Uimodståelig, sød og laber - med sprød kant. *Host* jo ikke ulig mig....har jeg ladet mig fortælle.
Det hele starter med 4 bagte, sukkerglaserede økologiske tarteletter. Du kan se hvordan de laves lige her. Og så til resten:
Der skal bruges 4 ting: ristede afskallede hasselnødder, fløde, nougat og mørk chokolade.
75 g nougat smeltes sammen med 1 dl fløde. Det kan gøres enten i mikroovnen (ca 30 sekunder) eller over vandbad.
Det røres til en glat emulsion og køles ned i mindst 4 timer. I mellemtiden gøres tarteletterne klar.
20 nødder hakkes mellemfint og lægges i en cirkel, passende med diameteren på tarteletternes kant.
Lidt chokolade smeltes - og tarteletterne pensles indeni og på kanten.
Vend tarteletternes kant i de hakkede nødder før chokoladen stivner. (Jeg beklager det lidt overbelyste billede).
Inden servering piskes nougatcremen let og luftig med en håndmikser. Pas på, den kan let blive overpisket - og så vil den skille og blive grynet (min fik blot 5 sekunder for meget. Æv). Kom cremen i en engangssprøjtepose med stor rund tyl.
Sprøjt en passende mængde nougatcreme i hver tartelet (man kan med fordel lægge en smule abrikos- eller appelsinmarmelade i bunden). Pynt med en dut fløde og en hel nød. Server med en god kop kaffe eller te.
Jeg valgte at sætte nogle points ind på kærestekontoen ved at cykle op til Max med sådan en her + en fastelavns-tartelet. For selv om vi ikke skulle tilbringe weekenden sammen, skulle han bestemt ikke snydes for kage. Han er nemlig Pavlovs nougat-hund og kan på ingen måde få nok af søde sager.
Og så er det altså slut med tarteletterne for denne omgang. Og dog - for jeg laver en særlig Valentines udgave på lørdag. Kodeord: cheesecake!
----------------------------------------------------------------------------------------------
Resten af ugen bliver lidt speciel. Jeg skal nemlig teste en måltidskasse fra Den Grønne Asparges. Kassen kom i går og er blevet pakket ud - og den første ret lavet og spist.
Ugens menu byder på:
Hjemmelavede fiskefingre med blå kartoffelrösti og honningglaserede majs
Pitabrød med oksefrikadeller, salat og humus
Stegt kyllingeoverlår med indisk rispilaff
Brændende kærlighed a'la Den Grønne Asparges
Out of words... det er jo ALT for tidligt på dagen at begynde at drømme om chokolade. Og tarteletter of all thing! Smukt arbejde Malou. Igen :)
SvarSlet/Kristina.
Ufff, det ser lækkert ud:-)
SvarSletFår pludselig sådan lyst til chokolade;-)
Jeg kan slet ikke klare det her!
SvarSletFørst den der oreo pie, så pizza-letter og nu det her?!?!
Jeg blir nødt til at prøve det hele!
Hej Malou.
SvarSletHvor længe før servering tror du de lækre kager kan laves?
PFT.
Sara
Hej Sara
SletSkallerne kan sagtens laves dagen før. Men når fyldet kommer i bør de serveres straks.