De kan både spises varme, lige fra ovnen, lune og kolde. Og fyldet kan varieres i det uendelige.
Man skal aldrig gå ned på udstyr - eller tarteletter. Humlum Brød har lige lanceret en økologisk variant, som nu er en del af sortimentet i Føtex og Bilka. Og en dag kom jeg hjem og fandt en hel kasse (160 stk) på mit dørtrin. Så nu skal der leges med tarteletter i stor stil. Der er allerede en masse skøre ideer i spil (og nej, der bliver ingen høns i asparges eller grønærter/gulerødder med skinke her). Der bliver derimod nogle helt nye og kreative tarteletter (både varme og kolde) - og både fra det salte + det søde køkken.
Det første projekt blev de her mini-tærter. Jeg havde nemlig nogle rester der sang på sidste vers, som skulle bruges i bedste Stop Spild Af Mad stil.
3 æg
3 spsk letmælk
Friskkværnet sort peber
50 g røget skinke i tern
50 g gulerod i små tern
80 g romanesco
Det er med fuldt overlæg at der ikke er tilsat salt, for skinken er rigelig salt i sig selv.
Skinke, gulerod og romanesco blev stegt af på en pande i et par dråber olivenolie.
Fyldet blev fordelt i tarteletterne.
Æggemassen blev pisket sammen og en passende mængde hældt over fyldet. Fadet kom straks i en varm ovn på 160°C i 15-20 minutter (mærk efter 15 minutter - æggemassen skal blot lige være stivnet). Der var en smule æg tilbage i skålen - så jeg satte den i mikroovnen og zappede den i 30 sekunder. Så var der en smule scrambled æg til et par sultne katte.
Bagte, gyldne og sprøde små tærter.
Et drys persille - og så var der frokost.
Tarteletterne er desværre ikke lavet på SMØR - men jeg krydser fingre for at en sådan kommer på markedet på et tidspunkt. Men de smager rigtig fint og det blev nogle rigtig lækre små tærter.
Som sagt kan fyldet varieres i det uendelige. Tarteletter er et skønt medie til omsættelse af rester. En tom tartelet står i ca 120 kcal, så de fylder godt i dagens regnskab. Men med en smule omtanke og noget ordentligt tilbehør kan det blive et ganske fornuftigt måltid.
Og for god ordens skyld vil jeg lige sige at tarteletterne var en gave - uden forpligtelser. Der er ingen aftale om noget som helst involveret. Det er alene min skabertrang og Stop Spild Af Mad indstilling der får mig til at gå i tartelet-mode.
Og nu vil jeg gøre klar til at få handlet. For det næste tartelet-projekt skydes allerede i gang senere i dag. Jeg vil godt røbe at det bliver en kage...
Har du et sjovt forslag til hvad man kan komme i tarteletter, så smid endelig en kommentar.
Det var da en super god idé med at lave tarteletterne om til små tærter. Tak for opskriften og inspirationen Malou
SvarSletTusind tak - jeg er glad for at du kan bruge inspirationen :-)
SletHel genial ide 👍
SvarSletDu får 6 ⭐️ fra mig 😘
Aww, tusind tak :-)
SletJeg bliver altid så frygtelig nostalgisk når det handler om Humlum tarteletter - jeg voksede nemlig op i Humlum i 90'erne og husker det meget godt :)
SvarSletGod ide med mini-tærterne.
Så fint et minde. Selv gik jeg på efterskole i Vesterlund, så jeg har det på samme måde når jeg ser en kage fra Vesterlund Bageri :-D
SletTusind tak :-)
Super ide med de tarteletter. Det ser også lækkert ud :-)
SvarSletTusind tak skal du ha' :-)
SletNu har jeg lyst til tarteletter. I læssevis. Kan jeg ikke også få sådan en kasse? Jeg lover at savle. :P
SvarSletHa ha, du kan jo kontakte Humlum Brød og forhøre dig om muligheden ;-)
SletDe ser godt nok lækre ud, men ja der er lidt kcal i, så man skal lige regne lidt på det..
SvarSletKunne dog sagtes finde på at lave det med lidt salat til som aftensmad.. Elsker tærte.. :P
Pt leder jeg lidt efter en opskrift på nogle sunde madmuffins.. kender du nogen?? :D
Knus <3
Tusind tak :-)
SletJa, for en hurtig udregning siger at der er ca 400 kcal i 2 med fyld. Men den god salat til er det e helt fint aftensmåltid. Jeg kører 16:8 og spiser kun mellem 12-20, så jeg har masser af kcal at fyre at til aften. Så jeg må spise 4 ;-)
Nej, desværre - madmuffins er ikke noget jeg gør i. Der må du tage Google til hjælp.
Knus <3
Jeg lever ikke efter en kur, men prøver lære at bruge min sunde fornuft og det er et bonus når jeg taber mig. :P
SletTænker det måske ville klæde sådan en tartelet med lidt ost på toppen
SvarSlet