torsdag den 9. april 2015

Philly Cheese Steak - med røget ost...

Det er lige godt pokkers at de gæve gastroknægte nåede at komme mig i forkøbet her i påsken - for den her Philly Cheese Steak har været på tegnebrættet i noget tid efterhånden. Min udgave er dog lidt anderledes:

Jeg har givet den navnet The Smokey Lombardi som en lille tribute til Chris Lombardi fra Memphis Roadhouse, da han stammer fra Philadelphia. Og hvorfor så smokey? Det er fordi den er lavet med verdens bedste røgede ost:
 
Røget Gou Dan fra Naturmælk - som nu ENDELIG skulle være til at få i de fleste Føtex butikker.

En PCS indeholder typisk bøf (gerne rib-eye), løg og ost. Men det kan tillades at tilsætte både svampe og peberfrugt - så det gjorde jeg. Lidt grøntsager har aldrig gjort nogen skade. Brødet bør være blødt, men det er svært at skaffe i Danmark. Jeg tog til takke med et luftigt italiensk flutes.

Jeg havde fundet denne lille økologiske bøf i Føtex for 35 kr. 

Den blev befriet fra sit plastikfængsel, duppet helt tør og lagt på en tallerken - og stillet i fryseren i 45 minutter. Kødet skal nemlig skæres i meget tynde skiver og det er nemmest når det er halvfrossent.

½ rød + ½ gul peberfrugt i strimler. En hel bakke rensede champignons i tern og et lille løg i halve ringe.

Svampene kom på en kold pande og blev sat over. Da væsken var kogt væk og de begyndte at bide i panden, fik de tilsat en lille klat SMØR. Peberfrugterne blev sauteret sprødmøre i en smule olivenolie og drysset med urtesalt. Løget blev sauteret lang tid ved svag varme i lidt olie tilsat en lillebitte klat SMØR.

Bøffen blev befriet for det værste fedt og skåret i papirtynde skiver med en skarp kniv. Det kom på en tallerken og fik lov til at temperere lidt. Hvis man tilbereder det mens det er for koldt, vil det koge på panden i stedet for at stege.

Kødet blev brunet lynhurtigt på en skoldhed pande - og krydret med salt og peber.

De bløde karamelliserede løg og de gyldne svampe blev tilsat. Det blev blandet grundigt og skubbet ud til den ene side.

Der blev lagt 3 skiver af den røgede ost på toppen - og panden blev sat tilbage på blusset i 1 minut.

Så snart osten er smeltet er blandingen klar - og den er lige ved at være der her.

Et passende stykke af brødet blev flækket og udhulet let.

Alt indholdet i panden blev toppet op på underen.

Aj, men se lige. Smeltet, løbende lækkerhed og ene gode sager.

Det blev toppet op med de sprødmøre peberfrugter inden overen skulle på.

Og her havde gastroknægtene så lagt stilen godt: for naturligvis skulle der lidt French's sennep til. Den passer forrygende til den røgede ost.

Låg på - og så var der aftensmad. Den blev skåret over, så den var nemmere at spise.

Og englene sang....højt! Jeg drak et glas rigtig cola til (har jo skrottet alle kunstige sødemidler). Nøj, sikke en laber sag. Tror jeg bliver nødt til at smage sådan en når jeg skal over there til maj... 

2 kommentarer:

  1. You are killing me... gah hvor ser det godt ud!

    /Kristina.

    SvarSlet
  2. Wau, den vil jeg lave i en low carb version. Det ser godt nok lækkert ud :-)
    Kh Kathe

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!