Det er blevet til disse knaldsunde LCHF pandekager. De er en kombination af 2 opskrifter: Piskerisets Hytteost-pandekager og Heidis Morgenmadspandekager med hytteost. Jeg har dog lavet min helt egen version.
Det er ikke første gang jeg laver små pandekager af hytteost - men første gang det skulle være til morgenmad.
Nu er LCHF ikke noget jeg gør så forfærdelig meget i - og så alligevel, for jeg tænker meget over hvor mange hurtige kulhydrater der ryger indenfor. For mig er det vigtigt at der ryger fibre, sundt fedt og protein indenbords - for det mætter, stabiliserer blodsukkeret og er godt for kroppen. HUSK (loppefrøskaller) havde jeg i huset, det var indkøbt til at indtage på fastedage for at holde maven klar til smooth sailing på spisedagene. Det er godt nok ikke den variant der normalt anvendes til mad - men det går vel nok. Chiafrø er proteinrige og indeholder ud over kostfibre, omega-3. Nødder og mandler bidrager også med kostfibre og sundt fedt.
Ud over 200 g hytteost og 4 æg, skulle der følgende ingredienser til:
70 g blandede nødder, mandler og usaltede peanuts
1 spsk HUSK
1 spsk chiafrø
1 spsk sukrin - naturlig sukkererstatning
1 tsk vaniljepulver
1 tsk kardemomme
1 tsk kanel
Nøddeblandingen blev først blendet *wroom wroom* til nøddemel.
Hytteosten og æggene fik en tur med stavblenderen til de udgjorde en homogen masse.
De øvrige ingredienser blev blandet i den blendede masse. Og så skulle den hvile i ca 10 minutter.
I den tid sugede loppefrøskallerne væske til sig og massen fik konsistens som havregrød.
Dejen blev stegt til små pandekager på min blinispande i SMØR. Der blev 16 små pandekager i alt. De blev lidt mørke - for jeg var dybt optaget at at sludre i telefon med min søster samtidigt. Hun kommer på fredag og der var lige en masse planer som skulle koordineres. Ups.
Min morgenmad i dag blev 4 stk - serveret med en klat blødt SMØR og et godt skud ahornsirup.
Jeg er temmelig imponeret. De smagte ret så godt og mættede rigtig meget - sådan 4 var næsten mere end jeg kunne spise. Det er godt nok nye tider! Resten er nu pakket med bagepapir imellem og frosset ned. Dejligt med nem morgenmad til andre dage.
I denne uge skal jeg teste en måltidskasse fra Den Grønne Asparges. Den bliver leveret her i eftermiddag og jeg er ret spændt på at se hvad jeg skal ha' til aftensmad. Men først en lur og så i gang med dagens projekt: der skal syltes asier.
Årh det ser godt ud! Sidder helt og savler. De pandekager skal helt sikkert prøves her en af dagene.
SvarSletAww, tusind tak - jeg håber de må smage dig :-)
SletHej Malou.
SvarSletJeg kombinerer også 5:2 med (ikke ren) LCHF, men inspireret deraf. Prøv lige de der grøntsagsbrød fra Madbandittens kogebog. De smager super godt som "hotdogbrød". Bare i med en god pølse, så er der fest ... også på en fastedag :)
Vh.
Edith
Hej Edith
SletTak for tippet - jeg har godt haft kig på dem. Her nemlig Janes fine kogebog liggende til anmeldelse :-)
Glad hilsen
Malou
Uhh så er der lidt mere at få brugt de chiafrø til ... Tak!
SvarSletEr glad for at du kunne lide dem. Ja, det var jo en kæmpe bøtte vi fik :-)
SletJeg putter dem også i min havregrød - det er rigtig godt.
Sjovt med Break Fast. Ærgerligt at Fast Food betyder noget helt andet en fastemad :-)
SvarSletSuper duper lækre pandekager. Jeg stegte nogle af dem i kokosolie og serverede dem med blåbærguf (skyr blendet med Sukrin og blåbær). Det er bare kærlighed <3
SvarSletLækker opskrift! Nu hvor du også elsker økologi ligesom jeg gør, så ville jeg bare sige at man kan få økologiske loppefrøskaller i stedet for Husk.. :-)
SvarSlet