Mættende og sunde - med både omega-3 og kostfibre. Jeg er fan!
Selve ismassen er en allerede kendt ting: en slags Chia-a'la mande. Efter jeg fik idéen googlede jeg mig frem til at det skam allerede fandtes i forvejen. Godt så, så behøvede jeg ikke genopfinde den dybe tallerken - men kunne læne mig op af denne opskrift.
30 g chiafrø piskes ud i 400 ml kokosmælk - nej, ikke light. Lad blandingen trække 30-45 minutter og pisk af og til.
Tilsæt 3-4 spsk agavesirup, eller anden sødning. Jeg smed også et nip vaniljepulver + et nip fint salt i.
Når de små frø har suget noget af kokosmælken til sig og blandingen får konsistens som tynd grød, er den klar til at komme i formene.
Man kan tilsætte alle former for frugt og bær. Jeg kan anbefale mango, ananas, fersken og hindbær. Denne gang blev det banan - og de 2 slags chokoladekugler.
Bananen blev skåret i lidt grove tern og lagt i bunden af formene (både små og store kan købes lige her) sammen med chokoladekuglerne. Der blev toppet op med chiablandingen og de fik en let omrøring - det må godt være lidt rustikt.
Ispindende frøs ind natten over - og kunne derefter nemt poppes ud af formene. Der blev 3 store og 6 små ud af portionen. De kan spises som de er eller overtrækkes med mælkefri chokolade. De er lidt hårde direkte fra fryseren, men bliver cremede i munden med en rigtig behagelig mundfylde.
Jeg spiste straks 2 af de små til morgenmad. Nu liger resten i en bøtte og venter på at der kommer gæster til is på altanen.
Uh, og så har jeg forresten også lavet frosne chokoladeis-flødeboller. Skal lige ha' taget nogle billeder af dem, så jeg kan dele dem her.
Hæng på, for det næste indlæg bliver en give-away!
HvorNÅR opfinder de internet hvor man kan smage hvad man ser på skærmen! Du er dælme dygtig og hurra for et veganer-tilbud :)
SvarSlet/Kristina.
ok den må prøves...
SvarSletEn lille detalje (ved ikke om det har betydning når det laves til is), er at det er forskelligt hvor meget chiafrø suger af kokosmælk. Gætter på at hvilken en kokosmælk man har fået fat i, er årsagen. Vigtigt når det laves som kold grød der står natten over, men måske ikke her - formoder at det ikke ændrer noget i fryseren. (just in case hvis nogle lader det trække meget længe eller synes den ikke vil tykne)
SvarSlet