De er både søde, krydrede og salte - gode som en lille snack f.eks til et glas koldt øl.
Man kan bruge alle slags nødder. Jeg foretrækker en blanding - med overvægt af cashews.
Her er ca 350 g i alt. Nødderne kommes på en bageplade og sættes i en forvarmet ovn på 150°C i 10-15 minutter. De skal ristes let og varmes helt igennem.
Og så til krydderblandingen. Opskriften kalder egentligt på rørsukker, men denne gang valgte jeg at bruge mørk muscovado. De 2 krydderier der skal bruges mest af er karry og kanel. Det skulle selvfølgelig være den nye CP44 karry (jeg har skrevet lidt om den lige her) der skulle bruges - og ægte Sri Lanka kanel fra Mill & Mortar.
75 g muscovado, 2 spsk karry, 1 spsk kanel og 2 tsk spidskommen. Du kan sagtens tilsætte lidt stødt chipotle (røget rød jalapeño) eller anden chili, hvis du vil ha' dem lidt stærkere.
En stor gryde varmes op og sukker, krydderier og varme nødder tilsættes. Der røres rundt til sukkeret begynder at smelte og sætte sig på nødderne. Vær tålmodig, der kommer et tidspunkt hvor man tænker "det her bliver aldrig til noget".
Når sukkeret er jævnt fordelt er nødderne færdige. Læg dem til afkøling på et stykke bagepapir.
Drys nødderne med lidt fint salt - og evt et ekstra lille drys karry. Modstå fristelsen for at snuppe en smagsprøve, de er SÅ varme. Men så snart de er kølet helt af, er det bare med at gå om bord i dem.
Åh, jeg er vilde med dem. De knaser så dejligt og smager af mere. Det er næsten umuligt at stoppe når man først kommer i gang.
Skulle der, mod forventning, være nogle tilbage - så opbevar dem i et lufttæt glas.
God søndag til alle der kommer her forbi...
Mums de lyder lækkert.
SvarSletNu er de afprøvet, men hold nu fast, jeg var nærmest ved at omkomme og ta' resten af opgangen med i faldet! Altså, der sker da et-eller-andet, når krydderierne varmes op!
SvarSletMen gode er dei hvert fald!
Hej Klidmoster
SvarSletKan jeg bruge puddersukker i stedet for muscovado?
Hej Charlotte
SletJa, det vil jeg bestemt mene :-)