En varmende gryderet, lige til at spise med ske - og lækre vafler som 'kuvertbrød' til.
Hånden på hjertet: har du nogensinde hevet sådan nogle kedelige gråbrune rester ud af køleskabet, trukket opgivende på skuldrene og kylet det hele i skraldespanden? Fat mod, men lidt ekstra fra basislageret og lidt opfindsomhed kan det sagtens blive til et pragtfuldt måltid.
Saucen kom en en lille gryde sammen med en smule urtebouillon og varmet op. Kødet blev skrabet helt fri for hvidt fedt og skåret i tern. De 2 små kogte kartofler blev skåret i mundrette bidder - og fik selskab af en gulerod i tern og lidt ærter fra fryseren. Og så var der den aromatiske kål. Jeg kunne godt tænke mig nogle små brød af en art til at suge sauce op med - og gerne med kål i. Hallo, løsningen var da lige til højrebenet....
Det skulle da være vafler!
100 g sauerkraut
1 dl mælk
1 æg
1 dl hvedemel
½ tsk bagepulver
Salt/peber
Jow jow, det virkede jo helt efter hensigten.
Gulerod, kød og kartofler fik lov til at simre i saucen en rum tid. Ærteren blev tilsat et par minutter før servering. Den færdige ret blev hældt i en stor dyb tallerken. Den er sådan lige i grænselandet mellem gryderet og suppe.
Et gods drys persille - og så var der mad. Jeg brugte de kålede vafler til at suge den overskydende liflige sauce op med. Og sådan gik det til at jeg fik spist helt op....næsten. Det er stadig mere sauerkraut. Det ryger i fryseren med 2 formål. 1: til julehotdogs - og 2: som tilbehør til medister.
Og så er der allerede noget nyt i min Crock-Pot. Mere gris, julekrydderier og cola. Det skal nok blive godt!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!