Smuk at skue - og dejlig at spise. Det er det de unge vil ha'! Det er en lidt dyr sag at lave, men jeg syntes den er alle pengene værd.
Da jeg fandt på kagen, tog jeg straks Google til hjælp - for jeg tænkte at andre nok havde fået samme idé og der derfor allerede fandtes en opskrift jeg kunne læne mig lidt op af. Og sørme om jeg ikke fandt den her. Jeg valgte dog at bruge kager med mandler, i stedet for chokolade, som bund.
Biscotti eller Cantucci - det er et fedt. Brug 150 g af dem du kan få fat på. Eller udvis blæret overskud og bag dem selv. Kom småkagerne i en foodprocessor og kør dem til grove kagekrummer. Smelt 25 g SMØR og bland i.
Pres blandingen ud i bunden af en 20 cm springform (med bagepapir spændt fast i bunden). Sørg for at nå ca 2 cm op af siderne. Bag bunden i 10 minutter ved 180°C. Lad den derefter køle af mens fyldet forberedes.
På nær flødeosten er alt fyldet øko. Det er så fedt at Summerbird nu er sprunget ud og har gjort hele deres sortiment økologisk. Sørg for at alle ingredienserne er stuetemperatur inden fyldet laves.
400 g flødeost (ikke light!)
150 g marcipan
120 g rørsukker
3 æg
2½ dl cremefraiche 18%
Er din marcipan til den hårde side bør den rives først. Den her var meget blød og kunne derfor piskes direkte sammen med en smule flødeost. Brug en håndmikser eller røremaskine - for det er lidt hårdt arbejde. Tilsæt gradvist mere og mere flødeost. Tilsæt sukkeret og pisk til massen er luftig. Pisk æggene i, et af gange + cremefraichen til sidst.
Den færdige masse hældes over den afkølede bund og bages i 55-60 minutter.
Den skal kun være akkurat sat - og stadig fugtig i midten (den skal nok sætte sig når den køler ned). Man kan med fordel skrue ovnen ned efter 30 minutter fra 180°C til 150°C. Kagen køler helt ned i formen og sættes derefter på køl. Den skal stå mindst 8 timer. Min stod ca 16 timer inden den skulle serveres.
Der skal ikke en stiv gelé på toppen - men en lækker kirsebærsauce. For mig findes der kun en: kirsebærsauce fra Selleberg. Den er en af de bedste jeg nogensinde har smagt. Som lidt ekstra pynt, og for at give lidt knas, ristede jeg en håndfuld mandelsplitter på en tør pande til at drysse med.
Cheesecaken klarede også lige en cykeltur på 8 km inden den skulle serveres. Jeg fiskede de fleste bær op af kirsebærsaucen og kom på toppen.
Og til sidst fik den et drys ristede mandelsplitter rundt i kanten. Den kom på det fælles kagebord sammen med min skæppeskønne Double Fudge Nutella-kage.
Det var det vildeste kagebord med hele 12 slags kage. Chris fra Memphis Roadhouse havde bagt den store amerikanske Double Crust Apple Pie forrest (og hvis du er heldig er den på menuen de næste par uger). Hans husbond, Jan, stod bad den kæmpe lækre citronfromage. Anne havde både bage Tv-kringle, Sønderjyske fedtkager og vaniljekranse. Britt stod for den fine musselmalede Othellolagkage, farvestrålende trøfler og hindbærsnitter. Voksen-Tine havde fremtryllet de små lækre kager med hjemmelavet Jell-O og chokolade på toppen - og hendes datter Marie medbragte en herlig applecrumble. Malene fra MAD medbragte et par skønne flasker dessertvin til at skylle det hele ned med.
Og bagefter blev resterne delt ud i bedste Stop Spild Af Mad stil til alle naboerne.
-------------------------------------------------------------
I morgen smutter jeg lige et par dage til København. Jeg har modtaget nogle invitationer jeg umuligt kan sige nej tak til, på trods af små kræfter. Så jeg skal både kramme på min elskede søster og mine små frække niecer, ud og spise hele 3 gange (middag på Wagamama, frokost på Kong Hans og High Tea på Nimb), hygge med Nada og ses til fredags-vin med en flok madbloggere ved Torvehallerne. Phew, det bliver et hæsblæsende program - og jeg rejser hjem igen allerede fredag aften. For lørdag skal Anne og jeg nemlig ha' en rigtig venindeaften på Miró med alt hvad den kan trække. Jeg skal vist sove hele næste uge.
Ha' det godt til vi ses igen...