Retten er til MadbloggerUdfordringens 5. runde: Nordisk Jul. Hos mange er tarteletten et fast indslag på bordet til div julefrokoster - og her får du min version på en moderne udgave med et nordisk tvist. Og så er det en lille verdensnyhed på det danske marked: økologiske tarteletter. Her fyldt med så meget lækkerhed at det næsten burde være ulovligt.
Indrømmet, det starter ikke med at se så lækkert ud. Den smørmøre kanin havde hygget sig på køl, dækket af andefedt, siden fredag aften. I går fiskede jeg lårene op og varmede dem ganske kort, så de var til at pille.
Alle ben, sener og store blodkar blev fjernet, så der kun var det helt rene kød tilbage.
Kødet blev skåret i mundrette bidder. Og så til resten af fyldet:
Græskar (hokkaido), grønkål og ristede hasselnødder.
Grønkålen blev skyllet, ribbet og snittet fint. Græskarret blev skrællet, befriet for indmad og skåret i små tern. Nødderne forblev hele, men jeg hakkede et par stykker til pynt.
Selve sauce var en slags blanquette - en hvid sauce, jævnet med roux. Det er dog svært at kalde det en hvid sauce når den er lavet på en mørk fond, så jeg valgte at lette farven med en smule fløde. En roux er en sammenbagning af fedtstof og mel - og her havde jeg jo det aromatiske andefedt.
Et par store skefulde kom på en lille pande, blev varmet op og tilsat så meget mel som det kunne trække uden at blive for fast. Det fik lov til at bage godt igennem ca 10 minutter. Anne kom mens jeg var ved at lave det, så jeg glemte desværre at få et billede af det færdige resultat - men du kan se hvordan en roux ser ud lige her. Jeg kom 6 dl kaninfond og 1 dl fløde i en gryde - som blev varmet op, jævnet med lidt roux og smagt til med friskkværnet sort peber, urtesalt og et par dråber æblecidereddike. De små tern af græskar kom i den færdige sauce og fik lov til at koge med i et par minutter før de fik selskab af kål og kanin.
I mellemtiden var de økologiske tarteletter blevet varmet og var klar til at fylde. De er desværre ikke bagt med SMØR, men heller øko end ingenting. Tarteletterne forventes i detailhandlen midt i januar 2015.
Jeg beregnede 3 tarteletter pr mand (vi havde også fået en lille forret).
Resten af saucen blev serveret ved siden af - og spist op.
Der var både lidt kaninkød og et par tarteletter tilbage i pakken. Det vil jeg forsøge at kombinere i morgen.
I det næste indlæg får du opskriften på den lille forret, som var en rillettes lavet på kødet fra det stykke af kaninen jeg kogte fond på + lidt andefedt.
------------------------------------------------------------------
Der skal ske noget her på bloggen. Jeg er træt af designet og syntes det er rodet med de 3 spalter. I den kommende tid vil jeg derfor eksperimenter med et nyt design - luftigere og mere enkelt. Der skal være fokus på billederne og ikke alt det andet. Jeg beklager på forhånd hvis det kommer til at være forvirrende og gøre siden ubrugelig for en stund.
Hvor ser det lækkert ud :-) Jeg elsker tarteletter og du har godt nok forstået at få noget ud af din kanin :-)
SvarSletVi var ude at spise lækkert på min mors fødselsdag: http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/11/ny-lejlighed-og-fdselsdag.html
Men tarteletter kunne jeg godt spise i dag :-)
Maria
Tusind tak :-)
SletOh yes, den kanin skal blive til mange skønne måltider.
Hej Malou,
SvarSletHvor er tarteletterne købt henne? Jeg har længe spejdet efter økologiske i supermarkederne, men uden held.
Mvh. Sabrina
Hej Sabrina
SletUha, jeg burde nok ha' skrevet i indlægget et de ikke er kommet ud i detailhandlen endnu - men de skulle være på vej! Mon ikke de kommer ud her inden jul?
Mange tak for svaret. Jeg vil kigge langt efter dem :-$
Slet