Letbitre og læskende - med 3 slags sprut og appelsin.
Man kan selvfølgelig presse sine appelsiner selv, men jeg brugte bare en økologisk fra karton. Og nej, jeg gad ikke si pulpen fra. Den 3 slags sprut der skal bruges er: Aperol, sød vermouth (Cocchi) og gin.
Når man laver ispinde med sprut skal man virkelig modstå fristelsen for at lave dem for stærke. Dels besværliggøre det indfrysningen, men det gør også at de tør alt for hurtigt. Og så er der jo også lige det der med trafiksikkerhed og sårn. Har har jeg brugt 3 cl af hver slags sprut - og brugt mindst 3 gange så meget juice.
Hvis man ikke ved hvor mange ispinde det rækker til, er her et godt tip. Kom først lidt appelsinjuice i - fordel så den mængde sprut der skal i hver form og top op med mere juice. Så slipper man for at blande først og ha' noget til overs. Husk ikke at fylde dem helt, for væske udvider sige ved indfrysning.
Sæt top på og stil dem i fryseren natten over - eller mindst 8 timer. Inden servering skylles formen lynhurtigt i varmt vand og ispinden vristes fri.
Voksen-is af den fineste slags!
Fo' shizzle, det er nizzel med sådan en flok ispinde i fryseren. Ja da, jeg har fået et par stykker - kan man høre det?
Der er flere ispinde på vej. Både nogle flere til voksne med kaffe og chokoladelikør - og nogle særdeles børnevenlige på basis af moden banan.
Med små børn der går på rov i fryseren, er de ispinde ikke rigtig en mulighed herhjemme, men hvor gad jeg altså godt smage dem.
SvarSletNej, det kan jeg godt se er en uheldig kombi. Måske har du en veninde uden børn som kan fylde fryseren til jer ;-)
Slet