onsdag den 16. april 2025

Tunvafler med bla æg & rejer....

Ja, du læste helt rigtigt: vafler af tun. En måske lidt overraskende måde at bruge dåsetun på - men det er både lækkert, nemt og proteinrigt. 

Det er nærmest en slags vaflede blinis, af tun. Måske en idé til en af påskedagene?

Vaffeldej:

2 ds tun i vand
2 æg
50g skyr/hytteost
1 spsk citronsaft
Urtesalt
Friskkværnet sort peber
75g havremel
1 tsk bagepulver

Afdryp tunen godt, i en sigte. Blend tun, æg, skyr/hytteost, citron, salt og peber sammen *wroom wroom*. Bland havremel + bagepulver og rør det i.

Bag dejen til vafler, i et lille vaffeljern, penslet/sprøjtet med lidt fedtstof. Lad dem køle på en rist belagt med bagepapir - og kom dem derefter på køl, til de skal serveres.

Mit lille vaffeljern, der bager et hjerte af gangen, er fundet som spotvare i Netto, for noget tid siden. Jeg fik 8 hjerter, ud af den her portion. Ih, så fine og ...æh...grå. 

Og hvad skal der så på? De kan sagtens spises som de er, evt med lidt citron og et strejf mayo - men med topping, bliver de ekstra lækre. Jeg lavede lidt forskellige udgaver, med det her. 

Først blev de smurt med en creme på skyr, mayo, fuldkornssennep, urtesalt og friskkværnet sort peber - og så blev der lagt forskellige lækkerier ovenpå.

Æg, store rejer, mere skyrcreme, kaviart, karse og cherrytomat. 

Avocado, store rejer, mere skyrcreme, karse og cherrytomat.

Det blev også til nogen med æggesalat af æg, skyr, mayo, karry, gurkemeje, urtesalt og friskkværnet sort peber - med pynt af karse og cherrytomat.

Dagen efter lavede jeg, den her fiskeanretning a'la Kjelds Tivoli, af alle resterne. Den sidste tunvaffel, blev toppet med en lille rejesalat af hakkede store rejer, skyrcreme, kaviart og friskkværnet sort peber.

Det smagte virkelig godt, så jeg har købt ind til en omgang tunvafler med rejesalat, til på lørdag.

Det er ikke første gang, jeg har fisk i mit vaffeljern. Det er ved at være nogle år siden sidst, for det var men blandet succes. Måske kan du huske den famøse torskevaffel? Den smagte virkelig godt, men endte med at koste mig et vaffeljern. Farsen saftede nemlig og løb ned i selve jernet. Ups. 

Så torsk i vaffeljern er NOT - men tun er HOT!




1 kommentar:

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...