Tykke løgringe, penslet med en BBQ-marinade med stikkelsbær og chili, omviklet med bacon. Serveret med kølende dip på skyr med brøndkarse og fuldkornssennep.
Jeg må indrømme at planerne var mere ambitiøse til at starte med, men kræfterne er ikke til store projekter i tiden. Så da jeg i weekenden var på Kulinarisk Sydfyn + DM i grill, sagde det *BANG* da jeg så den her:
Eddy og hans team Mad Chefs BBQ (som vandt samlet) havde lavet denne labre burger med tilhørende bacon-løgringe. Det var da lige det jeg skulle lave! Desværre var jeg løbet tør for gas, så de kunne ikke komme på grillen. De måtte i ovnen i stedet for. Jeg fandt inspiration og fremgangsmåde her.
Det startede som et Stop Spild Af Mad projekt. For i Kvicklys køledisk med datovarer fandt jeg denne 3-pak bacon for 12 kr. Ja, økologisk er det jo ikke - men da både kræfterne og pengene er små i tiden måtte det være sådan.
Ud over bacon, brugte jeg 3 store løg, ½ glas Selleberg Stikkelsbær Kompot og et godt squeeze Sriracha. Du kan også sagtens bruge ren Sriracha eller en færdiglavet BBQ-sauce.
Stikkelsbær kompot og Sriracha blev blandet og blendet *wroom wroom* til en glat bbq-sauce.
Frugtig, sød-syrlig og stærk.
De dobbelte løgringe blev penslet grundigt med blandingen.
Hver løgring blev derefter viklet ind i 2 skiver bacon. Det betaler sig at være omhyggelig.
De omviklede ringe lægges på risten over en plade belagt med bagepapir. De bages første gang i 20 minutter ved 200°C.
Derefter vendes de - og bages 15-20 minutter.
De sprøde ringe lægges til afkøling. De skal serveres lune - men skal lige ha' lov til at sætte sig. Mens de var i ovnen havde jeg lavet dippen:
Super simpel: skyr, mayonnaise, brøndkarse og sennep.
Jeg tog lidt af brøndkarsen fra til pynt og blendede resten med 1 stor spsk mayo. Derefter rørte jeg 3 spsk skyr i.
Der blev smagt til med 2 tsk fuldkornssennep og rigeligt friskkværnet sort peber.
Og så var dippen lige til at servere sammen med de labre løgringe. Jeg gav lidt af den stærke BBQ-sauce til også. En lidt voldsom portion at servere til 1 person - det er vist bedre at servere dem i mindre portioner som snacks.
Meget bedre. Ikke en tosset ting at servere til et glas koldt øl. Øl? Det var da lige det jeg skulle ha' til!
Det blev til en India Pale Ale fra Randers Bryghus. Ahhhhh, sikke en lækkerbisken. Og ja, jeg må indrømme at jeg spiste alle løgringene efter jeg havde fotograferet. Og sad bagefter og skammede mig over at ha' spist næsten 3 pakker bacon til aftensmad. Nu skal jeg vist snart til at faste igen.
Jeg håber der bliver kræfter til den søde udfordring også. Den hedder: bær, spiselige blomster/krydderurter og chokolade. Har en fed ide (en fræk og moderne hvid kiksekage), men nu får vi se om den bliver ført ud i livet inden deadline d. 13/7. Resten af ugen skal forgå liggende under dynen. Min krop er i undtagelsestilstand og skal bare hvile så meget som muligt. Heldigvis kan jeg se tilbage på nogle dejlige oplevelser, for jeg er ikke smadret uden grund.
Du kan se alle de andre bidrag til MadbloggerUdfordringen i kommentarfeltet her.
Hold nu op... hvor ser de gode ud :-D
SvarSletJeg ville blive dagens helt i skysovs, hvis jeg serverede dem for min skønne kæreste... så det tror jeg, jeg gør :-D
Mums søde - de skal helt sikkert prøves
SvarSletHåber snart du er ovenpå igen
Knus
1.000 tak for dine anstrengelser, din værkende krop til trods.
SvarSletEndnu en gang en spændende kolonarisk opskrift der skal afprøves.
Giftig god bedring.
I stedet for giftig skulle der stå "Rigtig god" beklager
SvarSletMåske skal det her være mit bidrag til den årlige Thanksgiving-sommerhustur i efteråret - med æblekompot i stedet for stikkelsbær! Kender i hvert fald et par venner eller 10 der ville synes det var nice. Tak for inspiration og god bedring.
SvarSletGenialt! En rigtig Moster K-opskrift ♥
SvarSletDet kunne være sejt med en omvendt kiksekage, altså noget med hvid chokolade og så mørke chokoladekiks i, ja? :)
SvarSletJeg er nødt til at indrømme det - jeg har tyvstjålet din idé med løgringene, men selvfølgelig med link tilbage til bacon-dronningen ;)
SvarSletDe er intet mindre end fantastiske :D
De ser da bare super lækre ud. Mon man kan lave dem på grillen eller skal det være på en rist i ovnen?
SvarSletMin mund løber i vand over den blog her. Havde jeg været single, så havde jeg friet til kokkepigen :D
SvarSlet