tirsdag den 21. oktober 2014

Nem og sund banan-softice...

Det her er på ingen måde en opskrift jeg kan tage æren for. Den har floreret i blogland i en rum tid - og der er knapt tale om en opskrift. Det er nemlig en is med kun en eneste ingrediens: banan. Den er SÅ nem at lave og fortjener også en plads her på bloggen:

Har har den dog fået tilført lidt ekstra lækkerhed i form af økologisk tørret banan overtrukket med chokolade. 

Isen kom til mig som et Stop Spild Af Mad projekt. Jeg kom nemlig hjem fra weekendens messe og så at kattesitteren havde efterladt 2 modne bananer. Og da jeg rejser til Italien i morgen, skulle de enten spises eller bruges i dag. 


Bananerne blev derfor pelsede, skåret i skiver og frosset ind i en plastikpose. Det tog ca 1 time.

Jeg besluttede mig som sagt for at pynte med de her små lækkerbidder fra Pacari. Det er stykker af tørret banan overtrukket med en skøn mørk chokolade. 

Glemt alt om tørre bananchips, de her er bløde og lækre. Det er som at spise en aromatisk og naturlig skumbanan. De kan købes her hos Woodshade Organics. Brug også alm hakket chokolade, nødder eller anden form for drys.

De frosne bananer skal blot blendes for at lave den cremede softice. Det kræver en god blender eller minihakker.

For at undgå anretningen 'smattet klat i skål' kom jeg den færdige is en en engangssprøjtepose og lavede en flot swirl.

Et lille drys chokoladetrukket banan - og så var der sund dessert. Virkelig lækkert. Jeg tror ligefrem jeg vil købe nogle bananaer til at ha' i fryseren til når lækkersulten melder sig.


--------------------------------------------------------------------

Det har været en rigtig hård weekend på messe. Men det har også været super sjovt og hyggeligt. Temaet var Mormormad og jeg var derfor klædt ud som da min mormor var ung.

Komplet med høj lakridspibeføring.

Og utrolig meget makeup fra morgenen af. Men jeg nød at spille rollen som retro-mormor og det hjalp mig helt bestemt nemmere igennem den krævende weekend. Næste års tema er 'Det danske frokostbord' og det er lige før jeg tror at mormor får endnu en tur i manegen - dog malet med en lidt smallere pensel.

Men nu kalder kufferten og beder om at blive pakket. For forude venter et spændende lille eventyr i Italien. Mere om det senere...


10 kommentarer:

  1. Frossen banan er overraskende lækkert.
    Jeg plejer at mose bananen med hakket chokolade og kokos og så fordele massen i ispindeforme - dét er nemt ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Orv, smart at lave ispinde på den måde - det skal jeg helt sikkert prøve at lege med. Tak :-)

      Slet
  2. Meget fin mormor:-)
    - og en smadder god ide til dessert eller den lille lækkersult, taakkk.....

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, det var rigtig sjovt at være klædt lidt ud :-)

      Dejligt du kunne bruge ideen til isen.

      Slet
  3. Hvor ser du godt ud i høj lakridspibeføring :-) Lækker bananis. Nyd det i Italien :-)

    jeg vil lige spørge DU og dine søde Læsere om I vil være med til at støtte KNÆK CANCER ??
    Dette gøres nemt via "Danske Bloggers indsamling til Knæk Cancer", sammen er vi stærke og kan gøre en forskel.

    jeg har selv kræft, kender mange med og de som ikke overlevede.
    Vi skal have bugt med den grusomme sygdom.

    På min blog kan I se hvordan vi Knækker Cancer sammen som bloggere og læsere, tryk på mit navn eller følg dette link:
    http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/10/knk-cancer-danmark-rundt-nu.html

    Håber at høre fra dig, du kan selv ligge et lingende indlæg på din blog.
    Mange smukke hilsner og god rejse fra Maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria

      Tusind tak - til det hele :-)

      Jeg magter ærlig talt ikke at involvere mig i mere. Har selv en kronisk sygdom som jeg støtter forskningen i - og jeg har valgt at det ikke skal være mere end det. Men sikke et smukt initiativ, jeg håber I en masse samlet ind :-)

      Glad hilsen
      Malou

      Slet
  4. Nu må du ikke misforstå mig, jeg har altid synes at du var utrolig køn, men hold nu op hvor er du blevet slank og flot! :-)
    Og jeg eeeelsker også banan-is!

    SvarSlet
    Svar
    1. *Rødme* Aww, tusind tak. Jeg vejer stadig lige omkring 100 kg, så der er lidt at tage af endnu. Men jeg er på rette vej ;-)

      Slet
  5. Lavede det for første gang med kokos og kakao, det smager jo fantastisk!

    Hilsen Louise

    SvarSlet
    Svar
    1. Yum, det lyder bare som en pragtfuld udgave :-P

      Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!