Kender du Enoki? De hedder Fløjlsfod på dansk. De smager mildt af nødder og kan også spises rå. Jeg køber de økologiske fra Tvedemose. Her har jeg fundet inspiration i nogle koreanske enoki-pandekager, som i min version er blevet til vafler.
Gyldne og lækre vafler - af svampe.
De fine og delikate Enoki.
De øvrige ingredienser til vaflerne.
Grøntsagerne kan enten hakkes fint, som her, eller rives.
Til 2 vafler:
1 pk Enoki
2 spsk mel
1 tsk olivenolie
2 æg
2 spsk finthakket løg
2 spsk finthakket gulerod
2 spsk finthakket bladselleri
1 fed revet hvidløg
Lidt finthakket frisk timian
Urtesalt
Friskkværnet sort peber
Skær rodstykket af svampene og del dem forsigtigt løse, med fingrene. Vend dem med mel og olie.
Pisk æggene sammen og tilsæt grøntsager + smagsgiverne.
Hæld blandingen over svampene - og fordel "dejen" i en varmt, smurt vaffeljern (til belgiske vafler). Hold evt lidt af æggemassen tilbage og brug det til noget andet.
Bag vaflerne gyldne og lad dem derefter køle af på en rist. Trim kanterne med en saks, hvis du er til det.
Vaflerne kan spises som de er - gerne med en dip, af soya, riseddike, sukker og vand.
Her er de brugt til en laksefrokost, med asparges og yoghurt-dressing.
De grønne asparges blev dampet og vendt i en vinaigrette på olivenolie, citronsaft, lidt gulerod + bladselleri, frisk timian, fuldkornssennep, urtesalt og friskkværnet sort peber. Yoghurt-dressingen blev rørt sammen af græsk yoghurt, med lidt mayo, fuldkornssennep, urtesalt og friskkværnet sort peber.
Jeg fik lyst til at lege lidt med den røgede laks først - og lavede en rose.
Det blev en herlig sandwich, med den røgede laks, de marinerede asparges, yoghurt-dressing og et par cocktailtomater i skiver.
Tænk at man kan lave vafler af svampe. Det bliver bestemt ikke sidste gang...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!