tirsdag den 10. februar 2015

Sprød nødde-tartelet med nougatcreme...

Her får du en kage der virkelig tager kegler: knasende sprød skal, lækker chokoladeovertræk, ristede hasselnødder og fuldfed creme på nougat og fløde. Men hov, det er i virkeligheden blot en tartelet - men den er pimpet efter alle kunstens regler.....og lidt mere. Jeg tør næsten vædde hele min samling af dejskrabere på at du aldrig har fået en tartelet som den her!

Uimodståelig, sød og laber - med sprød kant. *Host* jo ikke ulig mig....har jeg ladet mig fortælle.

Det hele starter med 4 bagte, sukkerglaserede økologiske tarteletter. Du kan se hvordan de laves lige her. Og så til resten:

Der skal bruges 4 ting: ristede afskallede hasselnødder, fløde, nougat og mørk chokolade.

75 g nougat smeltes sammen med 1 dl fløde. Det kan gøres enten i mikroovnen (ca 30 sekunder) eller over vandbad.

Det røres til en glat emulsion og køles ned i mindst 4 timer. I mellemtiden gøres tarteletterne klar.

20 nødder hakkes mellemfint og lægges i en cirkel, passende med diameteren på tarteletternes kant.

Lidt chokolade smeltes - og tarteletterne pensles indeni og på kanten.

Vend tarteletternes kant i de hakkede nødder før chokoladen stivner. (Jeg beklager det lidt overbelyste billede).

Inden servering piskes nougatcremen let og luftig med en håndmikser. Pas på, den kan let blive overpisket - og så vil den skille og blive grynet (min fik blot 5 sekunder for meget. Æv). Kom cremen i en engangssprøjtepose med stor rund tyl.

Sprøjt en passende mængde nougatcreme i hver tartelet (man kan med fordel lægge en smule abrikos- eller appelsinmarmelade i bunden). Pynt med en dut fløde og en hel nød. Server med en god kop kaffe eller te.

Jeg valgte at sætte nogle points ind på kærestekontoen ved at cykle op til Max med sådan en her + en fastelavns-tartelet. For selv om vi ikke skulle tilbringe weekenden sammen, skulle han bestemt ikke snydes for kage. Han er nemlig Pavlovs nougat-hund og kan på ingen måde få nok af søde sager. 

Og så er det altså slut med tarteletterne for denne omgang. Og dog - for jeg laver en særlig Valentines udgave på lørdag. Kodeord: cheesecake!

----------------------------------------------------------------------------------------------

Resten af ugen bliver lidt speciel. Jeg skal nemlig teste en måltidskasse fra Den Grønne Asparges. Kassen kom i går og er blevet pakket ud - og den første ret lavet og spist.
Ugens menu byder på:

Hjemmelavede fiskefingre med blå kartoffelrösti og honningglaserede majs
 

Pitabrød med oksefrikadeller, salat og humus

Stegt kyllingeoverlår med indisk rispilaff
 

Brændende kærlighed a'la Den Grønne Asparges

5 kommentarer:

  1. Out of words... det er jo ALT for tidligt på dagen at begynde at drømme om chokolade. Og tarteletter of all thing! Smukt arbejde Malou. Igen :)

    /Kristina.

    SvarSlet
  2. Ufff, det ser lækkert ud:-)
    Får pludselig sådan lyst til chokolade;-)

    SvarSlet
  3. Jeg kan slet ikke klare det her!
    Først den der oreo pie, så pizza-letter og nu det her?!?!
    Jeg blir nødt til at prøve det hele!

    SvarSlet
  4. Hej Malou.
    Hvor længe før servering tror du de lækre kager kan laves?
    PFT.
    Sara

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sara
      Skallerne kan sagtens laves dagen før. Men når fyldet kommer i bør de serveres straks.

      Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!