Den labre sauce blev serveret til en grillet hakkedreng og en portion sauteret grønt.
Det er en såre simpel sauce. De vigtigste ingredienser er blomkål, estragoneddike (eller bearnaiseessens), SMØR, gurkemeje og estragon.
200 g blomkål (50 kcal)
5 g SMØR (37 kcal)
14 g estragoneddike (3 kcal)
3 g frisk estragon (2 kcal)
Et nip gurkemeje ("gratis")
Salt/peber ("gratis")
I alt: 92 kcal.
Det er ikke den første sauce jeg laver på blomkål - jeg har også lavet boller i karry på den basis. Kålen blev snittet mellemfint og kogt i letsaltet vand til den var akkurat mør, men ikke udkogt.
Vandet blev drænet fra og kålen pureret med en stavblender *wroom wroom* til en glat puré sammen med eddike, SMØR og gurkemeje. Smag til med salt og peber + evt mere eddike eller essens. Vend hakket estragon i.
Og så er der sørme blomkåls-bearnaise.
Alt saucen, det grønne og en grillet hakkebøf løb op i 487 kcal. Sikke et festmåltid.
Tag ja-hatten på og nyd den med god samvittighed. Inden længe skal den helt klart serveres til en moppedreng af en rib-eye og nogle svedige sveller af søde kartofler. For nej, det er ikke en ægte bearnaise - men mindre kan også gøre det. Det er fantastisk at kunne tabe sig og stadig spise godt. I love it!
Puha, jeg er ved at smelte her i den varme lejlighed. Så nu vil jeg ud på altanen og så lidt luft. God aften til dem der kommer her forbi...
Hold da op, det ser lækkert ud.... lige til min næste FD, tak :)
SvarSletCool. Den skal klart afprøves til min lille mælkeallergiker herhjemme :)
SvarSletJamen altsa....You did it Again!!!! TAK:-)
SvarSletChristel.
God søndag,
SvarSletser pragtfuldt ud, lave kalorier og lækker sauce til en god hakkedreng. Det må prøves af.
Du er velkommen forbi vores blog også, blot tryk på mit navn:-)
Nyd dagen.
Ole
Hvor meget bearnaise essens skal man bruge? (Har ikke estragoneddike)
SvarSletNok - til det smager som man ønsker.
SletHvad har du lavet som grønt ved siden af ☺️?
SvarSletDet kan du se lige her http://www.klidfaster.dk/2014/07/grillet-hakkebf-med-grnt-og-blomkals.html :)
Slet