torsdag den 30. juni 2016

Alternativ Makrelsalat - frokostfisk med knald på...

*Rækker hånden op* Hej, jeg hedder Malou - og jeg kan ikke lide makrel i tomat. Jeg har aldrig rigtig forstået hvad makrel skal proppes i sliksød tomatsauce for. Værst er dog det forfærdelige produkt i bøtte, der er mere mayonnaise end slikfisk. Og jeg ved jeg ikke er den eneste. Her får du mit take på en alternativ makrelsalat til rugbrødet - helt uden tomat, men med en masse andre lækre sager:

Fyldet udgøres af friskfanget bundgarnsmakrel, syltede rødbeder, kapers og revet peberrod - i en laber dressing, med et snert af røg.

I går da jeg pakkede min måltidskasse fra Skagenfood op, fandt jeg disse smukke makrelfileter. Den medfølgende opskrift var rigtig spændende, men jeg arkiverede den til en anden god gang - og gik straks i gang med at lave en lækker makrelsalat til min frokost i stedet.

Makrellen er en herlig spisefisk, men den skræmmer mange i rå tilstand, for den har tyndt skind og mange ben. Men giv den en chance - det er slet ikke så svært. Først lægges filetenen med skindsiden ned. Tag fat i halespidsen - skær ind under skindet med en skarp tyndbladet kniv og lad den glide langs skærebrættet. Er der lidt skindrester tilbage, kan de skrabes af. Midt i fileten sidder der en række ben. De fjernes nemt ved at skære fileten igennem på langs, på hver side af benrækken. 

Jeg krydrede stykkerne med salt og peber - og stegte dem kortvarigt, ved middelvarme, i et par dråber neutral olie.

Den saftige fisk blev lagt til afkøling på en tallerken. Da den var helt kold, blev den delt i store flager med fingrene.

Dressingen skulle bestå af lidt røgeost (også fra ugens kasse), skyr og mayonnaise. Og fyldet, som sagt, af rødbede, kapers og peberrod. Og så skulle der naturligvis også lidt af min elskede fuldkornssennep i.

50 g røgeost, 4 store spsk skyr og 1 spsk mayonnaise fik en tur med stavblenderen *wroom wroom* til det blev en glat creme.

En passende mængde rødbeder blev drænet, duppet tørre og snittet i små tern. Kapersne blev blot drænet og peberroden hakket mellemfint.

Den blendede creme blev rørt med 2 tsk fuldkornssennep og rigelig peberrod. Brug de mængder du kan lide.

Den plukkede fisk blev blandet med hakkede rødbeder og kapers - og dressingen vendt forsigtigt i. Det blev smagt til med salt og friskkværnet sort peber.

Og så var der en laber makrelsalat klar til dagens frokostfisk. 

Jeg serverede makrelsalaten på godt økologisk rugbrød, toppet med lidt ekstra af fyldet. Yum!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Phew, det er hårdt arbejde at komme mig efter de sidste ugers strabadser. Først min søsters bryllup og så turen til Svendborg. Det var virkelig alt for meget med rejseplaner 2 uger i træk. Jeg er fysisk helt færdig. Kan kun lige orke at lave mad til mig selv og ellers ligge under dynen. 

Og mentalt er jeg stresset - på den rigtig usunde måde. Jeg har simpelthen sagt ja til for meget. Nu er jeg 'sygemeldt' på ubestemt tid og går på ferie fra i dag. De næste par måneder skal bruges på at slappe af. Ingen unødvendige arrangementer, deadlines og ting jeg skal. Kun hyggelige ting, visit hos rare mennesker og afslappende aktiviteter.

Ferien skydes i gang sammen med min lille madklub på Retour Steak i aften. Kan lige magte at tage bussen frem og tilbage. Er sikker på at en god bøf, lidt håndpisket bearnaise og måske endda et fingerbøl rødvin vil gøre mig godt. 

God torsdag til alle der kommer her forbi...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Husk at jeg trækker 3 vindere i min Banrock Station give-away i morgen kl 12.  Du kan stadig nå at deltage her på bloggen ELLER her på Facebook


tirsdag den 28. juni 2016

Ost – fra rest til guld: Nordiske 'nachos' med pickles og krydderurter...

Som du sikkert ved, er Stop Spild Af Mad noget jeg gør meget i. Ingen rest går til spilde her - men bliver brugt til nye retter og projekter. Her har jeg fået mulighed for at kombinere 2 slags rester (kiks og ost) til en noget alternativ omgang 'nachos':

5 slags økologiske kiks med 2 slags Unika ost - toppet med en 'salsa' af syltede grøntsager og krydderurter. Perfekt til et glas koldt øl på terrassen, som en lun osteret i stedet for dessert eller som en del af et oste-pølsebord.

Da jeg for noget tid siden lavede lækkerier med disse Nordiske Tapas kiks - fik jeg kiksene til indlægget tilsendt i en boblekuvert (but why?). Der var måske 4-5 hele kiks tilbage i pakken. Og så stod jeg der med en masse knuste kiks. Hvad skulle jeg dog stille op med dem? Ja, jeg kunne naturligvis spise dem hen af vejen - men det var nu sjovere at finde noget at bruge dem til.

Og sørme om jeg ikke fandt et projekt at buge dem til dagen efter. Jeg skulle rydde op i mit køleskab, inden jeg rejste til min søsters bryllup - og der fandt jeg jeg et stykke Havgus der var gået 10 dage over dato (???) og en lille rest Gammel Knas, som jeg måtte skære lidt uønsket skimmel af. Min første tanke var at smide begge dele i fryseren til pastaretter og den slags, men så fik jeg øje på kassen med de knuste kiks....

Tjo, de kunne da vel godt bruge til en slags nachos i stedet for tortillachips. Har du lyst til at gøre mig kunsten efter, handler det bare om at sende en æske kiks med Post Danmark i en boblekuvert - eller at købe nogle kiks og brække dem i ukurante stykker.  

Det lille stykke Gammel Knas blev revet groft og drysset ud over de knuste kiks. Jeg rev en håndfuld Havgus i tynde spåner og kom ovenpå - og frøs resten ned til en anden god gang.

Efter ca 10 minutter på 175°C var ostene smeltet og kiksene lækre og lune. I mellemtiden havde jeg lavet lidt guf at komme ovenpå.

En rest pickles (peberfrugt, blomkål, agurk, gulerod, æble, perleløg, squash, æblecidereddike, sukker, peber og karry) blev hakket groft og blandet med 1 stor tsk fuldkornssennep og 2 tsk drænede kapers.

Den liflige blanding blev fordelt på de lune ostekiks.

Og som prikken over i'et, kom der lidt blomstrende citrontimian og bronzefennikel på. 

Og så var der lune ostekiks med masser af smag og knas. Jeg knappede en øl op og satte mig ud på altanen for at nyde anretningen i den sidste aftensol.

Det kan godt være det er en snack der opstod ved en tilfældighed - men jeg skal helt sikkert lave noget lignende igen. De lune kiks, de smeltede oste, den sød/sure pickles, de salte kapers, senneppen og de aromatiske krydderurter - det spiller bare! 

Jeg sender det her indlæg ind til Ost & kos opskriftskonkurrence for madbloggere i kategorien 'Ost – fra rest til guld'. Kryds fingre for mig...


fredag den 24. juni 2016

Kulinarisk Sydfyn 2016...

Så er det atter blevet tid til Kulinarisk Sydfyn. I denne weekend strømmer godtfolk, fra nær og fjern, til Svendborg for at deltage i nordens største madmarked: 

Det er smagen og kvaliteten der er i højsædet. Overalt er der kælet for detaljerne. Stemningen er fantastisk, smagsprøverne rigelige og der er masser af skønne råvarer at købe med hjem.

Udover selve markedet, er der også spændende tiltag og aktiviteter for børn, DM i grill og foredrag på Kulinarisk Folkehøjskole. Foredragene er gratis - man skal blot booke plads lige her.

Foredraget Madbloggerne om Kærligheden til de Gode Råvarer lørdag kl 12:30, holdes af ingen ringere end Anne og jeg. Vi giver den gas med lysbilleder og røverhistorier fra bloggeruniverset - og deler lidt hjemmelavede lækkerier ud. Kom og vær med - jeg lover det bliver en fest! Book din plads her.

Igen i år er markedet fyld med spændende boder - se alle udstillerne her. Jeg ved allerede hvor jeg skal henvende mig for at købe lidt (meget) med hjem. Annes søde forlovede Tom henter os heldigvis på søndag, så jeg skal ikke nøjes med at købe det jeg kun selv kan bære. Bonus! 

Husk også at købe billet til Nordisk Ostefestival - som har åbent samtidig med madmarkedet. For blot 85 kr kan du få afgang til teltet og smage på alle ostene + vand, brød og en bette snaps. Du kan købe din billet lige her. Forudbestiller du en billet, kan du endda få adgang til teltet allerede i dag kl 18 - og smage på ostene sammen med dommerne + den dag du har bestilt billet til. Dælme en god deal der...

Hvad så - ses vi i Svendborg i weekenden?


onsdag den 22. juni 2016

Give-away: vin fra Banrock Station...

Denne give-away er sponsoreret af Banrock Station.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Redigeret fredag d. 1/7: Vinderne er fundet og kontaktet. 

Tillykke til Tina, Cecilie og Inger 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Det er sommer og så kan man passende tage på skovtur på en smuk plet i Danmark - og drikke kølig vin. 3 af bloggens læsere får nu mulighed for at få en skøn pakke med posten:
2 flasker vin: rosé og moscato, 2 vinglas (af plastik, så de ikke går i stykker på turen), en vinkøler, en vinprop, skænkefolie og en mulepose til at fragte det hele i. 

For at få et lod i udtrækningen skal du lægge en kommentar i mit kommentarfelt, enten her på bloggen eller her på Facebook - og fortælle mig hvad du syntes er det skønneste sted i Danmark. HUSK at oplyse en gyldig emailadresse her på bloggen, ellers er dit lod ugyldigt. 


Jeg trækker de 3 vindere fredag d. 1/7 kl 12. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Formålet med denne give-away er at sætte fokus på Banrock Stations kampagne Beautiful Planet.  

Banrock Station vil gerne se jeres foretrukne naturperler.

I hele juli måned fejrer de nemlig den danske natur med Beautiful Planet-kampagnen og beder danskerne om at vise omverdenen deres bedste billeder af den danske natur.


Danskerne kan deltage i kampagnen ved at uploade billeder af den danske natur til Instagram med hashtagget #BeautifulPlanetDK eller dele billedet på Banrock Stations Facebook-side. Hver uge bliver en heldig deltager udvalgt og modtager en gavekurv med lækre vine fra Banrock Station, samt andet man har brug for til en picnic i den danske natur.

”Vi vil gerne sætte fokus på, at vi i Danmark har en fantastisk og smuk natur. Derfor har vi valgt at sætte udvalgte motiver af det danske land, som fx Møns Klint på vores vinflasker. Men det er ikke kun os der skal vise den danske natur, og derfor opfordrer vi danskerne til at dele deres bedste billeder fra Danmark,” fortæller Flemming Jøns, salgschef for Banrock Station i Danmark. 

Alle, der deltager i konkurrencen, er også med i konkurrencen om hovedpræmien, der består af en privat middag for 8 personer, hvor en kok kommer hjem til vinderen og tilbereder en tre-retters menu baseret på gode danske råvarer, samt Banrock Station-vin ad libitum.

At sætte naturen i centrum er ikke nyt for Banrock Station, der siden grundlæggelsen i 1995 har brugt en del af overskuddet fra salg af deres vine til at støtte miljøprojekter verden over. Første projekt var genopretningen af Banrock Station Wetlands i Australien, der udover at være et fredet vådområde også er hjemsted for druerne, der bliver brugt i Banrock Station vinene. Siden da har de støttet over 130 forskellige projekter. 

Det er ikke første gang, at Banrock Station sætter fokus på den danske natur. Flere gange før har den australske vinproducent nemlig hjulpet både oddere og fugleliv i Danmark.

”I Danmark har vi bl.a. i samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening støttet den danske sanglærke, hvor vi har oprettet særlige lærkepletter, der skal hjælpe lærkerne med at finde mad til deres unger og på den måde sikre bestanden i mange år fremover,” fortæller Flemming Jøns og fortsætter:
”Siden genopretningen af Banrock Station Wetlands i 1995 har det været et vigtigt for os at give noget tilbage til naturen. Naturen er grundstenen i vores vine, og vi håber derfor, at vores BeautifulPlanet-kampagne kan sætte fokus på, hvor smuk den danske natur og landområder faktisk er.”


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg må indrømme at jeg ikke har ret mange billeder af naturen i min samling - for mit fokus er mest på det der kan spises. I billedmappen med titlen 'skovture' er der f.eks kun billeder af madpakkerne. Tal om at være ensporet! Men jeg gravet rigtig dybt i arkiverne og fundet nogle af mine få fotograferede favoritsteder frem:

På sanke-tur efter ramsløg i Risskov. 

Cykeltur igennem Høskoven ned til Brabrand Sø for at kigge på køer.

Udsigten fra fugletårnet ved Brabrand Sø.

Solnedgange over Grøfthøj.

Den danske sommer når den viser tænder.

Ballehage i Århus. Smukt kig til skov, hav og by - fra Sculpture By The Sea i 2013.

Udsigten fra Himmelbjerget i Silkeborg. Det er for mig den danske natur i en nøddeskal!

Du kan, som sagt, dele dine billeder på Banrock Stations Facebook-side - eller på Instagram med hashtagget #BeautifulPlanetDK


onsdag den 15. juni 2016

Mejeriet - ny restaurant med Michelin-potentiale...

I torsdags åbnede der en ny gourmetrestaurant i Århus. Eller rettere på Vilhelmsborg, lidt uden for byen. Det Gamle Mejeri (tidligere drevet af holdet bag Gastromé) er genopstået som Mejeriet, med Allan Poulsen og Martin Lemvig bag roret. Fredag aften var jeg et smut forbi:

Jeg var inviteret på besøg i af TV2 Østjylland og måtte tage en mad-interesseret gæst med. Jeg allierede mig derfor med Lasse Görlitz aka The Hotdogjudge (og fellow Brun Ridder). Vi ankom til Mejeriet i høj solskin og blev straks begejstret for de smukke omgivelser.

Vi blev vist ind i den indbydende og hyggelige restaurant. Et smukt restaureret lokale med dæmpet belysning, god atmosfære og kig til køkkenet. Vi bemærkede straks akustikken, som var helt perfekt. Ingen hul rumklang eller generende snak fra de andre borde - på trods af rummets størrelse.

Vi fik straks serveret lokalt vand fra et Thoreau afkølingssystem og budt på et glas franske bobler: Robert Barbichon & Fils Blanc de Noirs Brut, Champagne. Lasse var i bil og hoppede derefter på vandvognen - med små smagsprøver af vinemenuen....mens jeg gik all in.


Først lidt snacks fra køkkenet. Letsyltede agurker med friske urter. Frisk, saftig og appetitvækkende med aroma af den danske sommer. Dernæst fulgte små pakker af rå selleri med fyld af krabbe. Let, sprødt og blødt med behagelig sødme. Og til sidst rustikke crutons af daggammelt brød, drysset med pulveriset Karl Johan - serveret med en ramsløgscreme. En sprød overraskelse med en sand eksplosion af umami i munden. Allerede her fornemmede man det er et køkken med stor respekt for de enkelte råvarer - som får lov til at fremstå 'rene' i udtrykket.


Der kom også en lille ekstra lækkerbisken fra køkkenet:


Rørt rustik tatar med urter med knas og sprøde frø-flager. Meget velsmagende og frisk i udtrykket.


Nybagt brød på Ølandshvede og solgult SMØR kom på bordet. Knasende sprød skorpe med saltflager og fnuglet, letsej krumme. Pas på: det er en brødfælde.....af den bedste slags. Men det fylder i maven. Jeg kunne ha' spist hele brødet uden at blinke.  


Og så kom vi til den første ret:   

Selleri med urter fra stranden & æble, samt iskold kamille. Muslingesaft & fløde. Marinerede knivmuslinger. Vin: 2014 - MG Flora - Sol - Niederösterreich. 

Visuelt en meget smuk ret. Det lange bånd af selleri var papirtyndt og perfekt knasende. De marinerede knivmuslinger residerede under de runde diske. De 3 mørkeste var lavet af frossen æblemost og udløste en regulær safteksplosion i munden. Det var en ret der imponerede på alle måder.

Den 2. ret bestod af 3 serveringer:

Grønne & hvide asparges fra Samsø. Helt rogn med olie/eddike - rejer med salt og syrligt smør. Vin: 2013 - St. Antony, Riesling - Orbel - Rheinhessen.

Først udboret 'marv' af rå hvide asparges med knasende rogn, urter og letfrossen olie/eddike-dressing. Simpel og utrolig velsammensat. Knapt var den sidste bid væk, før selvsamme tallerken blev genbrugt til en lille blanquette (frikasse) med resten af de hvide asparges og mere rogn. De flødekyssede asparges nød godt af den smule syrlig dressing der lå tilbage på tallerkenen. Endnu en lille gennemtænkt laber detalje. Den 3 servering var en frisk grøn asparges som næppe havde set mere end 2 sekunders varme - og derfor var strunk og saftspændt at bide i. Med den fulgte de sødeste, mest velsmagende fjordrejer og urter. Sjældent har jeg fået en mere elegant aspargesservering.


Og så var det blevet tid til den 3. ret:

Umodne pærer lagt i lag med aromatiske urter. Stegt og karamelliseret jomfruhummer. Stikkelsbær og gær. Vin: 2014 - cidrerie du vulcan - Cidre de fer - Le Mouret.

Træk...mig...nu...baglæns...ind...i...fuglekassen. Det er den BEDSTE jomfruhummer jeg nogensinde har spist. Perfekt stegt i SMØR. Og se: der var sauce brown -  i form af en hummerglace 'kogt helt i kælderen' (tjenerens vending). Den umodne pære og urterne spillede max op til dans, sammen med en broken gel på stikkelsbær. Seriøst - jeg var lige ved at tude.

Foto: Mejeriet
Og det var ikke bare den bedste - men også den største. Aj, men se lige. Er det ikke en imponerende basse?


Og så fulgte den 4. ret:

Sovs fra gemmerne af vintertrøffel & syrnet smør. Grillet porre & pighvar. Vin: 2012 - Mengobas, Las Tinajas - Biazzo. 

Jeg ville så gerne kunne skamrose denne servering, men den skuffede mig desværre en smule. Smagen af trøffel var så anonym at jeg havde svært ved at ane den. Fisken havde fået en my for meget - vitterligt ikke ret meget, men nok til at den gik fra at være perfekt, til ikke at glide fra hinanden i flager med mødet med gaflen. Mit bud er at den har stået ½-1 minut på en meget varm tallerken og ventet på servering. Der skal ikke mere til med så delikat et stykke fisk som pighvar. 

Det virkede desværre heller ikke som om fisken overhovedet havde set salt, en detalje man dog er mere end villig til at se igennem fingre med, da det jo kun var dagen efter restaurantens åbning. Jeg er forvisset om at der bliver strammet op på den slags når rutinen kommer på plads, og saltningen sidder lige i skabet som det sig hør og bør på et sted af dette niveau, hvor man stoler nok på køkkenets evner ud i tilsmagning til ikke at sætte salt på bordet.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Vi udbad os derefter en lille pause for at strække benene og se lidt på omgivelserne.

Der er virkelig dejligt derude - og stille, afstressende og smukt. 

Vi fik også mulighed for at kigge på den funklende nye Jaguar F-Pace, som jeg skulle køres hjem i. Restauranten havde nemlig allieret sig med Terminalen Aarhus, i åbningsweekenden, så man kunne blive kørt hjem, hvis man boede indenfor en radius af 20 km fra restauranten. Virkelig god stil!

Vi lavede en lille midtvejs-evaluering på de bedste elementer - i videoform. Du kan se hvad Lasse har at sige lige her - og hvad jeg var på røven over, lige her.  


----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vi returnerede til bordet og den 5. ret:

Rå blomme &Sommertrøffel. De skæve stykker fra sommerbukken. Klar boullion. Vin: 2000 - D´Oliveira - Madeira.

Under de små skiver rå blomme, rå rødbede og trøffel - gemte der sig perfekt grillede små happere af hjerte og lever. Dejligt at se indmaden af dyret også. Den kraftige bouillon smagte pragtfuldt, havde stor mundfylde og masser af umami. Uhm.


Videre til den 6. ret - og sidste hovedret:

Smørstegt sommerbuk med gran. Vinter rødbeder & løg. Vin: 2014 - Metamorfic - Caranyana - Priorat.

Smørmørt, perfekt stegt kød. Lækre rødbeder: letsyltede og som broken gel. Og genialt med de små letbitre granskud. Ved servering fik bukken selskab af en kraftig vildtsauce - legeret med blod. Pivfrækt og utrolig velsmagende.


Dernæst fulgte den 7. ret - en osteret:

Havgus & sødt. Vin: 2014 - Domtalhof, Riesling Auslese, Pettenthal - Rheinhessen.

Billedet yder på ingen måde retten retfærdighed. Men den slags retter er virkelig svære at tage pæne billeder af - specielt i den fremskredne aftens vigende lys. Smagen var dog fuldkommen henrivende. Under en generøs portion Havgus (nøddeagtig hård ost fra Arla Unika) gemte der sig en intens blommekompot og kugler af letpocheret pære. Perfekt balance mellem salt, sødt, surt, bittert og umami + blødt og knas. Godt komponeret og eksekveret.

Og så var vi nået til sidste og 8. ret - desserten. Den viste sig også at komme i 3 serveringer:

Friske røde jordbær, sorbet & kompot. Søde ærter med parfumeret supplement & fløde. Mørk chokolade. Vin: 2015 - Moscato dÁsti Cascinetta Vietti.

Først en af aftenens mest frække smagskombinationer: grønne ærter og jordbær. En forfriskende iskolde suppe på helt nybælgede ærter, med hele små ærter og en jordbærsorbet. Wow, sikke en overraskelse for munden. Dernæst friske jordbær og rød skovsyre sat smukt, som en blomst, på en kompot, overhældt med tyk, tyk, tyk fløde. Smagen man kender - på en ny og frisk måde. Den sidste servering var alle resterne og de ukurante stykker jordbær, toppet med en intens chokoladeis og udstukne mynteblade. Virkelig en dejlig trilogi - som ikke satte for tungt et punktum for selve middagen. 

Men vent - vi var på ingen måde færdige. Der ventede stadig kaffe, sødt og en bette avec:

Kaffen på Mejeriet leveres af Great Coffee og vi lod os begge lokke med på en kop. Jeg fik et glas lagret rom til - hvilken er desværre gledet helt ud af hjernen. Til kaffen fik vi lidt sødt: frosne havtornebær, korn-creme og macarons. De syrlige bær friskede munden op på dejligste vis. Den pudsige creme på korn, mindede om en creme caramel - og var mild og sød. Åh, og så en af de der små overlækre macarons....se, det var en helt igennem perfekt allersidste bid.

Vi var efterhånden de eneste tilbage. Vi evaluerede på aftenen, i det bløde lys, mens vi ventede på at det blev vores tur til at blive kørt hjem.

Foto: Lasse Görlitz
Og glade var vi. Og ja, jeg var da efterhånden blevet en smule...æh...festligt overrislet. 

For de havde været yderst rundhåndede med aftens vinmenu. Jeg har valgt ikke at skrive noget om de enkelte vine - for så ville det her indlæg blive dobbelt så langt. Jeg syntes altid at en vinmenu er en oplevelse værd - og den her var noget ud over det sædvanlige. Fik bla smagt orange vin for første gang - og rødvin lagret i en amfora (lerkrukke). Det var fedt at forlade sin comfort zone for en stund og smage noget nyt.

Aftens vine
Og så var Jaguaren klar til at køre mig hjem. Lasse kørte med t/r for at få oplevelsen med. Det gav os mulighed for at lave endnu et par små videoer om aftenen. Du kan se Lasses opsamling lige her - og min lige her.

Jeg klapper i mine små hænder over at vi har fået endnu en restaurant på disse kanter, med så store ambitioner og potentiale. Der vanker helt sikkert Michelin-stjerner i fremtiden. Flere gange i løbet af aftenen fik jeg flashbacks til Eleven Madison Park, i New York, hvor jeg spiste sidste år. Det er den respekt for råvarerne og den måde de får lov til at spille hovedrollen på, der imponerer. At de kan levere sådan et resultat på 2. åbningsdag er intet mindre end et kunststykke. Servicen var også et kapitel for sig. Nærværende, uden at være påtrængende - og med lige behandling af alle gæster. Der blev leveret tilpas informationer om hver ret og vin - uden at man fik hver eneste mikrodetalje med, som det ellers er blevet så moderne nogen steder. Forfriskende!  

Det bliver et sted jeg kommer til at besøge igen...og igen. Menuen vil skifte med årstiden og det glæder jeg mig til at opleve. Menuen koster 795 kr - og vinmenuen det sammen. Der er også mulighed for sammensætte en lille menu ved at plukke fra á la carte kortet. Ønsker man at give den gas med den helt store tur incl bobler, snacks, caviar, hele menuen + vin, kaffe, sødt og avec - skal man smide 1995 kr.   

Vi siger tak for mad og for oplevelsen til TV2 Østjyland og Mejeriet. Det var en sand fornøjelse at få lov til at spise os igennem den fantastiske middag - og så ligefrem få lov til at udrykke vores uforbeholdne mening om den.

I aften d. 15/6 kl 19:50 på TV2 Østjylland, i programmet Kulturkampen, kan du se/høre os fortælle om oplevelsen - samt høre Martin Lemvig fortælle om visionen for Mejeriet. Du kan se en lille smagsprøve på programmet lige her.

Og du kan se hele programmet her:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...