Gyldne og fristende - og fyldt med lækre sager. Gode som både tilbehør til kødretter, eller som selvstændig vegetarret med en fyldig salat til.
Jeg startede ud med 3 store bagekartofler. Beregn ½-1 kartoffel pr person.
Kartoflerne blev skyllede, tørrede, smurt med en smule olivenolie - og bagt i 1 time og 15 minutter ved 200°C.
De fik lov til at køle lidt af, så de var til at røre ved. Og så blev de flækket på den bredeste led.
Jeg fjernede forsigtigt så meget at den møre indmad som jeg kunne - uden at lave hul på skallen.
Jeg bruger et parisiennejern (kuglejern), som har nogle dejlig skarpe kanter.
Og så til fyldet. Jeg valgte at bruge 200 g hytteost, lidt Havgus, 3 forårsløg og 1 spsk fuldkornssennep.
En passende mængde havgus blev revet fint (kan erstattes af f.eks parmesan). Jeg snittede forårsløgene fint - og gemte det meste af det helt grønne til pynt. Resten af løgene blev sauteret bløde i et par dråber olivenolie.
Den møre kartoffelindmad blev moset sammen med hytteosten, halvdelen af havgusen, de sauterede forårsløg, fuldkornssennep - samt italiensk urtesalt og et godt skud friskkværnet peber.
Blandingen blev fordelt i de 6 halve kartofler.
Og drysset med resten af havgusen. Kartoflerne blev nu bagt igen i 15-20 minutter til de var gyldne og gennemvarme.
Ja tak!
Et drys forårsløg og så var de klar til servering. Jeg gav en god blandet salat og et par grillede nakkekoteletter til.
Det var ikke alle kartoflerne der blev spist - så jeg besluttede mig for at lege lidt med resterne dagen efter.
Og derfor kan jeg nu besvare spørgsmålet Will It Waffle? med et stor og rungende NEJ. Eller det vil sige, havde jeg kommet rasp på overfladen ville det ha' lykkedes. Lesson learnt!
Kig forbi igen i morgen, der får du min opskrift på en noget alternativ asiatisk pastasalat...
Hej,
SvarSletDet er da en lækker kartoffel, den må da helt klart prøves ... må bare lige spørge hvilken smag Havgus har og hvor man køber det
Tak for skøn inspiration
God aften
Tusind tak - håber den må smage dig. Jeg vil anbefale dig at google 'Havgus' og læse mere om den - så kan du læse både om smagen og se hvor den kan købes.
SletDejligt at du kunne finde inspiration her :-)
Så lækkert! Jeg lavede toflerne, med sennep, mozeralla, parmesanost, bacon, persille, purløg, peberrod og lidt cremefraiche. Mærkelig kombination ja ja. Men det blev mega lækkert!
SvarSletTusind tak. Uhm, det lyder som en virkelig lækker version :-)
Slet