Cremet lækker chokoladeis, dyppet i mørk chokolade med masser af ristede hakkede hasselnødder.
Der skal kun bruges 5 ting: kondenseret mælk, mælk, fløde, chokolade og nødder. De ristede afskallede hasselnødder stammer fra Italien, men er hjemført fra New York. Jeg kunne simpelthen ikke lade pakken ligge efter at ha' smagt dem i Piemonte sidste år.
Den kondenserede mælk er med 'chokolade' - hvilket dog blot er med tilsat kakao. Konsistensen er lidt tykkere end alm kondenseret mælk.
250 g kondenseret mælk med chokolade
2½ dl mælk
2½ dl fløde
Blend den kondenserede mælk med alm mælk *wroom wroom*. Rør fløden i (nej, den skal ikke piskes). Køl blandingen helt ned.
Kør massen ca 20 minutter i ismaskine. Har du ikke en sådan, så frys den let ind i en bøtte. Rør af og til.
Åh, sikke en duft da jeg åbnede posen. Det er de lækreste nødder der findes! Brug ristede nødder, mandler eller hvad du har lyst til. Hak dem og bland dem med smeltet chokolade - og dyp ispindende som vist her.
Det er lidt mere tricky, for chokoladen drypper ikke af på samme nemme måde når der er fyld i. Så snart den er stivnet, kan de komme tilbage i fryseren.
Hvis man altså kan modstå at spise en med det samme. Jeg kunne ikke...
Og NU kommer der altså ikke flere ispinde i en periode. Jeg har simpelthen ikke plads til flere i fryseren. Heldigvis får jeg gæster både onsdag og torsdag - og de skal stopfodres med ispinde!
Uff hvor ser de gode ud! Næste gang du laver dem, må du gerne tage et billede af chokoladedybningen med fyld. Nysgerrig.
SvarSletTusind tak. Uh, jeg tog faktisk et billede - men brugte det ikke. Man kunne ikke se at der var nødder i. Så det ser bare ud som smeltet chokolade ;-)
SletHov, jeg er jo gæst på onsdag - JAAAAAAA!!!!
SvarSletJAAAAAAA!!!! Du skal stopfodres med is :-D
SletHvordan får du dine is så flot ud af formen? Jeg har samme forme og har lavet en vanille is i dem men næsten al isen sad fast i formen og isene var direkte ujævne og grimme da de endelig var ude.. :( har du et godt tip?
SvarSletDet er mere held end forstand - nogle gange går det godt, andre gange helt af hekkenfeldt til. Jeg har desværre ikke knækket koden endnu...
SletHvor køber jeg den kondenserede mælk med chokolade?
SvarSletSå vidt jeg husker, er den der købt i Kvickly.
Slet