Se lige, en eneste lille sky på himlen. Jeg mødtes med Jan fra Aarhus Update og gik målrettet mod Upside og Blue Oyster Bar, drevet af Clausens Fiskehandel.
Her kunne man få store hollandske østers til særdeles rimelige priser. Man vælger selv om det skal være med groft salt og citron - eller vinaigrette.
For 150 kr kan man også erhverve sig en dåse med 10 g caviar. De gæve gutter lover at give en rabat ved køb af 5 dåser.
Der faldt en lille smagsprøve af. OMG! Cremet og perfekt saltet. Sådan en dåse skal jeg helt klart finde plads i budgettet til en af de næste dage. Det er altså den fuldfede lille luksus.
Ikke tosset at blive trakteret med østers og bobler som dagens første måltid. Du kan læse hvad Aarhus Update syntes om oplevelsen lige her. Boblerne var fra Champagnebaren - uden champagne. Jow jow, bevares - naturligvis kunne man få champagne. En eneste champagne. En Cristal til 1800 kr. Alle andre bobler 'uægte'. Dårlig stil at kalde sige Champagnebar - og så kun ha' en champagne på kortet. Vi fik et par totalt forglemmelige bobler....eller nærmere halve glas, for der var blevet helt meget sparsomt op.
Østersene var derimod værd at skrive hjem. Store, cremede og med lækker mundfylde. Det var på ingen måde nødvendigt at tilsætte hverken salt eller citron. Havets gaver var perfekte som de var. Desværre kan det samme ikke siges for åbningen af dem. Der var temmelig mange splintrede skaller - og jeg døjede resten af dagen med et stykke skal jeg kom til at tygge ned mellem 2 tænder. Ikke særlig fedt. Det håber jeg dog de får strammet op på, så snart der kommer rutine på åbningerne - for jeg skal helt sikkert forbi igen. Jeg ELSKER gode østers.
Der var dejligt på Upside - med et fint view ud over pladsen.
Foto: Anders Tvede |
En fin portionsstørrelse til prisen. Fisken, som var sej (ikke teksturen, men arten), var perfekt friteret i en knasende sprød og ikke for tyk dej. Den smagte på ingen måde af friture. Svellerne var lidt anonyme og kunne godt ha' trukket et ekstra drys salt. Det svage link var tatarsaucen. Den stod anført som værende med friske krydderurter - hvilken den også var. Men den manglede i den grad skarphed og syre. Noget syltet og knas havde gjort underværker. Den fik desværre helt måltidet til, samlet, at fremstå noget anonymt og fedtet. Jeg ville ønske man kunne få den serveret som i England: med malteddike man selv kunne dryppe lidt af på. Syre havde virkelig kunne ha' hevet det op.
Senere daldrede jeg rundt for at danne mig et overblik, og stødte på denne charmerende lille bod.
Det er Thor Emil Boisen og hans geniale GastroBike. I vintersæsonen har han glædet århusianerne med hjemmelavede supper - og nu var han så sommerklar med økologiske jordbær fra Holtgaard ved Odder. For 35 kr kan han byde på en portion nyskårne jordbær med den bedste fløde fra Thise. 100% økologi - og 100% dansk sommer. Kig forbi - cyklen er parkeret lige der hvor indgangen til Outside og selve pladsen skiller.
Og så var det blevet tid til at mødes med min fotograf Anders og Iben Kagedåse. Det blev en del kander RÅ økologisk Tuborg (175 kr for 2 L) i solen.
Foto: Anders Tvede |
Foto: Anders Tvede |
Foto: Anders Tvede |
Min aften sluttede backstage på en balkon, men udsigt til FKA Twigs. Hende har jeg et blødt punkt for, men hun kom desværre helt til kort i det fri. Hendes hypnotiske stemme og klaustrofobiske beats smeltede væk i tusmørket uden at nå mig. Så jeg cyklede hjem, lavede en god G&T og hørte hende på Spotify inden jeg gik i seng.
Og således sluttede den første dag på NorthSide. I dag går det løs igen med meget mere mad og musik.
Ses vi derude?
Fedt indlæg! Troede ikke en festival kunnE være så High Class - overvejer nu seriøst at tage på festival første gang ever😉
SvarSletJeg så dig i går og glædede mig hele dage, fordi jeg vidste, der ville komme et godt indlæg ud af det! Hvis du endnu ikke har prøvet den, så er vi mange der kan anbefale nordisk taco. Håber du får en god sidste dag i dag, og at vi får en masse sol og tørvejr:)
SvarSletCristal til 1800 er vist normal butikspris, så det var i det mindste ikke for meget, men jeg foretrækker nu selv Bollinger R.D. til kaviar, så flovt udvalg. Der er altså noget over champagne, som man ikke får andre steder.
SvarSlet