onsdag den 4. juni 2014

Laber koldskål - som is...

Sommer = koldskål og is. Og hvorfor ikke kombinere de 2 ting? Her har jeg taget min sædvanlige formel med kondenseret mælk og tryllet den om til en koldskåls-is:

Den lækre is valgte jeg at servere med ladyfingers for at give lidt knas.

Selve iscremen er SÅ simpel og nem at lave. Ingen opvarmning, piskning eller masser af ingredienser. Bare 4 ting:

1 ds kondenseret mælk
5 dl kærnemælk
1 økologisk citron - skal + saft
Lidt vaniljepulver

Den kondenserede mælk kom i en bøtte og citronskallen blev revet.

Citronen blev presset. For at få maksimum smag, blendede jeg saft + skal *wroom wroom* og siede det derefter igennem en fintmasket si. Så fik jeg glæde at citronolien i skallen, men slap for 'grumset'.

Citronblandingen blev rørt i den kondenserede mælk sammen med en passende mængde vanilje. Brug den mængde du kan lide.

Kærnemælken blev rørt i og blandingen kølet helt ned. Hvis du ikke har en ismaskine skal blandingen omrøres hver 30. minut under indfrysning.

Erfaringen viser at min ismaskine ikke kan trække hele portionen - men at det passer med at jeg kan lave 4 ispinde også. Så det gjorde jeg først. Resten af massen blev kørt til blød softice i ismaskinen og derefter frosset ind i en bøtte.

Da det var tid til at anrette, fandt jeg lidt pynt og tilbehør frem. Man kan virkelig spare mange kalorier ved at vælge ladyfingers frem for kammerjunkere. Jeg bruger min fantastisk is-ske, som er nem at betjene, til at anrette med.


En frisk citronskive og et blad citronmelisse både pyntede og bidrog med smag. Uhm, en forfriskende lækkerbisken på en varm dag.

Der er endnu en is på vej - med kirsebær og lakrids. Hvis du har forslag til isvarianter må du meget gerne smide en kommentar...

8 kommentarer:

  1. Den maa jeg proeve. Hvad med hyldeblomst og citronskal??????

    SvarSlet
    Svar
    1. Uhm, det lyder som en laber kombination. Tak :-)

      Slet
  2. Glemte at spoerge om den kondenserede maelk er med eller uden sukker?????

    SvarSlet
  3. Hvad med havtorn og hyben? Ligesom den lækre youghurt kvickly har? Eller noget med ingefær?

    SvarSlet
  4. Hvad med Hybenis, måske hyben/abrikos. (Hov, først nu ser jeg at hyben allerede er forslået, men nu har jeg lige gået tænkt på det, så forslget kommer alligevel :-)
    Eller Jorbær/Basilikum
    eller mon man kunne lave en smoothie sorbet??
    Valnøddeis er også virkelig lækkert!!

    SvarSlet
  5. Lige forleden snakkede min kæreste om, at det kunne være skønt med koldskål is.
    Så det skal klart afprøves- glæder mig allerede.

    Lena

    SvarSlet
  6. hasselnødde is ? Enten blir den grynet ...eller også smager den ikke af noget ... hvordan vil du lave den?

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!