Selv om Kagedåserne (kagespise-klub stiftet i 2009) nu er spredt for alle vinde, ses vi stadig til julefrokost og et par sammenskuds-konditoridage i løbet af året. Næste gang vi skal ses er i maj - og jeg skal ha' sådan en omgang her med som mit bidrag.
Det er en ganske simpelt og lige ud af vejen opskrift. Ingen besværlig bagning af uforudsigeligt hævende butterdej - bare færdigbagte tarteletter. Og ingen kogning af kagecreme - men en ren flødecreme stivet med en smule husblas. Tarteletterne skal dog lige ha' en lille let overhaling først:
Og så til sveskemosen. Klip 10-12 svesker i kvarte. Tilsæt saften af 1 appelsin. Lad sveskerne simre ved lav varme til de er bløde.
Stik en stavblender i sveskerne *wroom wroom* og kør dem til en homogen mos. Lad blandingen køle helt af.
Til flødecremen: 2½ dl fløde - delt op i 2 og ½ dl, 1 spsk flormelis, et nip vaniljepulver og 2 blade husblas.
Udblød husblassen i koldt vand. Varm den ½ dl fløde let og opløs husblassen i den (køl den hurtigt lidt ned). Pisk de 2 dl fløde til let skum sammen med flormelis og vanilje. Kom et par skefulde flødeskum i den afkølede blanding og rør glat - og hæld den blanding i resten af flødeskummet. Rør igen glat. Den færdige flødecreme stilles på køl.
Jeg kom min i en engangssprøjtepose, så den var nemmere at komme i kagerne.
Og her gik det så lidt galt for mig - for det næste trin var at lave elementerne af marcipan. Min var desværre ikke pakket godt nok ind og var alt for tør at arbejde med. Den røg derfor på frost til en omgang mazarinkage, hvor den alligevel skal blendes - og jeg måtte vente til dagen efter med at lave kagerne færdige. Det betød desværre at min flødecreme i mellemtiden nåede af blive til fløderand. Men pyt, smagen var fin.
Da jeg havde fået købt ny marcipan, lavede jeg først de små brystvorter.
De blev penslet med en smule naturlig rød farve (af rødbede), rørt ud i en smule vand.
Og så til samlingen. Først en god portion sveskemos i bunden.
Og så en god portion flødecreme - eller rettere fløderand.
Marcipan blev udrullet mellem 2 stykker plastik, stukket ud med en rund udstikker, lagt over og bukket til med en tandstik.
Hvert bryst fik en lille brystvorte på toppen. Er man slet ikke til den slags, kan en smule smeltet chokolade eller en sukkerblomst jo anvendes i stedet.
Og så var der kagedåsebryster.
Og så skete det det sjoveste: Signe som er en af Kagedåserne, spurgte om hun måtte kigge forbi. Vi endte med at smide en bid mad sammen - og spise de her til dessert.
De små fine brystkager vil gøre sig godt i forbindelse med Støt Brysterne hvor der samles ind til kampen mod brystkræft.
God barm og god lørdag til alle der kommer her forbi...
Endelig et fornuftigt menneske der har helt styr på, at gåsebryst er med butterdej og svedsker. Alt andet har intet med gåsebryst at gøre! Og din variant er da bare supersjov
SvarSletTusind tak. Nej, de andre er 'de falske gåsebryster' :-D
SletSikke en kreativitet!
SvarSletVil vove den påstand, at også et mandeligt selskab vil være pjattede med dén kage, thihi.
- er SÅ begejstret for det naturlige farvepulver vi fandt dér, og må bestemt have flere.
Aww, tusind tak. Ja, jeg kunne levende forestille mig at den ville vække jubel hos begge køn. Også jeg, skal ha' købt mere næste gang jeg kommer over - for jeg har næsten brugt det hele allerede :-)
SletJeg er så dybt imponeret over din fantasi. Endnu en opskrift som får mundvandet til at løbe. :-D
SvarSlet*Bukker* tusind tak for komplimenten :-)
Slet