Det er en mild, men meget aromatisk chutney. Den kan både serveres til varm mad - men også gøre stor lykke på et ostebord.
Jeg ville kombinere rabarber med æble, men havde glemt at købe nogle - så løsningen blev tørrede æbletern fra tørlageret. Og så skulle jeg atter ha' gang i den gode chutney-treenighed: løg, hvidløg og ingefær.
400 g rabarber
150 g rødløg
3 fed hakkede hvidløg
5 cm hakket ingefær
40 g æbletern - eller 2 friske æbler i tern
75 g mørk muscovado
200 g hvidt sukker
1 dl æblecidereddike
1-2 dl alm eddike
1 tsk anisfrø
1 tsk brune sennepsfrø
10 grønne kardemommekapsler
1 sort kardemommekapsel
Bland alle ingredienserne i en gryde og lad blandingen simre i en god time. Smag til med salt, friskkværnet sort peber og evt lidt mere eddike.
Kom den færdige chutney på et skoldet, vodka-skyllet glas og opbevar det på køl.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeg har lige kørt mit store køleskab i stilling til i morgen. Hver ret har fået sine egen bøtte. Det gør det nemmere når der skal tages op af fryseren og laves de sidste ting færdige.
Der skal ikke serveres vin til middagen - men cocktails. Glassene er derfor sat på køl, så de er klar.
Jeg er ustresset og glæder mig til at diske op med det bedste jeg har lært. God planlægning er virkelig vejen frem. I dag skal jeg lave raita, marinere kylling og pudse lidt detaljer af. Så kan jeg slappe af i morgen inden, min gastronomiske legekammerat arriverer. Og SÅ skal der spises igennem!
God torsdag til alle der komme her forbi...
Du er for sej! Det ser fantastisk ud det hele, jeg håber, I får en skøn aften!
SvarSletJeg er fuldstændig enig i ovenstående kommentar... Omend jeg er lidt nervøs for den der bøtte med vaflet tandoori gås! ;)
SletTak, Cecilie, det er godt nok det vildste arrangement nogen nogensinde har stablet på benene for mig!
@Cecilie Aww, tusind tak. Det er jeg helt sikker på at vi gør :)
Slet@Johan Aww. Så vaflet struds gør dig bekymret, hvorimod kat i karry er helt ok? Tag den store appetit med - du bliver spist i gulvet ;)
Vil det være mulig å fryse en slik chutney?
SvarSletHej Lotte
SletJa, den kan sagtens fryses :)