få det nogenlunde. Det blev ikke til meget søvn i nat, men humøret er godt og weekenden nærmer sig.
    Du må i gang med at bruge det termometer, det er både nemt og smart. Jeg bruger mit rigtig meget og det slår aldrig fejl.
    Velbekomme, jeg er glad for at du læser med og kan lide mine idéer.
    God fredag til dig
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  14. Tusind tak og også rigtig god fredag til dig - jeg håber, du kan nappe en morfar op af dagen, så du kan indhente lidt af den forsømte søvn ;-)
    Ja, jeg skal i gang med stegetermometeret - håber ikke, man først skal læse en manual :-)

    SvarSlet
  15. Hej igen Malou

    Nej, det er sikkert ikke godt for kroppen. Men mentalt kan jeg forestille mig, at det er en god evne at have.
    Dejligt med sådan en køkkenslave;)
    Så kan du måske alliere dig med ham mht bolchekogeriet. Det er rart med en hjælpende hånd især til klipperiet.
    God weekend til dig.
    Hilsner fra Hanne

    SvarSlet
  16. Hej Hanne.
    Well, det dejligt når det faglige overtager og man kan læne sig op af det. Men bagefter bliver jeg altid lige mindet om at kroppen betaler prisen.
    Du kan tro der er godt med en bette køkkenslave. Jeg belønner ham med godbidder :-D.
    Og det bliver helt sikkert ham der skal føre saksen på den store bolchekogerdag, som bliver en gang i påsken.
    Også god weekend til dig.
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  17. Kære Malou
    Det ser dejligt ud! Sikke en genial måde at tilberede julesalat, som jeg ellers altid har ment var lidt kedelig og uden de store muligheder for variation. Jeg kan godt se nu, at at det ER min egen fantasi, der sætter grænser :o)
    Håber du har fået det bedre.

    SvarSlet
  18. Hej Susanne
    Det er en fuldstændig genial måde at lave det på. Jeg har altid syntes at julesalat var en træls grøntsag. Men nu er jeg blevet ret vild med den.
    Du kan jo prøve at google 'endive' eller 'julesalat' og se op der dukker nogle spændende opskrifter op.
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!