En sart grøn, aromatisk pebermynte-is med masser af chokolade - både indeni og udenpå.
Ingredienserne er til at overskue. Ikke så meget pjat der. Det er den efterhånden gammelkendte formel med en eller anden form for væske, tilsat kondenseret mælk og fløde. If it ain't broke - don't fix it!
Så til en omgang is, brugte jeg 2 hele potter mynte. Er du ikke til det besvær, så brug blot samme mængde vand og lidt pebermyntedråber.
De skyllede blade blev plukket af. Stilkene brugte jeg til at koge en lille sirup på med 1 dl vand + 1 dl sukker, i bedste Stop Spild Af Mad stil.
Bladene blev blendet *wroom wroom* sammen med 2 dl kogende vand.
Blanding blev derefter kørt igennem et klæde.
Det gav det smukkeste aromatiske mynte-vand.
Det blev tilsat til 1 ds kondenseret mælk, 2½ dl fløde og en smule grøn naturlig farve (klorofyl). Massen blev kølet helt ned, før den blev kørt ca 20 minutter i ismaskinen.
I stedet for at tilsætte hakket chokolade, brugte jeg de her små kugler fra Valrhona (250 g for 109 kr) - og det kom jeg ikke til at fortryde.
50 g blev rørt i isen, inden den blev fordelt i mine 6 store ispinde-forme. Resten kom i en bøtte til indfrysning.
Efter ca 8 timer kunne de færdige ispinde vippes ud. De blev lagt tilbare i fryseren på bagepapir for at 'modne' lidt.
Det danner en glattere overflade, der er nemmere at overtrække. Se lige her hvordan man overrækker ispinde.
Uha, og så var jeg faldet over det her mint/chokolade krymmel. Det var da lige prikken over i'et.
Ja da, det var lige sådan den skulle se ud.
Er man ikke til ispinde, gør isen sig også godt serveret som kugler.
I skrivende stund har eg endnu en ispind liggende til indfrysning. Den er vist kun for letøvede og folk med store ja-hatte - for den er vegansk og lavet på chiafrø. Er godt nok spændt på at smage...
NAM NAM hvor ser det lækkert ud - glæder mig mega meget til at prøve den veganske du har på frys...
SvarSletAww, tusind tak. JEg sætter mig til tasterne nu og skriver opskriften ind ;-)
SletDe der mynteplanter har jo en rod, hvis du nu finder en lille plet i nabolaget, som kun du ved, så lister du dig til at plante dem, så har du mynte til hele næste år og resten af din levetid, se det er rigtig stop spild af mad.
SvarSletGod fornøjelse
Uh, ikke nogen tosset ide - det tror jeg lige jeg skal undersøge lidt nærmere. Tak for tippet :-)
SletMynte spreder sig ligeså meget som citronmelisse, så hvis man ikke ønsker det i hele sin have kan det fint overvintre i en stor potte. Hvis det bliver meget hård frost kan det være at man lige skal komme et par aviser om. Men Mynte og citronmelisse er næsten ikke til at slå ihjel. Det kan sagtens overvintre på alternen også.
SletPs lækker is umm
SletJeg kan desværre ikke dyrke noget på min altan - kombinationen af altædende katte og min glemsomhed har resulteret i flere døde krydderurter end jeg har lyst til at mindes ;-)
SletJeg tror jeg skal tage en veninde med have i ed - så kan jeg måske få lov at dyrke lidt der.
Mynte og mørk chokolade er altid en fantastisk kombination. Den der chiafrø version er nok lige et nummer for advanceret for mig, men jeg er spændt på at læse om den. Man skal, selv når det gælder is aldrig sige aldrig:)
SvarSletDet er det bare! Jeg kan let ikke få nok af den kombi ;-)
SletDen veganske er blevet ret så heldig - og jeg glæder mig til at vise den frem om lidt.