Oh la la....der er masser af velsmag fra 2 slags lakrids, hvid chokolade og frysetørrede hindbær. Og så kan den spises med rigtig god samvittighed. Ud over chokoladen indeholder den nemlig hverken fedt, hvedemel eller sukker.
Bønner og vand blendes *wroom wroom* til en homogen masse. Ægget blendes med i et par sekunder til sidst. Kokosfibermel, loppefrøskaller og bagepulver piskes i. Og så til smagsgiverne. Først det fine lakridspulver fra Johan Bülow.
Jeg tilsatte 2 spsk af det + 2 spsk Suvida 'flormelis' og piskede det sammen.
Og så var der lakridsdej til 2 vafler.
Vaflerne blev bagt i ca 8 minutter, og derefter trimmet med en saks. De bliver ikke sprøde - men kan efterfølgende ristes på brødristeren.
Så bliver de mørkere og knaser i kanterne.
Egentligt ville jeg ha' serveret en kugle vaniljeis og et dryp salt lakridssirup til - men var løbet tør for is (Skandale, ikke?). Det blev derfor til lidt smeltet hvid chokolade, frysetørrede hindbær og et drys af Bülows granulerede rålakridspulver. Ønsker man at holde dem helt sukkerfri kan de toppes med f.eks skyr rørt med Suvida og vaniljepulver i stedet for chokolade.
Chokoladen blev smeltet i mikrobølgeovnen og sprøjtet på.
Og så var den lige til at sætte tænderne i.
Uhm, det pureste guf!
I går lavede jeg også en sund(ere) pariserbøf. Den kan du se lige her. Dagens projekt er en bøfsandwich med SOVS og 3 slags løg - og der bliver det ikke sparet på noget som helts. Well, lige bortset fra mel - for den er naturligvis med sundwichbolle.
God søndag til alle der kommer her forbi...
Du er genial. Du har jeg endelig fået gravet mit vaffeljern til belgiske vafler ud af skabet. Så nu skal der bages.
SvarSlet