Stegt kaninlever med svampe i en cognac-flødesauce, serveret med fuldkornspasta. Ja tak!
Selve kaninen og hjertet blev confiteret (simret mørt i krydret andefedt) og så stod jeg der med leveren. Jeg overvejede blot at stege den med lidt løg og spise den på rugbrød - men så løb det alligevel lidt af med mig.
En hurtig inspicering af lageret bød nemlig både på fløde, økologisk cognac, 'parmesan', bananskalotteløg, hvidløg og timian. Det pegede straks i retning af en pastaret.
I fryseren fandt jeg en pose af de sauterede svampe. Leveren blev renset og skåret i mundrette bidder. Løgene og hvidløget blev hakket fint. Jeg høvlede lidt 'parmesan' og hakkede en smule timian - og fandt en brik SMØR til at stege i. En smule cognac blev hældt op, sammen med ca 1½ dl fløde.
Det var ingenlunde en tidskrævende ret at lave, så jeg startede med at sætte pastaen over - den skulle koge i 6 minutter.
Løg og hvidløg blev sauteret i SMØR til det begyndte at tage farve - og blev taget af. Leveren blev stegt hurtigt og hårdt, inden den fik selskab af løgblandingen. Cognac blev hældt på - og fik lov til at koge helt væk inden timian og fløde blev tilsat.
Saucen fik lov at boble i et par minutter inden den blev smagt til med salt og peber. Den færdige pasta blev vendt i, sammen med et par spsk af kogevandet.
Den færdige ret blev serveret i en varm tallerken.
Et drys ost og en kvist timian - og så var der mad. Oh la la...totalt i orden mad. Og jeg elsker at få brugt ALT.
Sikke en omgang. Det tog mig 7 timer at få confiteret kaninen, lavet aftensmad, kogt fond og lavet en lille rilettes. Nu står kaninen og trækker i fedtet på køl - og fonden er klar til at blive affedtet senere. Jeg har frosset en smule kød til at lave en kanin-sylte af og taget fra til dagens frokost. Max er på besøg og han skal trakteres med økologiske tarteletter - med fyld af kanin, græskar, grønkål og hasselnødder i en sauce på kaninfond jævnet med roux. Jow jow, der er ingen smalle steder her.
God weekend til alle der kommer her forbi...
Uhmm du laver de mest fantastiske og inspirerende retter :-)
SvarSletVi var ude at fejre min mors fødselsdag i går og fik også lækre gourmet retter.
Mine venner med blåt blod havde et super eventyrligt bryllup på Hawaii, hvis du vil se billeder:
http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/11/eksotisk-eventyrligt-bryllup.html
Søndags hilsner og tanker fra Maria