Yeps, den er god nok - disse lækre hotwings kan spises af vegetarer....og endda veganere.
Opskriften har længe floreret blandt plantespiserne - og jeg har skulet skeptisk, men fascineret, efter den. Da der desværre ikke var finanser til en tur på Memphis Roadhouse og All-You-Can-Eat hotwings i går, blev kombinationen af 'sidst på måneden' og mit 'spis blomkål hver dag i denne uge' dogme kombineret. Det krævede ganske få indkøb, da jeg havde det meste på lager i forvejen.
Sådan en hot omgang kræver en kølende dip eller dressing. På MR får man *gys* blue cheese til - men jeg charmer mig altid til ranch. Det skulle være nemt, så jeg smækkede en dressing sammen af følgende:
Rjóma Skyr, French´s Sennep, Heinz ketchup, urtesalt, hakket dild + ditto persille. Det blev rørt sammen og sat på køl. Ønsker man en helt vegansk udgave, kan man bruge drænet soja-yoghurt f.eks Alpro i stedet. Easy peasy!
Og så til
Der findes mange opskrifter, men det var den her jeg lige snublede over.
1 mellemstort blomkålshoved, delt i ikke for store buketter
100 g linsemel - eller kikærtemel
1-1½ dl vand
Salt
evt krydderi
Pisk en lind dej sammen og vend blomkålsbuketterne grundigt i den.
Læg dem på en bagplade - enten en slip-let, på bagepapir eller silikonemåtte.
De skal endelig ikke røre hinanden. Bag dem i 8 minutter på 225°C - vend dem og bag yderlige 8 minutter.
Mens
Efter ca 15 minutter er blomkålen sprød - og så skal der sauce på.
Vend de sprøde buketter i rigelig BBQ-sauce og kom dem tilbage på pladen. Bag dem ca 20 minutter, vend ofte og kom mere sauce på efter behov. Pas på de ikke brænder. Jo højere sukkerindhold i saucen, jo hørere risiko er der.
Dressingen kommes i en skål og der skæres rigeligt med sprøde selleristænger til. Knas er vigtigt!
Vingerne fik lov at køle af et par minutter inden de kom på tallerkenen.
Aj, men se lige... Smovsede og lækre. Jeg er SÅ imponeret. De er både sprøde, seje og bløde på samme tid - som hotwings uden ben. Man kan på ingen måde smage at det er kål og ikke kylling - kun benene mangler. Jeg skal helt klart prøve dem med den her sauce også - dog med meget mindre BOC. Ghost Chili er ikke sådan at spøge med.
Hvad så - er hotwings på blomkål noget du ville servere for en vegetar (eller veganer) du kender?
Min veninde er veganer, og det her er så afgjort en ret, jeg vil servere for hende næste gang. Det ser sindsygt lækkert ud, og jeg er sikker på, det smager fantastisk!
SvarSletSuper. Tak. Håber hun kan lide det :-)
SletJeg er ikke veganer eller vegetar - men det der ser lækkert ud!!
SvarSletTak for inspiration!
Solhilsner
Stine
Tusind tak. Det er mig der takker, er glad for at du kan bruge inspirationen :-)
SletUh, det tror jeg helt sikkert, at jeg skal prøve at lave til min familie. Blomkål er jo bare verdens mest fantastiske grøntsag, der kan forvandles til alt fra pizzabund til mos og boller. Ser lækkert ud!
SvarSletDejligt. Tak. Håber de kan lide det. Jaha, det er en fantastisk alsidig grøntsag :-)
Sletjeg kender desværre hverken vegetarer eller veganere - men jeg vil helt klart lave det som snacks til migselv!
SvarSletSådan. Håber det må smage dig :-)
SletKan man bruge en mere gængs mel end kikærtemel? Synes det koster en halv bondegård.
SvarSletDet kan jeg ikke udtale mig om. Du må prøve dig frem.
SletÅh, det ser skønt ud. #afkålskalkvindebygges
SvarSletDet skal prøves i næste uge.
Tusind tak. Håber det må smage dig :-)
SletHa ha, godt hashtag.
Trine...har en halal slagter og tilsvarende grøntsags forretning i nærheden. Der koster kikærtemel max 18 kr/kg
SvarSletKan ikke lige huske den nøjagtige pris, men max 18 kr. - ved ikke lige hvad din pris er?
Tak for det tip :-)
SletMums det ser super lækkert ud og skal helt klart prøves af!! Tror også jeg skal til at prøve - at tage en ingrediens/tema som uge plan. Mindre mad spild.....håber jeg på - og måske større interesse
SvarSletfor madplanlægning :-)
Ved godt google er opfundet, men tager genvejen......Hvor køber du din Sennep, Garlic, Hoboken ting??
De ser ret så interessante ud :-)
Totalt vild med din blog og skrivemåde - bliver altid inspireret og i godt humør :-)
Her: http://www.hotsauce-import.dk :)
Slet@Theen67 - Tusind tak. Håber det må smage dig. Det er en sjov måde at lave mad på. Det var på ingen måde planlagt, det skete bare :-)
SletSenneppen kan fås i butikker med en 'amerikanerhylde' eller af og til i Fakta. De andre er der link til i indlægget - de lyserøde ord er links ;-)
Aww, tusind tak. Det er jeg glad for at høre. Nu har du i hvert fald også gjort mig i godt humør.
Spændende og sund spise :-) Godt fundet på, du er som altid god til det med maden.
SvarSletRigtig god weekend.
Tusind tak. Det er jo ikke en opfindelse jeg selv kan tage æren for - men tak alligevel :-)
SletOgså god weekend til dig
Det ser super lækkert ud, Malou. Og det ser heller ikke sådan overdrevent svært ud, så det kunne være, jeg skulle prøve at lave sådan nogle engang :)
SvarSletHvis nu man har sådan nogle mennesker i huset (børn), som ikke er så begejstrede for det stærke, kan man så bare nøjes med bbq-saucen og måske hvidløgssaucen? Eller har du et godt forslag til en børnevenlig marinade?
Tusind tak Anette. Nej, det er lige til at gå til :-) Til børn ville jeg vælge en sød bbq-sauce.
SletHej Malou.. Er der noget jeg kan erstatte linse/kikærtemel med?? Det har vist sig at være lidt svært at opdrive - ellers søger jeg de forkerte steder :) Mvh Mie
SvarSletHej Mie
SletNej, desværre- lige til den her opskrift skal det være kikærtemel. Det kan fås i de fleste helsekostbutikker og ditto webshops ;-)
Tak for hurtigt svar :) Jeg må forsøge at finde det i helsekosten - jeg vil nemlig gerne lave dem på lørdag til en omgang barbeque-tema :) mvh Mie
Slet